Tanıtım videosunda ekip başı Symeın belirttiği gibi kökleri ML, SML, OCAML gibi dillere dayanan F# temelde bir fonksiyonel programlama dili. Bununla birlikte OCAML geleneğine uygun şekilde fonksiyonel programlamanın yanısıra imperatif ve nesneye yönelik programlama paradigmalarını da doğal şekilde destekliyor. C# gibi bir dille kıyaslandığında çok daha az ve öz şekilde algoritmaları ifade edebilen F#, etkileşimli kabuğu sayesinde de dosyadaki kaynak kodun bir kısmını seçip ALT+ENTER gibi bir tuş kombinasyonu ile de sadece o kısmın çalışmasını ve sonuçların hemen görülmesini sağlıyor.
Demo videosundaki zamana bağlı olarak dalgalanan 3 boyutlu yüzeyde multi-threaded olarak gezinen birçok top (ve bunlara eşlik eden vektörler) değişik açılardan gerçek zamanlı olarak fare ile evrilip çevrilirken F# performansı hakkında ilk izlenimlerin epey olumlu olmasını sağlıyor. Bu etkiyi elde etmek için yazılan kaynak kodun sadeliği ve esnekliği fonksiyonel programlamaya alışık olanlar için şaşırtıcı değil belki ama C# ya da VB programcılarını (ve kimbilir belki de Java bir hayli etkileme potansiyeline sahip.
F# derleyicisi ve etkileşimli kabuğu Microsoft .NET ve GNU/Linux MONO ortamlarında çalışıyor. Tabii eğer MS ortamındaysanız ve Visual Studio.NET kullanıyorsanız (2003 ya da 2005) o zaman F# Add-In ile doğrudan VS.NETin sözdizim renklendirme, yazarken XML yorumlarına dayanarak programcıya ipuçları verme, tür bilgisi gösterme, vb. avantajlarından da faydalanmak mümkün. Bunun dışında F# ile fonksiyonel programlama yaparken tüm .NET sınıf hiyerarşisi de elinizin altında.
Demo videosunun ilk bölümünde de gösterilen (ve kesinlikle 3 boyutlu yüzey animasyon örneği kadar eğlenceli olmayan ) RSS işleme örneği F#ın tıpkı güçlü bir betik dili gibi olarak da kullanılabileceğinin güzel bir örneği. Burada kısaca alıntılamak gerekirse, önce .NET sınıf hiyerarşisinden faydalanarak çok kolay bir şekilde bir HTTP veri çekme fonksiyonu yazıyoruz (#light
direktifi sayesinde sözdizimini hafifleştirmek ve bazı OCAML tarzı anahtar sözcüklerden kurtulmak ve Python tarzı girintileme ile kodu anlamlandır kuralını dayatmak mümkün):