Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

0
parsifal
Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.

Görüşler

0
WoLoLo
Hala daha en büyük eksiklik alt yazı fontu, rengi ve yeri gibi şeylerin ayarlanamaması.
Birde dosya isimlerinin sadece ekrana sığan kısmı görüntülenip, kalanı gösterilmiyordu.. Onunda bir an önce düzeltilmesi gerekir.
0
roktas
Türkçe karakter takıntılı birisi olarak dayanamayacağım şimdi. Vestel`in yurtdışı pazarına öncelik vermesini anlayabilirim, fakat bu Türkçe karakter karakter konusunu niçin daha ilk sürümde düşünmemişler? Farzedelim Türkiye`de satacakları Player sayısı 1 adet bile olsa, bu ülkenin bir kurumu olarak öncelikle Türkçe desteğini gözetmeleri gerekirdi. Bu parasal bir konu değil, ulusal bir konu da değil. Hizmet için sokağa çıkan bir kişinin ilk önce komşularını gözetmesi gibi bir ilkeden bahsediyorum.
0
tongucyumruk
Bence bu güncellemenin tek amacı "Bakın gerektiğinde yazılımı da güncellenebiliyor" demek. Fonksiyonel anlamda pek değişiklik içermiyor. Örneğin elimdeki bazı filmlere "codec not supported" diyordu, hala diyor. Bazı filmlerde ses/görüntü uyumsuzluğu vardı, hala var. Ama yazılım güncellenebildikten sonra sanıyorum zamanla bu sorunlar ortadan kalkacaktır.

Not: Altyazı için daha mantıklı bir font kullanılsa daha iyi olur.

Not2: Joliet desteği olsa da dosya adlarını adam gibi okuyabilsek.
0
pirx
Benim merak ettiğim, sony-philips-pioneer gibi devler divx işine bulaşmazken (ve bi aralar kiss gibi adı sanı duyulmamış bi marka görmüştüm o kadar) vestel nasıl oluyorda (hem de y.dışına) böyle bir ürün ihrac etmeyi düşünebiliyor?

tamam divx formatı düğün-nişan-sünnet videolarımız için yasal, ama o zaman sony'nin divx player üretmemesini neye bağlıyoruz? ben bi cevap veremedim buna kendi çapımla...
0
loker
Öncelikle Türkiye'de DivX ve dünyanın geri kalanında DivX dememiz gerektiğini düşünüyorum. 3. dünya ülkelerindeki diğer örnekler tıpkı Türkiye gibi kendi şartlarını oluşturuyor genelde, ama gelişmiş ülkelerde bir CD satış fiyatı asgari ücretin 1/20'si değil... Tek bir albüm için 4 kilo ete denk ücret ödenen tek geliştiğini düşünen ülkede yaşayan topluluk herhalde biziz. (müzik ve film birbirine yakın alanlar bence medya maliyeti söz konusu olduğunda) DivX bu yüzden bizde bu kadar önemli ve bu yüzden player cihazının yapıldığı ve pazarda önemli bir etki yarattığı ilk ülkelerden biriyiz... ama sonuçta zaten ilk değiliz!

Sony neden çıkarmaz? çünkü DVD satarak yeterince para kazanır? ya da kimbilir... sony'e bu konuda talepte bulunan oldu mu???

DVD player yapan firmalar bu konuda ilk girişimde bulunması beklenenlerdir değil mi? tüketici açısından bakın, DivX kimle rekabet ediyor, bence sinema izleyicisi olamayan kitleye hitap etmesi dolayısıyla (sadece türkiye hatta ankara temelli konuşuyorum ama istanbul'da daha anlamlı bir sonuç çıkar) sinemayla... sony neden sinema yapmıyor diyor muyuz ki? DVD izleyicisi bence zaten başka bir kitle... DivX'in rekabeti sinemayla, dvd ile değil... dvd ve divx betamax ve vhs gibi... aynı alanda başka teknolojiler...
0
pirx
Tamamda bu meredin yazıldığı medya 300binlira, hemde benim gibi bir son kullanıcı için fiyatı bu. Dediğiniz doğrudur, DVD alıcı kitlesi farklı olabilir, ancak DivX neden ortalarda gezen bir format olmak zorundaki? Yani baştada söylediğim gibi, sony herkimle anlaşacaksa anlaşsa bu standartlar konusunda, divx'te yasal bir format haline getirilse, en baştada dediğim gibi bana 300binliraya gelen cdlerin üzerine basılacak orjinal (bandrollü,lisanslı) filmler aynen bugünkü orjinal DVD'ler gibi satılsa, hadi diyelim bulk maliyet+telif ücretleri=~5-10milyonTL olsa, hiç fena olmaz (bkz.orjinal vcd,palermo 4:3 dandik dublaj=orjinalvcd10milyon)ve bence o küçük DVD'ci kitleden elde edilecek pazardan kat kat daha büyük bir pazar olabilir. Amerika'da falanda DVD bizden ucuz diye daha çok DVD tercih edildiğini sanmıyorum. En azından aldığım duyumlar o yönde. Mediası pahalı olduğundan bi türlü yaygınlaşamadı, bence bu günkünden ileri gitmeside beklenmemeli. Sadece bizde bu böyle değil,dünyada da aynı şekilde diye biliyorum, tekrar edeyim.
0
pirx
Sinemayı tehdit etmesi kısmını atlamışım, o bence biraz abartılı bi iddia. Sinema tutkunu bir kitle her zaman varolacaktır. Onlarında evine en baba denonlu dtsli perdeli falan dvd sistemide kurulsa gidip sinemada izlemeyi tercih edeceklerdir. Bence böyleside en doğrusudur. Ne bileyim zor bir konu, en azından benim için. Ama anafikrimi özetlemek adına; ben 10milyona 4:3 Türkçe dublajlı VCD izlemek yerine, teknoloji elveriyorsa madem, "KORSAN" damgası yemeden adam gibi divx izlemek isterim.

Bilemiyorum özellikle araştırmış falan değilim, bu vestel başlığını buradada görünce meraklandım hepten kaç zamandır aklımda aslında...
0
loker
Olayın içine sinema girince çoook boyut kazanıyor aslında... Bugünkü sinemalara bakıp da kaçı için sinema keyfi'nden bahsedebileceğiz? bizim evin salonundan hallice, beko kolon konmuş harbi stereo ses sistemli uyduruk salonlar ve dandirikten perdelerde izlenen sinema ile DVD bence gayet de kolay karşılaştırılır... Ciddi ciddi sinema olanların da bir fiyatları var ki ayrı bir konu açılır...

DVD kitlesini anlamaya çalışırken aklıma bir başka gelen unsur da DVD'nin medya olarak sundukları... audio commentary olarak belirtilen yönetmenin, yapımcının vs. yorumlarıyla birlikte filmi izleme şansı bile veren çok ses kanallı yapısı, süslü püslü işleri orta sınıfın zevklerine hitap eden bir doyum sağlıyor bence. VCD eski halk matinalarının yerine oynarken DVD sinemayla ilişkisi kendi kendine zaten çözülmeye başlamış bir kitleye başka bir seçenek olarak geliyor ve zaten fiyatlandırma politikası aynı sahiplerden çıktığı için sinemayla dengeli gidiyor bence. Bu açıdan hem dvd teknolojisi hem vcd maliyeti içeren divX o kadar piyasa şartlarını dışardan etkileyen bir unsur olarak geliyor ki karşımıza... korkulması çok normal. ama vestel ya da sansui, bıdıbıdı neyse artık üç beş firma piyasada biraz dalgalanma yaratsın devler de muhtemelen girecektir.

bir de en baştaki konuya bir fikir daha: divX 'yasal' olmadığı için standartlar konusunda açık bir pazarlık yapılması da zor, büyük firmalar bununla uğraşmak istemiyor ya da uğraşıyor ve henüz sonuca varmamış olabilirler...
0
bio
Yok değil, yavaş yavaş... Samsung'un bir player'ı var mesela.

ESS yakınlarda Vibratto II diye DVD ve DivX decode edebilen bir chip çıkardı. Bu da bu tür player'ların çoğalacağına işarettir.

http://www.cdfreaks.com/news2.php?ID=8641
0
tongucyumruk
Sony, Philips vs... gibi firmaların player üretmemesindeki ilk sebep bence DivX'in tam bir standardı olmaması. YaniŞu audio codec + şu video codec şu kadar bitrate şöyle şöyle dosya adları gibi bir standart olkmadığından şu anda bir DivX player'ın piyasadaki bütün DivX'leri oynatması imkansız gibi birşey. Vestel gibi bunlara oranla "küçük" bir firmanın ürettiği bir ürünün bazı dosyaları açamaması kabul edilebilir ancak sony, pioneer gibi firmaların kitlesi tarafından kabul dilemez gibi geliyor bana. Zira genelde insanların çoğunluğu CD'yi takıp hiçbirşey yapmadan izlemek isterler.

Öte yandan yukarıda bahsettiklerim tamamen teknik sorunlar ve Sony gibi dev firmalar tarafından üstesinden gelinmesi çok ta zor değil. Asıl sorun şu: Sony gibi firmalar DivX, Mp3 gibi fomatları sevmezler. Dikkat ettiyseniz Napa, i-River gibi daha önce adı sanı duyulmamış firmalar pazarda giderek büyüyen bir yer kaplamaya başlayana kadar büyük firmaların hiçbiri Mp3 çalan discman çıkartmadı. Çünkü Mp3 formatı da aynı DivX gibi internet üzerinden kolayca paylaşılabilir olduğundan bu firmaların çıkarlarına ters düşüyordu.

10 milyona VCD konusuna gelecek olursak. Sizinde söylediğiniz gibi 10 milyona aldığınız bir 4:3, dandik dublajlı bir VCD 10 milyon. Kaliteli görüntü vs... içeren bir DVD ise 30 milyondan başlıyor. Bu durumda adamlar neden DVD'nin görüntü kalitesini 10 milyona sunsunlar ki? Dahası bugün VD fiyatlarının uçuk olmasının sebebi de kesinlikle maliyetteki çok büyük bir fark değildir. VCD ile arasındaki farka sadece basılı olduğu ortam olarak bakacak olursak boş cd: 300.000TL ise boş DVD'de 1.500.000 bu fark sanırım gerçek fiyat farkını açıklamak için yeterince eksik kalıyor.

Son bir not olarak: Bildiğim kadarıyla Vestel'in DivX player'ı da KISS technologies'in player'ının vestel markası altında çıkarılmış hali gibi birşey.
0
sundance
Valla o konuda ben MPlayer poweri vurguluyorum devamlı. Geçen sene ocakda compile ettiğim Mplayer 0.9 daha bu sene çıkan yeni version Xvidleri bile açtı. Diğer programlar + codeclerin hiç yapamadığı işleri yapıyor Mplayer ve bu tür bir cihazı olabilir kılanlar da bence onlar. (Vestel ve Kiss üstünde bildiğim kadarıyla Mplayer koşuyor)

Açmayan divxler de (tahminimce) ogg'dur daha ogg desteği gelmedi ama bence yakındır gelmesi.
0
metinemre
listeden philips i çıkarın. sony i bilemem ama philips in bir divx player i var. türkiyede satılıyor. bir philips broşürü isteyin orada var. ayrıca softline diye bir marka var onun da bir modeli divx destekliyor.
0
murat09
Vestel'in bu ürünü hiç de fena sayılmaz. Toshiba'da DivX player pazarına Vestel Manisa tesislerinde üretilen ürünlerle girdi. Yani, ithal Capon malı Toshiba aldım diye sevinenler fena halde yanılıyor :-)
Fakat, sinir olduğum bir nokta, AMPEC'e bazı sitelerin kendi kendilerini ihbar ederek yeni kabul edilen 'telif hakları' yasasını tamamıyla 'telef hakkı' anlayıp adlarına dahi koydukları ALTYAZI ları sitelerinden kaldırmalarıdır. Türk DivX/XViD izleyicileri bugün kelimenin tam anlamıyla yabancı TRADE sitelerinde dert anlatmak için harap ve bitap düşmektedirler. Eğer bir filmin altyazısı yasaksa, neden kitabını, cümle tanıtım vs.lerini de yasaklamıyorlar? Film bu yahu alt tarafı, KGBnin gizli arşivi mi sanki???
Kendi adıma bir örnek vermek istiyorum. Betty Blue diye bir film vardı hatırlayanlar çıkacaktır, 1986 yapımı. Vaktiyle sinemada 'sansürlü' versiyonunu izlemiştim ve çok sevmiştim. O filmi Türkiye'deki bütün aramalarıma rağmen bulamadım. Ama DivX olarak 2 ay gibi bir sürede indirdim. Şimdi ben hırsız mıyım? Sattılar da ben mi almadım? Getirsinler 30 milyona basarım parayı alırım ama Türkiye'de yok! Amazon.Com da var ama kargosu bile 60-70 milyona geliyor (üstelik sansürlü). Benzer bir çok film söz konusu. Altyazılarını da bir önceki paragraftan dolayı Türkçe olarak bulamadım (film Fransızca ve ben Fransızca bilmiyorum), gittim birsürü korsan yayın yapan adamlardan rica minnet ingilizce altyazısını isteyerek izledim filmi tekrar.
Bu altyazı konusu beni fazlasıyla sinir etti, eminim bu konuları yakından takip eden sevgili FM üyeleri de bana katılıyordur, bu nedenle kendim birkaç gönüllü ile alternatif ve özgür bir Türkçe altyazı sitesi [www.videometre.com] hazırlıyorum, yardım için ilgilenebilecek arkadaşlar varsa da sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle...
0
sundance
Valla bu konuda malum Korsana Hayır, Korsana Evet I [www.fazlamesai.net] ve http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1755>Korsana Hayır, Korsana Evet II yazılarımızda bayağı bir değinmiştik.

Mesela galiba Robotek'in uzun süre dvdsi çıkmadı ve birileri sırf bu yüzden vhsden dvd kopyalarını çıkartıp dvd meraklılarına yayınladı da şirket DVD´sini yapmayı akıl etti. Öte yandan uzun süre Interneti kasıp kavuran Fansub mevzuu var ki o da başlıbaşına fenomen.

Kısaca burada iyi-kötü ayrımını yaparken dikkat etmek lazım, korsan direkt kötüdür demek yapılabilecek en büyük hata. Bunun biraz daha ötesine bakıp sonuçlarıyla değerlendirmek lazım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyadaki bütün filmleri bedavaya download edip izliyorum!

ninja-g

Dünyadaki bütün divX'leri downlaod edip izliyorum. Sonra arkadaşlarıma veriyorum. onlar da izliyor. CD'lere kopyalıyor. Dağıtıyor...

DivX uyumlu ilk DVD çalar!

nirvana

fazlamesai sayesinde aldığımız pcworld dergisinden: "Sesi CD kalitesinde elektronik ortama aktarabilen MP3 formatının filmlere uyarlanmış hali olarak tanımlanan DivX formatındaki dosyalar, bugüne kadar yalnızca bir bilgisayarda seyredilebiliyordu. Danimarkalı KiSS Technology firması, bu engeli aşarak DivX formatını DVD çalarlara da taşıyor. Firmanın DivX destekli ilk DVD çaları yakında piyasada.
Bu ayın sonunda Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya çıkması beklenen DP-450 isimli DVD oynatıcı, DivXNetworks tarafından lisanslanan video sıkıştırma formatının 4.xx ve 5.xx sürümleriyle kodlanmış filmleri gösterebilecek. Yaklaşık 400 Euro’luk bir fiyatla satılacak olan cihaz CD/MP3, CD-RW, SVCD, VCD ve DVD- RW formatlarını da destekliyor.
DivX’in PC’lerin tekelinden kurtulması, bu formatın yakın bir gelecekte daha da yaygınlık kazanacağı anlamına geliyor. Ürünün pazarda kabul görmesi durumunda, bu sınıfa giren ürünlerin sayısının artmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Ayrıntılı bilgiyi www.kiss-technology.com adresinden alabilirsiniz.

Michael Moore´dan Dosya Paylaşımı Hakkında Yorumlar

tongucyumruk

Bowling For Columbine belgeseli ile Oscar alan, The Awful Truth ile gönüllerimize taht kuran yönetmen Michael Moore'un dosya paylaşımı hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için kendisiyle yapılmış bir röpörtajdan kesilmiş olan şu parçayı izleyebilirsiniz (yaklaşık 5 mb).

Movix, olması gerektiği gibi Divx ;-)

sundance

Linux kullananların çoğu bilir, gelmiş geçmiş en iyi divx oynatıcısı MPlayer`dır. Filmin altyazısının zamanlamasından, ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine, mouse wheeli profesyonel video konsollarının kontrolerleri gibi ileri geri sarmak için kullanmasına, her türlü formatı desteklemesine, dahası bunlarda kodlayabilmesine kadar bir çok güzellikleri olan Mplayer`a bir kardeş geldi. Movix tamamen MPlayer altyapısını kullanarak çalışan bir bootable CD. Linux`a biraz yakınsanız, bir de CD Writerınız varsa, artık Divx CD`lerinizi bootable yapıp, codec, harddisk vs. gibi sorunlarınızdan tamamen kurtuluyorsunuz. Yeni versionda Türkçe altyazı fontları desteği ve otomatik cd oluşturma scripti de var. Ey cemaat DVD`i nasıl bilirdiniz ? PAHALIIIIII

Donanımda DivX

sundance

Yaklaşık iki yıldır ilgi ile takip ettiğimiz, DSL ve Kablonet`e sahip olanlarımızın Sharereactor.com ve Easynews.com gibi siteler yüzünden geceleri bilgisayar fanının sesi ile uyumak zorunda kaldığı, MP3`ten sonra en çok ilgi uyandıran (tabi JPG hala sayıca üstün) DivX formatı, sonunda chip üreticilerinin de ilgisini çekti.

Yahoo Biz`de yeralan habere göre DivX Networks ve hesap makinaları ile gönlümüze yeretmiş olan Texas Instruments işbirliği ile ilk DSP chipini üretti. Bu sayede yakında VCD-CD ve MP3 çalan playerler divx bile gösterebilecekler :) Doğubank`a nur yağacak