Donanım (Hardware) DivX Player Çıkmış!

0
murat09
İlk donanımsal DivX player çıktı. Kiss Technology tarafından üretilen KiSS DVD Player DP-450, DivX 4,5 sürümlerini donanım destekli oynatabildiği gibi, aynı zamanda bir DvD/VCD/WMA/MP4/JPEG player. Ürün bütün bu çoklu ortam desteğini, barındırdığı EM8500 çipi sayesinde sağlıyor. Bu ürünle ilgili detaylı teknik incelemeye Tom's Hardware Guide dan ulaşabilirsiniz. Fiyat hakkında bir bilgiye henüz ulaşamadım fakat aldığım duyumlar 400 EU civarında olduğu yönünde.
Bu arada, ürün 2003 ocak ayında çıkmasına rağmen, yeni haberim oldu. Buna da "eprom olmadan, ucuz bir PC/Media Station üretebilirmiyim" diye düşünürken acaba bunu daha evvel yapmışlarmıdır diye yaptığım araştırma neticesinde ulaştım. Hayallerim yıkıldı, Linux kurulu, modemli geforcelı ucuz bir ev pc si yapacaktım ne güzel :)

Görüşler

0
anonim
Peki misal, bir cd player alsak, ucuz eeprom vs kullanarak, linux gömülü; divx/mp3/ogg/ ve akla gelebilecek her türkü formatı oynatacak bir player haline dönüştürsek ; bunu pazara sunabilir miyiz?

[üniversite bitirme projesi adayıdır; detaylı yorumlar makbule geçer ]
0
anonim
Elbette sunabilirsiniz. Size gerekenleri siz saymissiniz zaten.

Dahasi, ucuz NOR-FLASH kullanarak dev saklama alani elde edebilirsiniz. Sonucta upgradable bir urun cikarmanizda mumkun olur.

Dahasi, is bu yone girince yuksek hesaplama gucunun getirecegi sorunlar ile bogusmaktansa 1-2 dolarlik hardware cozumlerine basvurabilirsiniz. Mesela, loudness effect icin bir direnc ve kondansator canavar gibi bir DSP'den etkili olabilir.

0
anonim
NOR-FLASH ? Yazdiktan sonra bir onizleme demek icap ediyor demekki !

NOR-FLASH yerine NAND-FLASH yazmak istemistim..
0
redial
vcd oynaticilar satiliyorsa, sizde yeni bir model vcd oynatici piyasaya surebilirsiniz sanirim, ben sizin vcd oynaticinizi alip mp3 caldirmisim, divx oynatmisim kim karisir ki? ;)

Bu arada bu konu Forum da FM projeleri bolumunde br ele alinsa guzel seyler cikabilir mi ki ortaya?
0
anonim
Elbette, ancak pazar gerçeklerini göz ardı etmeyin.
O işi 3 yıl önce yapmak isteyen bir tanıdık
yüklüce para bırakmıştı.

Çok kişinin aklına gelir, ama İnternet'i biraz
araştırırsanız zaten çoğunlukla çok
başarılı olmayan, pazar payları bilindik
firmalarla kapılmış ürünlere rastlarsınız..

2c..
0
murat09
AMD Duron 1300, MSI Anakart-Onboard VGA+Ses+Modem+LAN, 256DDR, 20 Gb Hdd ile monitörsüz PC düşündüm, linux gömülü. 266USD ye geldi. 400 EU dan ucuz ve neticede aslında PC. Eepromlu olan bu üstte yazdığım modelin bir de 500 serisi varmış, CeBIT te sergilemişler, içinde LAN+PC Link bağlantısı ile internete bağlanıp DivX de download edebiliyormuş. Adamlar neler yapıyorlar mı demek lazım bön bön bakarak, yoksa genç elektronikçi arkadaşlardan Türkiye'de projesi çizilen, hatta üretilen bir alet mi beklemeliyiz? Bu Kiss Technology nin ürettiği cihazlar firmware update yapabiliyor, ISO formatlı dosyayı indirip CD R ye yakıyorsunuz, takıyorsunuz menü geliyor ve upgrade hazır. Fakat iki ürünün de bir eksisi var, DVD Region korumalı ve kopya korumalı media'ları okumuyor. Neden biz daha iyisini ve özgürünü yapmıyoruz? Umarım eepromlardan anlayan Türk elektronikçileri yerli sermaye ile bunu bir şekilde üretirler. Un, yağ, şeker var, hadi, fikirde bizden, geliştirmesi ve helvayı pişirmesi sizden...Savulun forumlar, yıkılın tekelci karteller, Türkiye'nin Hardware DivX playeri geliyor :)
0
anonim
Bu teferruatla ugrasmak gereksiz ve pahali..

Bir kere 256 DDRAM'a gerek yok. DivX cozmek icin o kadar buffer gerekmiyor. Diger yandan bir PC orta karar bir sistemdir. Hic bir seyi tam performansla yapamaz. Mesela gereksiz interruptlar, ilgilenilmesi gereken seyler vardir. Eger donanimi tam olarak bu ise optimize yaparsaniz netice mukemmel olur.

Bunu saglamak icin oncelikle uyuz MMX/SSE gibi komut setlerini unutup, mesela Motorola'nin vector processleri ve TI'nin muhtesem DSP'lerinin uzerine dusmek faydali olur.

NEC, HITACHI, SHARP vs. enteresan RISC islemcileri uretirler. Bunlara bir gozatmak, tuzlu fiyata cikan genelgecer islemcilerden kurtulmak demektir.

Bir diger husus ise Asimetrik Multi Processing gibi bir sey olabilir. Alakasiz bir tabir oldu, kabul ediyorum. Fakat ornegin buffering vs. islemlerini cok daha ucuz basit CPU'lara yukleyebilirsiniz. 3D Accelerator vs. sizin hic bir isinize yaramayan seyler bu noktada.. Dahasi, Bu isler icin sadece 1MB Frame Buffer fazla fazla yeterli olur.

Su durum her zaman gecerlidir. P4 2.4B ile P3 CEL-1300 arasindaki fiyat farki 4 kata yakinken, hiz farki 1.5 kat bile degil. Ayni sekilde basit bir 40 MHz DSP bu isi halledebilir kolayca, fiyatida 1/10'u kadar oluverir. DivX cozecek kadarcik hiz icin oyle 1300 MHz ile, bunun getirecegi bir suru regulator, PLL, Clock Distributor vs. ile ugrasmak anlamsiz.

Saygi ve sevgiler..
0
anonim
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, ben dijital elektronikten pek fazla anlamadığım için 1300 Mhz vs. işlemci düşünmüştüm, amacım en ucuza nasıl malolabileceği konusunda fikir belirtmekti, tabii ki daha ucuza maledilebilmesi ve gereksiz işlerle CPU nun uğraşmaması daha iyi olacaktır. Bunu neden projelendirmiyorsunuz? Sevgi ve saygılarımla...
murat09 (login olmayi unuttum da)
0
anonim
ST'nin (Eski adi SGS-THOMSON) sitesine gidip bir bak. STA015 diye bir chip var. Fiyati tek tek alirsan 14 $..

Bu neki diyecek olursan, bu komple bir MP3 decoder. Fakat sadece Stereo. Ayni Fiyata cirrus logic'in AC3 Decoderi de var. Sayfasinda bulamazsin, CS43L44XAC diye bir sey.

MPEG4 Cozmek icinde benzeri bir ton chip var. Her sey icin bir sey var yani kisacasi. Bunlar endustri standardi protokoller ve endustri bunlari yapmaya odaklanmis chipleri haril haril uretiyor.

Proje yapma konusuna gelince. Maalesef fazlamesai'si ile normal mesaisi birbirine karismis haldeyim. Su anda tamamen farkli bir kac proje uzerinde birden calisiyorum. Son derece verimsiz bir yontem ama ne yapalim.. Mesela, bir el atip CD-ROM tamir kilavuzu yazicam.. Hala baslayamadim.. Sundance bir dahaki sefere bogacak beni :>)

Fakat siz proje olarak baslayin ben size yeterince destek olabilecegimi saniyorum. En azindan yol gosterebilirim.

Tembel FM'ci..
0
anonim
Gerçekten Forumlarda FM projelerinde bu konuyu deşelim ben konu açıyorum ilgilenenler gelsin
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Movix, olması gerektiği gibi Divx ;-)

sundance

Linux kullananların çoğu bilir, gelmiş geçmiş en iyi divx oynatıcısı MPlayer`dır. Filmin altyazısının zamanlamasından, ses trackinin önden ya da arkadan gelmesine, mouse wheeli profesyonel video konsollarının kontrolerleri gibi ileri geri sarmak için kullanmasına, her türlü formatı desteklemesine, dahası bunlarda kodlayabilmesine kadar bir çok güzellikleri olan Mplayer`a bir kardeş geldi. Movix tamamen MPlayer altyapısını kullanarak çalışan bir bootable CD. Linux`a biraz yakınsanız, bir de CD Writerınız varsa, artık Divx CD`lerinizi bootable yapıp, codec, harddisk vs. gibi sorunlarınızdan tamamen kurtuluyorsunuz. Yeni versionda Türkçe altyazı fontları desteği ve otomatik cd oluşturma scripti de var. Ey cemaat DVD`i nasıl bilirdiniz ? PAHALIIIIII

Michael Moore´dan Dosya Paylaşımı Hakkında Yorumlar

tongucyumruk

Bowling For Columbine belgeseli ile Oscar alan, The Awful Truth ile gönüllerimize taht kuran yönetmen Michael Moore'un dosya paylaşımı hakkında ne düşündüğünü öğrenmek için kendisiyle yapılmış bir röpörtajdan kesilmiş olan şu parçayı izleyebilirsiniz (yaklaşık 5 mb).

DVD korunma sistemini kıran 7 satırlık perl programı

larweda

DVD filmlerin kopyalanmasını engelleyen CSS (Content Scrambling System) algoritması uzun süre once dağıtıma sunulan DeCSS programcığından sonra, amerikali iki programcının geliştirdiği 7 satırlık bir perl script'i ile de kırılabiliyor. Keith Winstein ve Marc Horowitz tarafından geliştirilen script, milyonlarca dolar harcanarak geliştirilen algoritmaların aslında ne kadar zayıf olabileceğini gözler önüne seriyor.

DivX değil OpenDivx ;-)

butch

Divx in ne olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Çalıntı olduğu söylenen çok başarılı bir görüntü sıkıştırma teknolojisi diyebiliriz kısaca. Bunun sıkıntısı çeken bir ekip aylar önce bir araya gelip, dışarıdan insanların da katılabildiği bir ekip kurdular Divx algoritmasını yeniden yazmak üzere... Amaç: DivX´i özgür kılabilmek.

BitTorrent ve Faydaları

anonim

Ben bu haberi Radikal'de Serdar Kuzuoğlu'nun sayfasında okudum, çok yeni olmasa da gözden kaçmaması gereken bir haber.

Kısaca özeti şu; Battlestar Galactica dizisinin yeniden çevriminin BBC de Amerika'dan 3 ay önce yayınlanmasına karar verilir, ama dizi BBC de yayınlandığı akşam torrent sitelerine düşer. Projenin Amerika ayağı olan Sci-Fi kanalı panikler, onca yatırım yaptıkları diziyi herkes izlediği için. Programın çok az kişi tarafından izleneceğini düşünürken, merak edip netten 1-2 bölüm indirenlerin, diziyi beğenip tanıdıklarına söylemesiyle ve insanların TV de dizi seyretme keyfi nedeniyle diziyi 3.100.000 kişi seyreder ve bir rekor kırar.