GMail Hesabi Ister misiniz?

0
eitatli
Hatirlarsaniz bir süre önce GMail (Google Mail) beta yayina basladi. GMail'in en dikkat ceken yönü 1 GB lik alan saglamasi. Ancak bu beta sürümde herkes gidip kendine bir hesap acamiyor. Ancak GMail hesabi acmak imkansiz da degil.
Örnegin Google yönetimindeki ww.blogger.com sitesine üye oldugunuzda sayet sansli kullanicilardan iseniz Google size bir GMail hesabi acmaniza imkan veriyor. (söyle)


Tabi bununla bitmiyor ve aslinda asil hikaye burada basliyor. GMail'den hesap acan herkese baskalarini GMail'e davet etme hakki taniniyor. Davet sayisi sinirli ve bildigim kadari ile bu sayi 3 kisi. Tabi durum bu olunca isin ticaretini yapanlarin sayisi artiyor ve online acik artirma sitesi Ebay'da Gmail davetleri (GMail invitations) acik artirmaya cikiyor. Bu acik artirmalardan hoslanmayan bir grupta GmailSwap diye bir site ile ortaya cikiyor. Fikir özgün bir fikir. Bu site araciligi ile Gmail hesabina sahip olmak isteyenler ilan birakiyorlar, ve ilanlarinda da Gmail daveti karsliginda ne vereceklerini belirtiyorlar. Gmail "davetcileri" de ilanlarda hoslarina giden birsey olursa ilgili kisiye daveti veriyorlar.


Denebilirki "niye o kadar ugrasiyorlar, zaten yakinda bu bütün herkese acilacak", ancak bu sitede verilen ilanlara bakinca bu isin hastasinin cok oldugunu farketmek zor degil. Örnegin bedava domain ismi verenler, 500 MB'ye varan web alani verenler, müzik CD leri, dergilere bedava abonelikler, bedava oyunlar, yazilim programlari ve niceleri...

Görüşler

0
spacemonkey
yıllar önce fizik hocamın kullandığını gmx mail e üye olmuştum.(www.gmx.net) İşte gmx:
1 gb alan
Harika çalışan bi spam filtresi
Pop3/SMTP
Virus Kontrolü
Reklam Yok
Mailleriniz okunmuyor

belki tek kötülüğü mailin altına gmx.net imzası atması olabilir.
son olarak üzgünüm gmx artık paralı ya da sadece almanyada oturduğuna dair belge faxlayanlara bedava:)
0
mostra
spam filtresi gerçekten harika lakin altına imza atmıyor biliyorum ben ki bazen buradaki maillerimi iş nedeni ile gelenleri şirkete gönderince orada da herhangi bir imza atışı görmedim. bir aralar *.tr uzantısı ilede dağıttılar vede halen ücretsiz kullanımda...
0
sundance
Lütfen yapmayın ya! Bu mailların okunması olayı acaip büyüdü deve oldu.

1) Internet mevcut yapı altında sizin ruhunuz bile duymadan, her türlü trafiğiniz dinlenebilir, kişisel bilgilerin saklanması kısmını unutun.

2) Kim söylüyor hotmail, yahoo ya da diğer bedava mail sağlayıcıların mailları filtreden geçirmediğini ?

3) Hiçkimse kaşınızın gözününüzün hürmetine size hizmet vermez. Yazılım verir, hobisini sizle paylaşır, iyilik gösterir, bu doğrultuda problemlerinizi çözmenizde yardım eder fakat "kardeşim sen ne yapıyorsun öyle" diye hesap sorabileceğiniz bir hizmet karşılıksız alınmaz.

Gmail mailları tarıyor diye veryansın eden arkadaşlar acaba cookieler sayesinde incik cincik birsürü bilgilerinin bir yerlerde halihazırda depolanmakta olduğunu, ya da TTNet'in kafasına göre zaman zaman hatta transparent ya da değil proxyler koyduğunun farkındalar mı ?

Ne güzel demiş adam "Yeni bir şeyler öğrendim cehaletim arttı" diye, ya da "Ignorance is bless"

O yüzden bence bunlarla çok da kasılmamak, önceliği belirlemek lazım. Önceliğiniz güvenlik mi, gidin alın bir domain, hiçkimseye muhtaç kalmayacağınız bir şekilde pgp ile şifreleyin maillarınızı ve rahat edin (CIA ya da NSA'in listelerine girmediğiniz sürece)

Ya da "1Gb mail box ne de iyi bir şey, hem adamlar süper spam kontrolü de yapıyorlar, bedavaya bundan iyisi can sağlığı" diyip Gmail kullanın.
0
bahadirkandemir
“Eyvah, mailleri tarıyorlarmış, kapatayım GMail hesabımı!” diyen ve hesabını kapayanlar kahrolur yorumunu okuyunca :)
0
sundance
Internet'te güvenlik/kişisel bilgilerin korunması şu an için sadece bir şaka [www.kcoyle.net].
0
sametc
isterim isterim ahhhh bir dakika istemem kalsın cunku bende var sametc@gmail.com fazlamesaiden bir eleman bana hediye etti ;) gayet guzel cok hızlı
0
bio
Yakinda da cok hizli spam almaya baslayacak. Boyle public foruma post edilir mi ya e-mail adresi???
0
Challenger
Eee 1GB' ı neyle dolduracaksın başka?
0
bahadirkandemir
GMail gerçekten 1gb mı sağlıyor anlamış oluruz :)

GMailSwap.Com’da, davet gönderene 1gb spam göndermeyi teklif edenler gördüm..
0
halid
evet
0
bahadirkandemir
GMail üyelerine başlangıç olarak 3 davet hakkı tanınıyor. Daha sonra, davet hakkı yavaş yavaş artıyor. Gönderdiğiniz davetlerin hepsinin kabul edilmesi, davet hakkının artmasında rol oynuyor. Ayrıca anladığım kadarıyla, gönderilen hata bildirimleri size davet hakkı olarak geri dönüyor.
0
BatoR
Eveeeet isterim. İstedim de, hemen blogger'a üye oldum. Ama şöyle bir hatırlatma yapmayı bir görev biliyorum sevgili fazlamesai'ciler için... "From: "Calvin Leong" Date: Fri Jul 23, 2004 9:03 am Subject: Re: [bloggerDev] Blogger and Gmail You will be rewarded with a gmail if you spend enough time blogging in blogger.com "
Yani üye olur olmaz o gmail linki çıkmıyor sizin blog sayfanızda malesef...

Bir ikinci hatırlatma ya da öneri www.spymac.com'da 1 GB'lık verenlerden. Tavsiye olunur...
0
abakana
www.gawab.com' da 1 GB email alanı veriyor.
0
ferhat_yasli
ARKADAŞLAR BENDE 50 ADET GMAİL DAVETİYESİ MEVCUT. İSTİYENLERE DAĞITABİLİRİM. İSTEKLİLER ferhat.yasli@gmail.com mail atsınlar....
0
ttk
Bende 100 tane var :)
Artık Gmail isteyip de alamayan kalmadı galiba.
0
cervantes
sevgili kardeşim ferhat bana davetiye gönderirsen sevinirim tufancelal@mynet.com iyi günler
0
isilkutsal
bende gmail istiyorum lütfen beni davet edin
0
o_ozardic
davetiyeyi almak için eposta adresinizi yazmamışsınız, eposta adresinizi bana doğrudan bildirebilirseniz, veya buraya yazarsanız davetiyenizi gönderebilirim.
0
seco
ben sercan.arkadas bende gmail istiyorum lütfen beni davet edin
0
polen
slm bende bir gmail hesabı istiyorum ilgilenirseniz sevinirim
0
polen
selam bana bir gmail davetiyesi lazım gönderirseniz sevinirim
0
nehuse
Hey gidi zamanında burdan öğrenip almıştım gmail hesabımı :)
Kefir Kefir Okul Adresleri
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 1.1 Alpha Çıkar

butch

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...

New Orleans, Google Map'de

Soulblighter

Google Map, New Orleans için özel bir sekme açarak, şehrin son halini görüntüledi.

Kopya korumalı kompakt diskler yolda

butch

msnbc.com'un haberine göre nisan ayıyla beraber müzik endüstrisinde yeni bir dönem başlayacak. Sebep kopya korumalı ilk kompakt-diskin Amerika'da piyasaya çıkacak olması. Bu yenilikle müzik cdlerinin artık dijital olarak kopyalanması mümkün olmayacak. Bence bunun aşılması da uzun sürmez, sizce?

Dünyadaki Yerimizi Bilelim

FZ

Güzide site Lambda the Ultimate'i gezerken yaptıkları bir haritayı gördüm, FM'nin nesi eksik dedim.

frappr.com sağolsun yepyeni bir maymunluk sistemini 37 saniyede hayata geçirmek mümkün ve böylece artık FM de dünyadaki yerini aldı FM haritası ile.

Not: Kendinizi kaydederken, zip kod mu yok ki benim ABD usülü zip kodum diye telaşa vermeyin ortalığı hemen altındaki Not in the US? Click Here linkini tıklayın, hayatın tadını çıkarın...