DebConf5 Videoları Kamuya Açıldı

0
FZ
Efsanevi yazılım organizasyonu Debian'ın bu seneki konferansı DebConf5 sona erdi. Konferans videolarına buradan, DebCamp5 videolarına ise buradan erişebilirsiniz.

Bolca CD ya da birkaç DVD hazırlasanız iyi olur, dosyaların toplam boyu 6.5 GB'dan büyük.

Kaynak: http://gezegen.debian.org.tr

İlgili Yazılar

TrX Debian GNU/Linux

zahter

TrX Debian GNU/Linux tabanlı ve tam Türkçe destekli bir sistem kurulumu projesidir. Bu paket doğrudan CD-ROM'dan "boot" edilebilecektir. Kullanıcı eğer isterse konfigürasyon bilgilerini diskete kaydedebileceği gibi paketi kalıcı olarak harddiske de kurabilecektir. Proje ekibi alt projelerde çalışacak ve koordinasyonla ilgilenebilecek programcıları/yöneticileri aramaktadır.

(FZ tarafından Türkçe'ye çevrildi).

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

Münih Belediyesi Kullanacağı Dağıtımı Seçti: Debian GNU/Linux

darkhunter

Geçtiğimiz aylarda MS ürünlerini terk etme kararı veren Münih belediyesi, SUSE Linux ve IBM'i de denedikten sonra kararını ticari olmayan bir dağıtım olan Debian'dan yana kullandı.

Debian´da Strateji Değişikliği

tongucyumruk

Debian geliştirme takımı özellikle yeni kullanıcıların en yeni paketleri istemesi ve insanların Gentoo'yu tercih etmesi üzerine bazı stratejik değişikliklere gitme kararı aldıklarını açıkladı.

Bu değişikliklerden bazıları şöyle:

-Son zamanlarda özellikle kullanıcı dostu arayüzüyle beğeni toplayan Mandrake ile işbirliğine gidilecek. Buna göre Debian Mandrake rpm'leri ile tam uyumlu olacak. Ayrıca bu yolla Mandrakenin kolay yönetim amaçlı Drake araçları da Debian'a aktarılacak

Debian Tarihçesi

darkhunter

Adını Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz? ve Ruby Kullanıcı Kılavuzu'dan hatırladığımız Pınar Yanardağ, yeni bir çeviriye daha imzasını atmış : Debian Tarihçesi çevirisi sadece Debian GNU/Linux kullananların değil, tüm Linux severlerin ilgisini çekecek nitelikte bir makale.