Donanımda DivX

0
sundance
Yaklaşık iki yıldır ilgi ile takip ettiğimiz, DSL ve Kablonet`e sahip olanlarımızın Sharereactor.com ve Easynews.com gibi siteler yüzünden geceleri bilgisayar fanının sesi ile uyumak zorunda kaldığı, MP3`ten sonra en çok ilgi uyandıran (tabi JPG hala sayıca üstün) DivX formatı, sonunda chip üreticilerinin de ilgisini çekti.

Yahoo Biz`de yeralan habere göre DivX Networks ve hesap makinaları ile gönlümüze yeretmiş olan Texas Instruments işbirliği ile ilk DSP chipini üretti. Bu sayede yakında VCD-CD ve MP3 çalan playerler divx bile gösterebilecekler :) Doğubank`a nur yağacak

Görüşler

0
elrond
Sunny ve Premiere adlı markalardan bu alanda hızlı atak bekliyoruz. Düşünsenize ` Sunny DivX player, Internetten indirdiğiniz filmleri evinizde sinema keyfi ile izleyin. Günde 2 milyon. Yanında Zürriyet le Gala da bedeva !!! `
KabloNet işbirliği ile :-)) 64 K lık inanılmaz hız.

Not: Geçenlerde bir forumda adamın imzası şöyle bitiyorudu `...T3@ Home`
Saygılar TurkTelekom!!!
0
anonim
Şimdi ben bir adet player yapsam(donanım),sonra linux gömsem(implement),onun üzerine de divx'den mp3 üne her şeyini gömsem,bir de bluetooth modulü yapsam;paraya para der miyim;demez miyim?
0
conan
Marketing`ine bagli ;)
0
kalender
yap hemen alayim :))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DivX uyumlu ilk DVD çalar!

nirvana

fazlamesai sayesinde aldığımız pcworld dergisinden: "Sesi CD kalitesinde elektronik ortama aktarabilen MP3 formatının filmlere uyarlanmış hali olarak tanımlanan DivX formatındaki dosyalar, bugüne kadar yalnızca bir bilgisayarda seyredilebiliyordu. Danimarkalı KiSS Technology firması, bu engeli aşarak DivX formatını DVD çalarlara da taşıyor. Firmanın DivX destekli ilk DVD çaları yakında piyasada.
Bu ayın sonunda Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya çıkması beklenen DP-450 isimli DVD oynatıcı, DivXNetworks tarafından lisanslanan video sıkıştırma formatının 4.xx ve 5.xx sürümleriyle kodlanmış filmleri gösterebilecek. Yaklaşık 400 Euro’luk bir fiyatla satılacak olan cihaz CD/MP3, CD-RW, SVCD, VCD ve DVD- RW formatlarını da destekliyor.
DivX’in PC’lerin tekelinden kurtulması, bu formatın yakın bir gelecekte daha da yaygınlık kazanacağı anlamına geliyor. Ürünün pazarda kabul görmesi durumunda, bu sınıfa giren ürünlerin sayısının artmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Ayrıntılı bilgiyi www.kiss-technology.com adresinden alabilirsiniz.

DivX değil OpenDivx ;-)

butch

Divx in ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çalıntı olduğu söylenen çok başarılı bir görüntü sıkıştırma teknolojisi diyebiliriz kısaca. Bunun sıkıntısı çeken bir ekip aylar önce bir araya gelip, dışarıdan insanların da katılabildiği bir ekip kurdular Divx algoritmasını yeniden yazmak üzere... Amaç: DivX´i özgür kılabilmek.

Vestel DVD 4500 DivX Player Güncellemesi

parsifal

Vestel DivX player'ı piyasaya sürdükten sonra kullanıcılardan gelen istekleri de göz önüne alarak ilk güncellemesini çıkarttı.
Bu güncelleme ile:
- Menüde Türkçe karakter desteği sağlanması
- Menüde dosya isimleri ile ön izleme pencerelerinin yerlerinin sabitlenmesi
- Zaman arama bölümüne filmin tüm süresinin eklenmesi
- Zoom modunda iken arama yapabilme
- Değişik menü programlama mesajlarında renk değişikliği gibi özellikler ekleniyor.

Movix, olması gerektiği gibi Divx ;-)

sundance

Linux kullananların çoğu bilir, gelmiş geçmiş en iyi divx oynatıcısı MPlayer`dır. Filmin altyazısının zamanlamasından, ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine, mouse wheeli profesyonel video konsollarının kontrolerleri gibi ileri geri sarmak için kullanmasına, her türlü formatı desteklemesine, dahası bunlarda kodlayabilmesine kadar bir çok güzellikleri olan Mplayer`a bir kardeş geldi. Movix tamamen MPlayer altyapısını kullanarak çalışan bir bootable CD. Linux`a biraz yakınsanız, bir de CD Writerınız varsa, artık Divx CD`lerinizi bootable yapıp, codec, harddisk vs. gibi sorunlarınızdan tamamen kurtuluyorsunuz. Yeni versionda Türkçe altyazı fontları desteği ve otomatik cd oluşturma scripti de var. Ey cemaat DVD`i nasıl bilirdiniz ? PAHALIIIIII

DVD korunma sistemini kıran 7 satırlık perl programı

larweda

DVD filmlerin kopyalanmasını engelleyen CSS (Content Scrambling System) algoritması uzun süre once dağıtıma sunulan DeCSS programcığından sonra, amerikali iki programcının geliştirdiği 7 satırlık bir perl script'i ile de kırılabiliyor. Keith Winstein ve Marc Horowitz tarafından geliştirilen script, milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen algoritmaların aslında ne kadar zayıf olabileceğini gözler önüne seriyor.