Anti-Spam E-Posta Adresi Oluşturma (Şifreli IP Adresiyle)

0
FZ
Bugün Perl Rahipleri tapınağında okuduğum ve spam e-posta konusu ile ilgili bu önemli makaleyi ve Perl kodunu sizinle paylaşmak istedim.

Eğer bir şekilde web sayfanızda e-posta adresinizi yayınlamak istiyorsanız yukarıdaki makaledeki Perl betiğini (script) kullanarak oluşturacağınız dinamik bir e-mail adresinin içine o anda sizin e-posta adresinizi çekmeye çalışan robota ya da spamciye dair bilgileri gömebiliyorsunuz. Nasıl yani diyenler okumaya devam edebilir ;-)
Yani benimadresim-spamcinin_sifrelenmis_IP_ve_zaman_bilgisi@mydomain.com gibi bir adres üretiliyor dinamik olarak. Eğer qmail gibi benimadresim-hedehodo@mydomain.com şeklindeki adresleri benimadresim@mydomain.com adresinize yönlendirme yeteneğine sahip bir e-posta sunucusu üzerinde iseniz size gelen spam postadaki To: alanına bakarak ve bunu çözerek (deşifre ederek) hangi IP tarafından ne zaman çekilmiş olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Bu arada sözkonusu bilgilerin şifrelenmesi için Blowfish şifreleme algoritması kullanılıyor.

İlgili Yazılar

Kevin Poulsen iş başında!

sundance

Güvenlik dünyasının meşhur kötü çocuklarından, eski Security Focus yazarı Kevin Paulsen, yazdığı bir Perl scriptle U.S. National Sex Offender Registry kayıtları ile MySpace kullanıcılarını karşılaştırıp, bir cinsel suç zanlısının tespitine yardımcı olmuş.

Kendisini daha çok Los Angeles'daki KISS FM'in 102. arayan kişiye verdiği Porsche 944 S2'i kazanabilmek için, bütün telefon konuşmalarını durduran kişi olarak tanıdığımız Dark Dante kod adlı Poulsen yıllardır bilgi güvenliği alanında gazetecilik yapmakta, hatta zaman zaman bu olaydaki gibi otoritelere yardımcı olmakta.

Perl Öğreniyoruz - 1

butch

Haydi millet toplanın. Perl öğrenmeye başlıyoruz :) Bundan sonra düzenli olarak bu köşede Can Uğur Ayfer tarafından hazırlanan Perl Öğreniyoruz makaleleri yayınlanacak. Bu makalelerde, klasik yöntemle, basit problemleri adım adım çözerek beraberce Perl öğreneceğiz. Buyrun ilk derse...

(Can Uğur Ayfer, Kim Korkar Unix`den, Perl ve MySQL ile Cgi Programlama gibi kitapların yazarı, 1973 yılından beri ülkemizde bilgisayar sektörünün duayenlerinden birisidir. Halen aktif olarak çalışmakta öğrenmeye, öğretmeye aynı coşku ile devam etmektedir. Kendisine sonsuz teşekkürler)

KSpyware

tongucyumruk

KSpyware adının çağrıştırdığının aksine KDE üzerinde çalışan bir casus yazılım veya casus yazılım tarayıcısı değil. KSpyware, Win32 platformunda çalışan özgür bir casus yazılım. Klasik anlamdaki casus yazılımlardan en önemli farkı kodlarının tamamen açık olması. Gilbert Nzeka adlı bir programcı tarafından Windows altında casus yazılımlar geliştirme yöntemlerini ortaya koymak amacıyla geliştirilen bu program bilin bakalım hangi programlama diliyle yazılmış?

Not: Bu programı GNU/Linux platformuna port edecek gönüllü bir arkadaş aranıyor.

Geleceğin Programlama Dili: Perl 6

FZ

Bazı programlama dillerinin takipçileri vardır, bazılarının fanatikleri. Ancak çok az programlama dili ile ilgili kitapta o programlama dilinin "kültürü"ne ve doğal dil ile ilişkisine dair özel bir bölüm bulabilirsiniz.

Kolayı kolay, imkansızı mümkün kılan Perl dili 16 yıl önce yani 1987 yılında doğduğunda bu kadar yaygınlaşabileceğini ve genişleyeceğini belki de yaratıcısı Larry Wall bile tahmin etmiyordu.

Şimdi ise Larry Wall ve önderliğindeki dahi programcı ekibi binlerce Perl programcısının isteklerini de inceleyerek yeni bir efsaneye imza atmak için geceli gündüzlü çalışıyorlar. Beyler, bayanlar, karşınızda Perl 6'nın hikayesi:

Nokia Cep Telefonlarını Perl ile Programlayın

FZ

Meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, Series 60 cihazlarının Perl ile programlanabilmesi için gerekli çalışmayı başlattığını açıkladı.

Sanırım artık ciddi ciddi cep telefonu programlamayı düşünmekte fayda var, nihayet bu aletleri programlamak ``eğlenceli´´ hale gelmek üzere ;-)

Kaynaklar:

- http://slashdot.org/article.pl?sid=04/01/17/1435206

- http://theregister.co.uk/content/64/34943.html