Kubuntu

0
yuxel
Ubuntu, son kullanıcılar için çok güzel bir seçimdi. Son sürüm Debian paketlerini (ve hatta Debian'da olmayan ancak son kullanıcıların görmek istediği paketleri) içeren Ubuntu'nun ben ve benim gibiler için tek bir eksiği vardı : KDE.
KDE sonradan indirilip kurulabiliyordu, ancak bu yeterli değildi. Başka bir proje başlamalıydı. İlk harfi "K" olmalıydı .Ve sonra ... Bir grup geliştirici bizim gibileri düşünüp, dumanı üstündeki KDE 3.4'ü de ekledikleri Kubuntu'yu duyurdu. Ubuntu alt projesi olarak da nitelendirebileceğimiz Kubuntu, Live CD ve normal kurulum CD'si olarak indirilebilir. Buradan da ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Soulblighter
Bir Slackware kullanıcı olarak, Ubuntu gerçekten hoşuma gitti. Slackware'in GNOME desteğini kesmesi (Dropline GNOME kullanacaklarmış ama ona da ben ısınamadım bir türlü. Orjinal GNOME daha güzel :)) ile Slackware kullanan bir çok kişinin yöneleceği bir dağıtım olabilir. KDE desteği verilmesi de gerçekten iyi olmuş. Ubuntu şu an kullanıcı sayısı en hızlı artan dağıtım sanırım. Sürekli tırmanıştalar. KDE desteğiyle daha da hızlı büyüyecektir. Hadi hayırlısı :)
0
eof
Eski Slackware kullanicisi olarak biz yoneldik efendim sizleri de bekleriz :) Hos bir kullanim deneyimi yaratiyor.
0
Soulblighter
Valla efendim şu an askerdeyim Windows 2003 Server kullanıyorum (zorunlu olarak). Eve bir döneyim düşüneceğim. Şu an evimde Slackware 10.0 kullanıyorum ve çok memnunum. Güncellemelerini PUTTY ile yapıyorum buradan. Çok iyi çalışan bir sistemim var. Şimdi çalışan sistemi bozup yeni bir dağıtıma geçmek de zor geliyor valla :) Ama bir gözüm Ubuntu'da :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian Volatile deposu !

sundance

Debian Camiası, özellikle sistem adminlerin yoğun ihtiyaç duyduğu "can alıcı yazılımların en güncel hallerini" tutmak amacıyla Debian Volatile deposunu oluşturdu.

İlk aşamada virüs tarayıcılar ve antispam filtreleri gibi güncelliği önemli programları programların bulunacağı bu depo, Debian'ın "sağlam ama güncel olmaması" durumunu biraz olsun hafifleteceğe benziyor.

Bu konuda yakınanların dertlerine büyük ölçüde deva olacak bir diğer site ise Backports.org

Debian´da Strateji Değişikliği

tongucyumruk

Debian geliştirme takımı özellikle yeni kullanıcıların en yeni paketleri istemesi ve insanların Gentoo'yu tercih etmesi üzerine bazı stratejik değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Bu değişikliklerden bazıları şöyle:

-Son zamanlarda özellikle kullanıcı dostu arayüzüyle beğeni toplayan Mandrake ile işbirliğine gidilecek. Buna göre Debian Mandrake rpm'leri ile tam uyumlu olacak. Ayrıca bu yolla Mandrakenin kolay yönetim amaçlı Drake araçları da Debian'a aktarılacak

Viyana Açık Kaynağa Geçiyor

Soulblighter

Avusturya’nın başkenti Viyana yerel hükümeti masaüstü bilgisayarların bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren açık kaynak işletim sistemine geçirileceğini duyurdu. Geçiş Microsoft Office 2000’den OpenOffice.org’a ve Microsoft Windows 2000 işletim sisteminden GNU/Linux’a transferi kapsıyor. Kullanıcılar isterlerse Windows 2000’i tutarak sadece OpenOffice’e geçebilecek.

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

fazlamesai.net´e soralım: Ticari ortamlarda Debian kullanıyor musunuz?

FZ

Bildiğiniz üzere Debian GNU/Linux herhangi bir şirketle organik bir bağı olmayan, tamamen bir gönüllü ve üst düzey teknik yetkinliğe sahip yazılım geliştirici ordusu tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemi.

Son günlerde Debian Türkçe e-posta listesinde, özellikle de Eylül ayında gerçekleşen yazışmalar Debian GNU/Linux işletiminin ticari ortamlarda ciddi ve yoğun olarak kullanımı ile ilgili idi. Büyük bir sunucu için bir RAID kartının kullanılmasından tutun yeni bir IBM eSeries 225´e kurulmasına ya da bir şirketin şubelerarası VoIP altyapısını kurmak için kullanacağı sunucularda Debian çalıştırmasına dek muhtelif araştırmalar, öneriler, tartışmalar... Slashdot sitesindeki şu yazıyı görünce ben de bir sorayım dedim Türkiye´deki BT camiasına: Debian´ı ticari ortamlarda nerede, nasıl, hangi amaçlarla kullanıyorsunuz? Durumunuz, izlenimleriniz, tavsiyeleriniz, hissiyatınız nedir? Böyle bir şeyi şu anda yapmıyorsanız bile yapmayı planlıyor musunuz? Eğer planlıyorsanız neye alternatif olarak? Bazı çekinceleriniz ya da endişeleriniz, merak ettikleriniz var mı? Evet, soralım ve okuyalım bakalım neler gelecek ;-)