Neden Mac ?

0
sundance
Tamam kabul ediyorum, eğer evlerinin garajında Steve Wozniak ve Steve Jobs ilk Apple bilgisayarı yapmasalardı veya biraz geç kalsalardı belki de şu anda bilgisayar kullanmak için ehliyet almamız gerekecekti*. Fakat tescilli bir "geek" olarak ısrarla söylüyorum ki bilgisayardan anlamayanlar Apple kullansın, ben PC'den memnunum :p
Öncelikle hayatımda daha ukala bir işletim sistemi görmediğimi belirtmem lazım. (Tevekkeli değil bütün reklamcılar bayılıyorlar Mac'e :p) Hem sizin yapacağınız şeyleri kendince kısıtlıyor, hem de arkaplanda ne dönüp bittiğini bilmenize hiçbir şekilde izin vermiyor.

Takdir edersiniz ki bir bilgisayar meraklısı için tahammül edilebilecek bir şey değil bu. Linux kullanırken sistemin yaptığı herşeyi görebilir kontrol edebilir olmanın sado-mazohist bir zevk olduğunu kabul bile edebilirim. Fakat benim yerime herşeyi hallettiğini iddia eden (ve kesinlikle bunu beceremeyen) ve problem çıktığında da elimi kolumu bağlı bırakan bir işletim sistemine ihtiyacım yok.

Fiyatının pahalılığı, başka sistemlerle minimum uyum göstermesi vs. vs. gibi özelliklerini düşündüğümüzde Apple'ın hala nasıl ortalarda olabildiğine bile şaşmak lazım :p Dedim ya Reklamcılar sağolsun. Televizyonda bir tek Internet reklamı yok ki I-mac kullanılmıyor olsun. Eee, ne de olsa görsellik herşey, ... for Dummies kitapları da en çok satan kitaplar, o yüzden neden I-Mac for Dummies çok satmasın ?

Bunun dışında garip garip şeyler de var. Mesela, nasıl oluyor da aynı scanner Mac`de PC`e göre çok daha kaliteli çalışabiliyor ? Veya Mac'in FreeHand`i çok daha iyi dekupaj yapabiliyor ? Açıkcası bütün bunlar da bu Mac meselesinin dev bir komplo olduğu düşüncemi körüklüyor :)) Şu köşedeki adam hep orada mı duruyordu ? Bu tür saçma sapan şeyler, Mac`çilerin burnunu daha da kaldırıyor, zaten "Ulan bu kadar para vermişim, tabi ki havasını atacam" yaklaşımı "Mac dışında grafik çalışılmaz" gibi iyiden iyiye aristokratik yerlere taşıyor.

Fakat Apple`da yavaş yavaş doğru yolu bulmaya başladı. Mac-OsX ile Unix`e yanaştı, Airport teknolojisi ile telsiz iletişim alanında atılım yaptı, çok hoş bir küp yaptı vs. vs. Bakalım belki onlar da doğru yolu bulur da biz de Motorola işlemcili bir bilgisayarda bir kez daha çalışmanın keyfini yaşarız ;)

*Apple`ı kuran Steve Wozniak ve Steve Jobs, evlerinin garajlarında ilk gerçek anlamda kişisel bilgisayarı oluşturdukları sıralarda Amerikan Senatosu`nda bilgisayar kullanmanın yasalarla sınırlandırılması ve belli bir ehliyete bağlanması gerekeliliğiyle ilgili bir yasa vardı. Fakat Jobs ve Wozniak`ın başarısı o kadar ses getirdi, o kadar çok kişi kendi bilgisayarını üretmek için harekete geçti ki, bu tasarı kendiliğinden düştü.

Görüşler

0
robin
Su siralar Mac'le PC hem donanim, (Mac'te PCI kartlarin ve USB'nin kullanilabilmesi), hem yazilim (Linux her iki sistemde de calisiyor, hem de fiyat olarak (Iyice bir Mac'e vereceginiz parayla guvenilir bir marka PC'ye vereceginiz para pek farkli degil) birbirine bayagi yaklasti. Asiri sessiz calisan G4 Cube'un ustunde Linux kullanmak isterdim dogrusu. :)
0
anonim
Bende bir g3 le 3ds max cali$tirmak isterdim abuk ATI ekran kartlarIyla 2d de yeterli olan mac acaba gercek hesaplamalar kar$IsInda nasIL apI$IrdI, video motion , cad/cam , 3d, workstation/server gibi yerlerde mac'in pc kar$IsInda alIcagI hezimet ortada gibi. Ewet cok guzel photoshop cali$ior, cheetah diskli bir pc dede 1 kac gb lik dosyalarla guzel cali$ilior.
0
simois
Bence macintoshu, sistemleri, bilgisayarların amacını, anlamayı, araştırmayı bilmeyenleri, kalite anlayışı zayıf zihniyetleri ve en önemlisi aristokrasiyi, uzmanlıkla karıştırmayı hazmedemiyorum.
ama arkadaş isterse yazdığı her paragraftaki yanlışları beraberce tartışmayı öneriyorum.

Teşekkürler
0
streamer
Nedenmi mac? Çünkü Mac Risc işlemci kullanıyor.
Nedenmi mac? Çünkü Mac Komplex bir yapıya sahip.
Nedenmi mac? Çünkü Mac en hızlı bus'a sahip
Nedenmi mac? Çünkü Mac Software'lerin gözdesi
Nedenmi mac? Çünkü Mac zırt pırt çökmüyor
Nedenmi mac? Çünkü Mac insana bilgisayar kullandığını hissetiriyor.
0
anonim
Mac mi? Niye? Problemsiz bir bilgisayar ne demek ? Yok öyle bir şey ataridir o atari...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Perl Öğreniyoruz - 2

cayfer

Geçen hafta çözdüğümüz örneği bir de Perl'in özelliklerinden yararlanarak çözelim.

Editörün notu: Perl öğreniyoruz yazı dizisinin ikincisini okuyorsunuz. Sabırsız olanlarınız için cayfer.bilkent.edu.tr incelenmesi gereken bir adres.

Visual Perl, Visual Python

gencbeyin

Microsoft Visual Studio .NET için editör, grafik arındırıcı, dil deyimleri (regular expression) kontrolü ve XML Web servisleri programlama gibi özellikleri bulunan Visual Perl ve Visual Python 22.Ekim'de Los Angeles'da Active State'in kurucusu Dick Hardt tarafından Microsoft Professional Developers Conference'da ilan edildi. Yazıldıktan sonra her türlü platformda kullanılabilecek türden kod oluşturan geliştirme ortamı ilk üçüncü parti programlama dili paketi olarak nitelendirildi.

Perl Öğreniyoruz - 5

cayfer

1. bölüm 2. bölüm 3. bölüm 4. bölüm
regexp'ler (Regular Expressions)Sözlüğe bakınca
regular: düzenli, muntazam, kurallı, kurallara uygun ve düzenli
expression: deyim, ifade, tabir, anlatım ve dışavurum
karşılıklarını buldum. Bence ingilizce Regular Expression sözcükleri de bu bölümde anlatacağım konuyu tam olarak anlatamıyor; çünkü aslında kavram adını ABD'li matematikçi Kleen'in Düzenli Kümeler Cebiri (Algebra of Regular Sets) üzerindeki çalışmalarından alıyor.

Windows için ideal Perl ortamı

sundance

Uzun zamandır Perl için Windows ortamında güzel bir Entegre Yazılım Geliştirme ortamı arıyordum, sonunda buldum Open Perl Ide

Gerek debug özellikleri ile gerekse editörünün sağladığı kolaylıklar ile gerçekten dört dörtlük bir Perl geliştirme ortamı, herkese tavsiye ederim.

ePerl ile Kolay Internet Programlama

perlci

ePerl modülü ile Perl kodlarini tıpkı ASP ya da PHP gibi HTML dosyalarının içine gömebilirsiniz. Böylelikle daha kolay bir şekilde Perl kullanmış olursunuz. Bu modülü kullanabilmeniz için de tabii ki biraz Perl bilmeniz gerekir.
Daha fazla bilgiyi http://www.eperl.net adresinde bulabilirsiniz.

Editörün Notu: Rıza Çelik'e Perl'e katkılarından ötürü teşekkürler.