IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

0
sundance
Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Görüşler

0
ebola
Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü

yapmayın ya.. birbirimizi gaza getirmeyelim. Evet dogru mozilla yükselen bir grefik çiziyor. Ama hala explorer cok yaygın. İnsanlara mozilla'yi gösterdiğimde explorerdan başka bir şey ile internete girilebildiği bilgisi ağızlarını açmaya yetiyor. FM'nin istatiskilerine bakin. Explorer %55.85 Mozilla 17.47.
mozilalnın 6 ay once bu sitede yuzde 10 civari oldugunuda hatirliyorum.
biz bu sitede bile insanlara Mozilla kullanmayı tam anlatamadığımıza göreinternette bu oranlar en azından şu an için bir hayal.
Ne dersiniz Mozilla'nin insanları cezbetmesi için en güzel 25 Mozilla püfü diye bir başlık açalımmı?

not: 2 milyon hiti gecen gün geçmişiz, ne mutlu!
0
e2e
Durum, düşündüğünüz şekilde, genel kullanım oranları değil. Sadece Distrowatch ziyaretlerinde kullanılan tarayıcı oranları.
On DistroWatch itself, there has been a further dramatic decline of visitors using MSIE to browse the site - during the first 4 days of this month, just over a quarter of all visitors were viewing the site with MSIE, down from about 60% three years ago.
0
sundance
Evet ne mutlu 2 milyonu geçmişiz, ne mutlu okurlarımız da siteyi sahiplenip "biz" diyebiliyorlar :)

Yalnız sözkonusu istatistikler, Distrowatch ziyaretçilerinin IExplorer kullanımı hakkında asıl haberi okumadan, biraz yanlış anlaşılabilecek bir konu bu.
Düzelteyim dedim
0
SHiBuMi
Hadi canım :) %25 miş :) Yakında -% li haberler bekliyorum sizden :)

fazlamesai.net Tarayıcı İstatistiği [www.fazlamesai.net]
0
sundance
Sanırım hafif bir kafa karışıklığı var ?
Sözkonusu oran (ve haber) Distrowatch'un, eğer oranlarla ilgili bir rahatsızlık varsa bence gidin adamlara söyleyin :) Ne yorum koyduk ne de bakııın fazlamesai'nin istatistikleri de böyle gösteriyor dedik ne bir şey. İnsafınız kurumuş :)))
0
SHiBuMi
Sevgili sundance, kusura bakma ama haberden çıkartılacak ilk yorum bu istatistiklerin Distrowatch'ın sitesine özel değil genel bir ölçüme göre yapılmış olduğu, ve dünyadaki genel IE kullanım oranının %60 seviyesinden %25 seviyesine düşmüş olduğu yönünde. Oysa ki olan şu:

Distrowatch'a temmuz ayının ilk 4 gününde girenlerin kullandıkları MSIE'nin oranı %60'lık bir düşüş göstererek %25'e inmiş. Yani yalnızca Linux tabanlı dağıtımlarla ilgili bir siteye giren her 4 tarayıcıdan biri MSIE !

Yorum değildiyseydi eğer Rage Against The Machine istek parçasını kime yaptın merak ettim, artık haber altından istek parçası yapabiliyorsak bilelim biz de ekleyelim sonlara bir şeyler :))
0
sundance
:)
Öncelikle haberden çıkartılacak yorum bu değil Haberin haberinden çıkartılacak yorum bu :)) Distrowatch'a girip haberi okuyunca böyle bir problem kalmıyor.

Rage'den de istek yapmadım, alıntı yaptım (sen dalgınsın bu aralar ;) Ayrıca hasta etme adamı, son günlerde ICQ'da filan gözükmez oldun, çabuk gel :)))

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sundance de Apple'a geçti - 1

sundance

Geçtiğimiz haftalarda Linus Tornvalds'ın artık Apple tabanlı bir laptop kullanmaya başladığını haber yapmıştık. Bu ayın başında meşhur Lisp hackerı Paul Graham da Mac'in Dönüşü makalesinde ibook ve powerbookların hacker camiasında popülaritesinin artmasından bahsetmişti.

Uzun zamandır 12inch ufak tefek bir laptop almayı planlıyordum, i386'mı olsun yoksa powerpc'mi diye düşünürken, bir arkadaşımın G3 ibook'unu satmaya karar verdiğini duyunca harekete geçtim. Bu makale i386'dan powerpc'e geçişde ne gibi kolaylıklar ve zorluklar yaşadığımın iki bölümlük hikayesidir.

AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?

Soulblighter

Merhaba arkadaşlar,

"AT&T Linux'u deniyor" başlıklı bir yazı göndermiştim. Hararetli bir tartışma başladığını gördüm. Belki de bu yazıyı okuyan herkesin aklında olan bir soru vardı: "AT&T, Linux konusunda ne kadar ciddi?"...

Tam bu sırada eWeek sitesinde bu başlıkla bir haber yayınlandı. Ben de tartışmalara farklı bir boyut getirsin diye hemen bu haberi çevirdim. Okuyalım, tartışalım...
Sevgilerle...

Tatil Rehaveti

butch

fazlamesai.net TRT2´de...

acemi_

Pazar günleri saat 11:10'da TRT2'de yayınlanan Internet TV programında, bu hafta fazlamesai.net tanıtıldı. Canlı olarak sunulan programın Site Önerileri bölümünde, siteden görüntüler verildi ve sitede yer alan bölümler kısaca tanıtıldı.

Programın web sitesi olan internettv.gen.tr adresinden, program hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümle ilgili bilgilere, bir süre sonra arşiv bölümünden ulaşabilirsiniz.

Fazlamesai.net Aktüel`de !!!

sundance

Eğer 'Fazlamesai' kimler tarafından nasıl hazırlanıyor diye merak ediyorsanız, bu hafta Aktüel'de bizlerle yapılan bir röportajı bulabilirsiniz.

Öyle ülkeyi kurtardığımız falan yok, kimselerin bilmediği ilişkileri açıklıyor felan de değiliz, sadece Internet, Türkiye, yeni bir sosyallik üzerine üç beş bir şeyler söyledik belki merak edersiniz :))
Bu arada resimleri görmek için Aktüel'i almanız gerekiyor ;)
Ekleme: Dergiyi taradık.Görmek isteyenler için 1.-2. sayfa (263Kb), 3.sayfa (92Kb)...