KSpyware

0
tongucyumruk
KSpyware adının çağrıştırdığının aksine KDE üzerinde çalışan bir casus yazılım veya casus yazılım tarayıcısı değil. KSpyware, Win32 platformunda çalışan özgür bir casus yazılım. Klasik anlamdaki casus yazılımlardan en önemli farkı kodlarının tamamen açık olması. Gilbert Nzeka adlı bir programcı tarafından Windows altında casus yazılımlar geliştirme yöntemlerini ortaya koymak amacıyla geliştirilen bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?

Not: Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bizler için küçük ama spywarelerin temizlenmesi adına büyük bir adım olmuş. Kodları azbucuk inceledim , işlerini basit yönden yapıyorlar tek eksiği spywarelerin yarattığı dosyaların isimleri, yaratıldıkları yerleri ve registiry keylerin bulunduğu bir deponun olmaması, ama yakında oda olacaktır yeterki proje destek bulsun.
0
demolish
"Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor."

debian için bir tane hazırladım fakat eminim ki diğer dağıtımlarda çalışmayacak.
0
zekeriya_akyildiz
yalnız port edecek olanı,dan bir ricam var windowstaki spywareleride bulsun. Yani live cdden bilgisayarı başlatıp spywareleri temizleyebilelim.

Ayrıca Linuxdefender var anitivirüs için.( Cdden başlıyor bitdefender antivirüs ile windowsunuzu temizleyip pür-pak yapıyor :) )
0
bahadirkandemir
KSpyware casus temizleyici değil, casus.
0
sefalet

cd den çalışan bitdefender hangi canlı cd de var bilgilendirirseniz memnun olurum.
0
sleytr
Bu program anti-spyware değil ki, sadece windows için yazılmış basit bir spyware. Hem bir spyware linuxa niye port edilir ki? Etmeye kalksak bile yazacağımız program bambaşka birşey olurdu. (hangi browserı ve eposta istemcisini hedef alacağız :)
0
azertet
"...bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?"

hımm... sakın python olmasın :) sizin en beğendiğiniz programlama dillerinden :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Perl Öğreniyoruz - 3

cayfer

2. bölümün sonunda bu hafta "listeler"den söz edeceğimi söylemiştim.

Listeler (arrays) Perl'in çok güçlü olduğu konulardan birisidir. Perl'de bir listeden söz ederken değişken adının başına bir @ işareti koymalısınız. (Hatırlıyorsanız sayıl (scalar) değişkenlerin adı $ işareti ile başlardı).

Perl Öğreniyoruz - 5

cayfer

1. bölüm 2. bölüm 3. bölüm 4. bölüm
regexp'ler (Regular Expressions)Sözlüğe bakınca
regular: düzenli, muntazam, kurallı, kurallara uygun ve düzenli
expression: deyim, ifade, tabir, anlatım ve dışavurum
karşılıklarını buldum. Bence ingilizce Regular Expression sözcükleri de bu bölümde anlatacağım konuyu tam olarak anlatamıyor; çünkü aslında kavram adını ABD'li matematikçi Kleen'in Düzenli Kümeler Cebiri (Algebra of Regular Sets) üzerindeki çalışmalarından alıyor.

Perl Öğreniyoruz - 2

cayfer

Geçen hafta çözdüğümüz örneği bir de Perl'in özelliklerinden yararlanarak çözelim.

Editörün notu: Perl öğreniyoruz yazı dizisinin ikincisini okuyorsunuz. Sabırsız olanlarınız için cayfer.bilkent.edu.tr incelenmesi gereken bir adres.

`Diğerleri(miz) için Flash´

butch

Perl::Flash ın beta sürümünün hazır olduğu Slashdot da duyuruldu. Artık Perl kullanarak Flash animasyonları yapılabilecek. Proje hakkında geniş bilgi burada...

Perl Öğreniyoruz - 4

cayfer

Daha önceki bölümler:
1. bölüm
2. bölüm
3. bölüm
Bu hafta konumuzda çağrışımlı listeler var, Haftaya "regexp"ler! Bu arada merak ettiğim birşey var: Acaba bu Perl tefrikasından yararlanan var mı?