E-öğrenme İçin 2.500.000$

0
FZ
Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.
Internet üzerinden bu dersleri takip etmek bedelsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Eğer bedelsiz üyeliği kabul eder iseniz derslerle ilgili performansınıza dair detaylı rapor alabiliyorsunuz. Eğer bunu istemezseniz yine de hemen dersleri takip etmeye başlayabilir ve o anki tüm işlevsellikten faydalanabilirsiniz.

Yazının devamı: http://ileriseviye.org/blog/

Görüşler

0
sefalet
Şimdi bir nedenle açık öğretim vidyolarına bakıyordum ne var ne yok diye, insan bir garip oluyor.Bir yanda televizyon kaydından alınma berbat görüntü, ses ve öğrenme karşıtı bir kurgu, diğer yanda sade,öz ama etkili bir anlatım ile bilginin verilmesi.Artık ülkemiz üniversitelerinde bu tür uzaktan etkileşimli eğitim uygulamalarının hayata geçmesi gerekiyor.Açık öğretim başlı başına bir başarı sayılabilir ama artık günün olanaklarından yararlanması lazım.

Bizim gibi halen milyonlarca gencin üniversiteye giremediği, daha ilköğretim aşamasında eğitim almak uğruna canını tehlikeye atarak coğrafi ve iklimsel engeller ile boğuşulduğu bir ülkede, bu tür yeni çağın uygulamaları yapılmayacak da nerede yapılacak acaba.

Varsa böyle uygulamalar ülkemizde bilen anlatsın da, bir nebze rahatlayalım.
0
deathline
Linkte verilen Ücretsiz derslerdeki içeriğin ayarında(interaktivite ve sunuş açısından) içerik aöf tarafındanda sağlanıyor.Aöf e-öğrenme portali gayet iyi sayılabilecek bir seviyede.

Türkiyede 5 üniversitede uzaktan eğitim hizmeti veriliyor ,hatta bunlardan bir tanesi olan Sakarya Üniversitesi ADAMYO vizeleri internet üstünden yapılıyor ama vize %10 ağırlıkta.

Hocalara soru sorabilmek için öğrencilere özel bir forum, ve öğrenci belgesi gibi belgeleri rahatlıkla internet üstünden istiyebiliyorsunuz.
İçerik olaraksa taminkar denebilecek bir içeriğe sahip.

Parasal olarak da yıllığı yaklaşık 1400 ytl ye geliyor.Ama gelecek sene bu fiyatlara %30 varan devlet desteği gelmesi bekleniyor.

Bundan başka bir kaç üniversitedede uzaktan eğitim mevcut.
0
sefalet
Açıköğretim portalına konuk girişi ile baktım, güzel tasarlanmış.İçerik pek tatmin edici gelmese de fırsat bulup içeriğe tam ulaştıktan sonra bir yorum yapmak daha sağlıklı olacak.Umarım halka koşulsuz açık uygulamalar da görürüz yakında.Bilgilendirme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, İTܒde Yazılım İnovasyon Merkezi Açtı

FZ

HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika bölgelerinde Türkiye’yi öncü konuma getirecek olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’ni açtı. Merkez, tüm bu bölgeler için daha hızlı ve daha güçlü yazılımların geliştirilmesinin yanı sıra iş dünyasına yönelik teknolojik çözümler de üretecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimlerine devam eden öğrenciler, İTÜ öğretim üyeleriyle birlikte geliştirdikleri yazılım çözümlerini MEMA bölgesindeki ülkelere ihraç edebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve HP Yazılım Grubu ülke müdürü Tayfun Topkoç’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, yazılım inovasyon merkezinde gerçekleştirilecek projelere örnek niteliğinde olan HP’nin Proje ve Portföy Yönetimi ile bir CIO’nun kriz ortamında hangi kaynakları, hangi projelerde, ne kadar süre kullanması gerektiğini ortaya koyan çözümün demo’su gösterildi.

Kaynak: turk.internet.com

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

Jim Starkey MySql Firmasına Geçti

inoxes

Interbase/ Firebird Sql Server'larının tasarimcisi ve SQL dünyasında guru olarak kabul edilen Jim Starkey'in sahibi olduğu Netfrastructure firması Mysql tarafından satın alındı.

Enixma ilk sayı çıktı

GoksinAkdeniz

Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.