KSpyware

0
tongucyumruk
KSpyware adının çağrıştırdığının aksine KDE üzerinde çalışan bir casus yazılım veya casus yazılım tarayıcısı değil. KSpyware, Win32 platformunda çalışan özgür bir casus yazılım. Klasik anlamdaki casus yazılımlardan en önemli farkı kodlarının tamamen açık olması. Gilbert Nzeka adlı bir programcı tarafından Windows altında casus yazılımlar geliştirme yöntemlerini ortaya koymak amacıyla geliştirilen bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?

Not: Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor.

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bizler için küçük ama spywarelerin temizlenmesi adına büyük bir adım olmuş. Kodları azbucuk inceledim , işlerini basit yönden yapıyorlar tek eksiği spywarelerin yarattığı dosyaların isimleri, yaratıldıkları yerleri ve registiry keylerin bulunduğu bir deponun olmaması, ama yakında oda olacaktır yeterki proje destek bulsun.
0
demolish
"Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor."

debian için bir tane hazırladım fakat eminim ki diğer dağıtımlarda çalışmayacak.
0
zekeriya_akyildiz
yalnız port edecek olanı,dan bir ricam var windowstaki spywareleride bulsun. Yani live cdden bilgisayarı başlatıp spywareleri temizleyebilelim.

Ayrıca Linuxdefender var anitivirüs için.( Cdden başlıyor bitdefender antivirüs ile windowsunuzu temizleyip pür-pak yapıyor :) )
0
bahadirkandemir
KSpyware casus temizleyici değil, casus.
0
sefalet

cd den çalışan bitdefender hangi canlı cd de var bilgilendirirseniz memnun olurum.
0
sleytr
Bu program anti-spyware değil ki, sadece windows için yazılmış basit bir spyware. Hem bir spyware linuxa niye port edilir ki? Etmeye kalksak bile yazacağımız program bambaşka birşey olurdu. (hangi browserı ve eposta istemcisini hedef alacağız :)
0
azertet
"...bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?"

hımm... sakın python olmasın :) sizin en beğendiğiniz programlama dillerinden :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleceğin Programlama Dili: Perl 6

FZ

Bazı programlama dillerinin takipçileri vardır, bazılarının fanatikleri. Ancak çok az programlama dili ile ilgili kitapta o programlama dilinin "kültürü"ne ve doğal dil ile ilişkisine dair özel bir bölüm bulabilirsiniz.

Kolayı kolay, imkansızı mümkün kılan Perl dili 16 yıl önce yani 1987 yılında doğduğunda bu kadar yaygınlaşabileceğini ve genişleyeceğini belki de yaratıcısı Larry Wall bile tahmin etmiyordu.

Şimdi ise Larry Wall ve önderliğindeki dahi programcı ekibi binlerce Perl programcısının isteklerini de inceleyerek yeni bir efsaneye imza atmak için geceli gündüzlü çalışıyorlar. Beyler, bayanlar, karşınızda Perl 6'nın hikayesi:

Perl Öğreniyoruz - 5

cayfer

1. bölüm 2. bölüm 3. bölüm 4. bölüm
regexp'ler (Regular Expressions)Sözlüğe bakınca
regular: düzenli, muntazam, kurallı, kurallara uygun ve düzenli
expression: deyim, ifade, tabir, anlatım ve dışavurum
karşılıklarını buldum. Bence ingilizce Regular Expression sözcükleri de bu bölümde anlatacağım konuyu tam olarak anlatamıyor; çünkü aslında kavram adını ABD'li matematikçi Kleen'in Düzenli Kümeler Cebiri (Algebra of Regular Sets) üzerindeki çalışmalarından alıyor.

Nokia Cep Telefonlarını Perl ile Programlayın

FZ

Meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, Series 60 cihazlarının Perl ile programlanabilmesi için gerekli çalışmayı başlattığını açıkladı.

Sanırım artık ciddi ciddi cep telefonu programlamayı düşünmekte fayda var, nihayet bu aletleri programlamak ``eğlenceli´´ hale gelmek üzere ;-)

Kaynaklar:

- http://slashdot.org/article.pl?sid=04/01/17/1435206

- http://theregister.co.uk/content/64/34943.html

Anti-Spam E-Posta Adresi Oluşturma (Şifreli IP Adresiyle)

FZ

Bugün Perl Rahipleri tapınağında okuduğum ve spam e-posta konusu ile ilgili bu önemli makaleyi ve Perl kodunu sizinle paylaşmak istedim.

Eğer bir şekilde web sayfanızda e-posta adresinizi yayınlamak istiyorsanız yukarıdaki makaledeki Perl betiğini (script) kullanarak oluşturacağınız dinamik bir e-mail adresinin içine o anda sizin e-posta adresinizi çekmeye çalışan robota ya da spamciye dair bilgileri gömebiliyorsunuz. Nasıl yani diyenler okumaya devam edebilir ;-)

Neden Mac ?

sundance

Tamam kabul ediyorum, eğer evlerinin garajında Steve Wozniak ve Steve Jobs ilk Apple bilgisayarı yapmasalardı veya biraz geç kalsalardı belki de şu anda bilgisayar kullanmak için ehliyet almamız gerekecekti*. Fakat tescilli bir "geek" olarak ısrarla söylüyorum ki bilgisayardan anlamayanlar Apple kullansın, ben PC'den memnunum :p