Google OpenOffice.org'a da El Atıyor!

0
innaw
Ekim başında Google'ın online tablolama ve metin işleme işi için Sun ve OpenOffice ile anlaşma yaptığı açıklanmıştı. Yeni gelişmelere hazır olun çünkü Google, OpenOffice.org'u daha da iyileştirmek için programcılar arıyor!

Google'da açık kaynak yazılımlardan sorumlu Chris DiBona, "Biz de Google'da güzel açık kaynak yazılımlar kullanıyoruz ve açık kaynağı rekabet edebilir seviyede tutmak istiyoruz" dedi.

Kaynak

Görüşler

0
yilmaz
google en azından temel ofis işlerini webden yapabilmek için boyle bir işe girişmiş olabilir. ozellikle bu ajax vs.. ile belli mi olur artık datalarımızı webde tutup istediğimiz yerden işlermizi yapacağız.
0
FZ
"Datalar" demesek, "veriler" desek. "Data", "datum"un çoğulu.
0
bm
Ya bu isler ne komik? Ben veri dedigim zaman 'butun veriyi sunucuda tutmaliyiz' filan gibi cumleler kurdugumu farkediyorum bazen. 'Verileri sunucuda ...' olacak degil mi? Herhalde bu da data'dan geri tercume. Bu veri nereden turetilmis? Vermekten mi?
0
FZ
"Bütün veriyi" lafı bana çok saçma gelmiyor, ne bileyim "bütün bilgiyi" ile "bütün bilgileri" sözlerinin aynı gelmesi gibi. "Veri" sözcüğü nereden gelmiş bilmiyorum, "verili" lafından mı ama tabii "given" sözcüğü diye düşününce garip oluyor. Latince mi "datum" lafı, o demek tam olarak Latince onu da bilmiyorum...
0
bm
Tabii OED de acik degil. Ama wikipedia biliyor bunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Data
0
sefalet
Türkçe'de bir şeyin çoğulunu belirtmek için ek kullanılır.Veri dediğimiz zaman tekil nesne anlaşılır."Veriler" dediğiniz gibi kullanılmalı.Datum latince bir sözcük.Halbuki kullandığınız biçim yanlış değildir Türkçe kurallarına göre.Ama yabancı dilden aynen alma durumu olduğu için bizde genel uygulama olarak, gelen sözcük çoğul anlamı taşıyor ise sizin kendi dilinizin kurallarını uygulamada ve kullanırken ler-lar çoğul eki getirmeniz doğru olmasına rağmen yanlış hale geliyor.

http://www.site.uottawa.ca/~oren/pubs/2005/T02-02-BOTO.pdf

güzel bir makale.

http://www.byegm.gov.tr/seminerler/mardin_viii/mardin_15.htm

Bu da yanlışın yanlış doğurmasına örnek.
0
ttk
Merhaba
Blog yazmak için kullanılan editör oldukça marifetli (bana göre :), aslında belki o kadar da değildir ama), dediğiniz gibi yollarla daha da marifetlisini yaparlarsa epey iş görebilir.
0
sametc
yanlış hatırlamıyorsam fazlamesai ekibinin karakutu gibi birşeyi vardı :P ama neydi tam hatırlamıyorum.... sanırım ofisle ilgili birşeydi...
0
Soul Reaver
Google çok büyük olacak günün birinde çook işte buraya yazıyorum. Olunca soul reaver yazmıştı dersiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python'un Yaratıcısı Google'a Geçti

FZ

Jeremy Jones'tan aldığımız bir habere göre, Python'un yaratıcısı ve fikir önderi yazılım uzmanı Guido van Rossum da artık bir Google çalışanı. Konu ile ilgili olarak ilgili comp.lang.python tartışmasına bakılabilir.

Gmail Türkçe Konuşuyor

anonim

Gmail de artık Türkçe desteği vermeye başladı. Ayarlar bölümünden dilinizi Türkçe olarak seçebilirsiniz.

Google: Aziz mi Şeytan Mı?

anonim

Artık Google ile ilgili haberleri okumaktan biz usandık fakat Google yeni ürünler çıkarmaktan usanmadı. Google'ın çıkardığı son son ürün Google Homepage API yardımıyla istenildiği şekilde web sayfaları düzenlenebilecek, tabii ki ajax ve atom teknolojileri üzerinden.

Detaylı bilgi için buraya, APIiçin buraya bakabilirsiniz.

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/