Kubuntu

0
yuxel
Ubuntu, son kullanıcılar için çok güzel bir seçimdi. Son sürüm Debian paketlerini (ve hatta Debian'da olmayan ancak son kullanıcıların görmek istediği paketleri) içeren Ubuntu'nun ben ve benim gibiler için tek bir eksiği vardı : KDE.
KDE sonradan indirilip kurulabiliyordu, ancak bu yeterli değildi. Başka bir proje başlamalıydı. İlk harfi "K" olmalıydı .Ve sonra ... Bir grup geliştirici bizim gibileri düşünüp, dumanı üstündeki KDE 3.4'ü de ekledikleri Kubuntu'yu duyurdu. Ubuntu alt projesi olarak da nitelendirebileceğimiz Kubuntu, Live CD ve normal kurulum CD'si olarak indirilebilir. Buradan da ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Soulblighter
Bir Slackware kullanıcı olarak, Ubuntu gerçekten hoşuma gitti. Slackware'in GNOME desteğini kesmesi (Dropline GNOME kullanacaklarmış ama ona da ben ısınamadım bir türlü. Orjinal GNOME daha güzel :)) ile Slackware kullanan bir çok kişinin yöneleceği bir dağıtım olabilir. KDE desteği verilmesi de gerçekten iyi olmuş. Ubuntu şu an kullanıcı sayısı en hızlı artan dağıtım sanırım. Sürekli tırmanıştalar. KDE desteğiyle daha da hızlı büyüyecektir. Hadi hayırlısı :)
0
eof
Eski Slackware kullanicisi olarak biz yoneldik efendim sizleri de bekleriz :) Hos bir kullanim deneyimi yaratiyor.
0
Soulblighter
Valla efendim şu an askerdeyim Windows 2003 Server kullanıyorum (zorunlu olarak). Eve bir döneyim düşüneceğim. Şu an evimde Slackware 10.0 kullanıyorum ve çok memnunum. Güncellemelerini PUTTY ile yapıyorum buradan. Çok iyi çalışan bir sistemim var. Şimdi çalışan sistemi bozup yeni bir dağıtıma geçmek de zor geliyor valla :) Ama bir gözüm Ubuntu'da :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Debian Belgeleri

yuxel

Bir süredir Debian listelerinde güzel belgeler dolaşıyor. Serdar Aytekin kendi sitesinde bir çok güzel belge sunuyor. Böyle belgeleri özleyen FM kullanıcılarına iyi bir alternatif olabilir.

Woody için Güvenlik Desteği Sona Eriyor

tongucyumruk

Sarge kod adlı Debian GNU/Linux 3.1'in duyurulmasının üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bir önceki sürüm olan Woody için güvenlik desteğinin kesileceği duyuruldu. Debian projesinin güvenlik politikası geçmiş sürümlerin yeni sürümlerin duyurulmasından itibaren bir yıl daha desteklenmesini öngörüyor. Bu politika dahilinde Sarge'ın duyurulmasından beri güvenlik güncellemeleri yapılmaya devam edilen Woody sürümü için güvenlik desteği 30 Haziran 2006 itibariyle kesilecek. Eğer hala güncellememiş olan varsa, sistemlerinizi Sarge'a geçirmek için hazırlıklara başlasanız iyi olur.

mICQ - Bir Garip Hikaye

m1a2

mICQ talihsiz bir programdır. Matthew D. Smith tarafından yazılan program, bildigim kadarıyla GNU/Linux'un ilk ICQ istemcisidir. Matthew D. Smith'in 2001`de bir trafik kazasında vefat etmesi mICQ'nun sonu anlamına geliyordu. Fakat programın sadık kullanıcıları buna müsaade etmedi ve yeni bir geliştirici: Rüdiger Kuhlmann proje'nin sorumluluğunu alarak mICQ'yu kaldığı yerden geliştirmeye devam etti.

Dünyanın En Ucuz En Küçük Sunucusu ve Debian

darkhunter

400 mhz Power PC işlemci, 64 MB Ram, 256 ya da 512 MB Flash Memory, MMC slotu, Biyometrik tarayıcı ve USB 2.0 arabirimi olan bir "sunucu" satılıyor. Boyutları cep telefonunuz kadar olan bu sunucu 2.6.10 serisi bir kernel üzerinde ve Debian GNU/Linux temelli bir sistemde çalışıyor. Tasarımı karizmatik, fiyatı da sudan ucuz (199 $) BlackDog.

Debian´da Strateji Değişikliği

tongucyumruk

Debian geliştirme takımı özellikle yeni kullanıcıların en yeni paketleri istemesi ve insanların Gentoo'yu tercih etmesi üzerine bazı stratejik değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Bu değişikliklerden bazıları şöyle:

-Son zamanlarda özellikle kullanıcı dostu arayüzüyle beğeni toplayan Mandrake ile işbirliğine gidilecek. Buna göre Debian Mandrake rpm'leri ile tam uyumlu olacak. Ayrıca bu yolla Mandrakenin kolay yönetim amaçlı Drake araçları da Debian'a aktarılacak