Kubuntu

0
yuxel
Ubuntu, son kullanıcılar için çok güzel bir seçimdi. Son sürüm Debian paketlerini (ve hatta Debian'da olmayan ancak son kullanıcıların görmek istediği paketleri) içeren Ubuntu'nun ben ve benim gibiler için tek bir eksiği vardı : KDE.
KDE sonradan indirilip kurulabiliyordu, ancak bu yeterli değildi. Başka bir proje başlamalıydı. İlk harfi "K" olmalıydı .Ve sonra ... Bir grup geliştirici bizim gibileri düşünüp, dumanı üstündeki KDE 3.4'ü de ekledikleri Kubuntu'yu duyurdu. Ubuntu alt projesi olarak da nitelendirebileceğimiz Kubuntu, Live CD ve normal kurulum CD'si olarak indirilebilir. Buradan da ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Soulblighter
Bir Slackware kullanıcı olarak, Ubuntu gerçekten hoşuma gitti. Slackware'in GNOME desteğini kesmesi (Dropline GNOME kullanacaklarmış ama ona da ben ısınamadım bir türlü. Orjinal GNOME daha güzel :)) ile Slackware kullanan bir çok kişinin yöneleceği bir dağıtım olabilir. KDE desteği verilmesi de gerçekten iyi olmuş. Ubuntu şu an kullanıcı sayısı en hızlı artan dağıtım sanırım. Sürekli tırmanıştalar. KDE desteğiyle daha da hızlı büyüyecektir. Hadi hayırlısı :)
0
eof
Eski Slackware kullanicisi olarak biz yoneldik efendim sizleri de bekleriz :) Hos bir kullanim deneyimi yaratiyor.
0
Soulblighter
Valla efendim şu an askerdeyim Windows 2003 Server kullanıyorum (zorunlu olarak). Eve bir döneyim düşüneceğim. Şu an evimde Slackware 10.0 kullanıyorum ve çok memnunum. Güncellemelerini PUTTY ile yapıyorum buradan. Çok iyi çalışan bir sistemim var. Şimdi çalışan sistemi bozup yeni bir dağıtıma geçmek de zor geliyor valla :) Ama bir gözüm Ubuntu'da :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Kafesli´ Test ortamları

m1a2

Eminim ki FM ziyaretçilerinin birçoğu orada burada duydukları ve kesinlikle FM`de gördükleri ;) çok sayıda programı indirerek deneme yapıyordur. Bu denemelerin hali vakti yerinde olan kurulu sisteminize -`micros~1` ortamlarındaki boyutlarda olmasa da- zarar verme ihtimali vardır veya en azından doğru dürüst `uninstall` edilmeyerek çevre kirliliği oluşturabilirler. Official paketlerin kuruluyor olması kaydıyla Debian bu tip çevre kirliliğini asgari düzeyde tutan bir dağıtım olmasına rağmen kullanıcıların yanlış alışkanlıkları en mükemmel bir sistemi dahî umulmadık durumlarda bırakabilir. (BTW: Bu fırsatla -benim de bir zamanlar sıklıkla icra ettiğim- bir yanlış alışkanlıktan bahsedeyim. libfoo paketine bağımlılık gösteren bir foo paketini manuel olarak dpkg --purge foo ile silerseniz libfoo öksüz kalır. Bağımlılıklarını yeterince bilmediğiniz paketler için dselect veya daha güzeli aptitude --purge foo kullanın.) Test ortamları başlığı altında değerlendirdiğim yöntemler bu tür program denemeleri için güvenli bir ortam sunacaktır.

Debian geliştiricisi olmak

e2e

"Bir Debian geliştiricisi olmak mı istiyorsunuz? Bunu isteyen yalnız siz değilsiniz. Yazılım paketlerini bir dağıtım için hazırlamak, döküman yazmak, bir sürümü test etmek... Hepsi de sonsuz ve nankör görevlerdir. Şu ana kadar, herhangi bir zamanda bu işleri yapmak için başvuran yüzlerce insan var. Bununla birlikte, adaylar bu görevler için kabul edilmeden önce, yalnızca programcılık yeteneklerini değil, aynı zamanda Debian süreci ve felsefesini kavrayışlarını da sunmak zorundalar. Bu süreç aylar alabilir, tabii bazı istisnalar da var."

Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.

mesutgul

Debian Resmi Sitesinde yayınlanan 18 Şubat 2007 tarihli habere göre, Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.
Haberde, bunun yeni bir sürüm olmadığı, sadece toplu bir güvenlik güncellemesi olduğu vurgulanmış.
Şimdilik sadece dosyalara erişilebiliyor.
CD ve DVD ISO dosyaları hakkında; güncellenmiş imaj dosyalarının daha sonra hazırlanacağı, ancak yeni yükleme imaj dosyalarının yapılmasına gerek olmadığı belirtilmiş.
Ancak, gelecek güncellemede yeni bir imaj hazırlanacağı tahmin ediliyor.

Viyana Açık Kaynağa Geçiyor

Soulblighter

Avusturya’nın başkenti Viyana yerel hükümeti masaüstü bilgisayarların bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren açık kaynak işletim sistemine geçirileceğini duyurdu. Geçiş Microsoft Office 2000’den OpenOffice.org’a ve Microsoft Windows 2000 işletim sisteminden GNU/Linux’a transferi kapsıyor. Kullanıcılar isterlerse Windows 2000’i tutarak sadece OpenOffice’e geçebilecek.

Sarge sonunda gözüktü!

sundance

Debian camiasının ilgi ile beklediği yeni sürümü Sarge sonunda gözüktü!
Debian'ın Türkiye'deki (ve dahi Türkçe'deki) en büyük destekçisi Recai Oktaş'ın Debian-User-Turkish listesine attığı mail ile 03 Mayıs itibariyle Sarge'ın dondurulduğu ve 85 civarı hatanın giderilmesinin ardından 30 Mayıs'da lansmanının yapılacağını duyurdu.

Özellikle Debian'a başlamayı düşünenlere duyurulur, diğerleri zaten unstableda devam etmekte ;)