E-öğrenme İçin 2.500.000$

0
FZ
Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.
Internet üzerinden bu dersleri takip etmek bedelsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Eğer bedelsiz üyeliği kabul eder iseniz derslerle ilgili performansınıza dair detaylı rapor alabiliyorsunuz. Eğer bunu istemezseniz yine de hemen dersleri takip etmeye başlayabilir ve o anki tüm işlevsellikten faydalanabilirsiniz.

Yazının devamı: http://ileriseviye.org/blog/

Görüşler

0
sefalet
Şimdi bir nedenle açık öğretim vidyolarına bakıyordum ne var ne yok diye, insan bir garip oluyor.Bir yanda televizyon kaydından alınma berbat görüntü, ses ve öğrenme karşıtı bir kurgu, diğer yanda sade,öz ama etkili bir anlatım ile bilginin verilmesi.Artık ülkemiz üniversitelerinde bu tür uzaktan etkileşimli eğitim uygulamalarının hayata geçmesi gerekiyor.Açık öğretim başlı başına bir başarı sayılabilir ama artık günün olanaklarından yararlanması lazım.

Bizim gibi halen milyonlarca gencin üniversiteye giremediği, daha ilköğretim aşamasında eğitim almak uğruna canını tehlikeye atarak coğrafi ve iklimsel engeller ile boğuşulduğu bir ülkede, bu tür yeni çağın uygulamaları yapılmayacak da nerede yapılacak acaba.

Varsa böyle uygulamalar ülkemizde bilen anlatsın da, bir nebze rahatlayalım.
0
deathline
Linkte verilen Ücretsiz derslerdeki içeriğin ayarında(interaktivite ve sunuş açısından) içerik aöf tarafındanda sağlanıyor.Aöf e-öğrenme portali gayet iyi sayılabilecek bir seviyede.

Türkiyede 5 üniversitede uzaktan eğitim hizmeti veriliyor ,hatta bunlardan bir tanesi olan Sakarya Üniversitesi ADAMYO vizeleri internet üstünden yapılıyor ama vize %10 ağırlıkta.

Hocalara soru sorabilmek için öğrencilere özel bir forum, ve öğrenci belgesi gibi belgeleri rahatlıkla internet üstünden istiyebiliyorsunuz.
İçerik olaraksa taminkar denebilecek bir içeriğe sahip.

Parasal olarak da yıllığı yaklaşık 1400 ytl ye geliyor.Ama gelecek sene bu fiyatlara %30 varan devlet desteği gelmesi bekleniyor.

Bundan başka bir kaç üniversitedede uzaktan eğitim mevcut.
0
sefalet
Açıköğretim portalına konuk girişi ile baktım, güzel tasarlanmış.İçerik pek tatmin edici gelmese de fırsat bulup içeriğe tam ulaştıktan sonra bir yorum yapmak daha sağlıklı olacak.Umarım halka koşulsuz açık uygulamalar da görürüz yakında.Bilgilendirme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Dünya Siber Oyun Olimpiyatları Başladı !

redogre

Tesadüfen girdiğim Worldcybergames.com sitesinin sloganı şu: Atina size ilk olimpiyatı hatırlatıyorsa Seul de size ilk siber olimpiyatı hatırlatsın!
Ön elemeleri geçen 30 ülkeden 400 yarışmacı 5 Aralık 2001 den itibaren toplam 300.000 $ lık bir ödül için yarışacak.
Maalesef yarışan ülkeler arasında Türkiye yok ama belki de Fazlamesai yol göstericiliğinde önümüzdeki yıl biz de yerimizi alırız...

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.

Yazılımcı, hakları için tek çatıda toplanıyor

towsonu2003

"İki meslek birliği bulunan yazılımcılar, tek bir meslek birliği altında toplanma kararı aldı. Yazılım Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (YESAM) ve Bilişim ve Yazılım Meslek Eserleri Birliği (BİYEM) olarak iki meslek birliğine sahip olan yazılımcılar artık Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği’nin (BİYESAM) çatısı altında yer alacak."

Haberin devamı için buraya bakınız.

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.