E-öğrenme İçin 2.500.000$

0
FZ
Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.
Internet üzerinden bu dersleri takip etmek bedelsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Eğer bedelsiz üyeliği kabul eder iseniz derslerle ilgili performansınıza dair detaylı rapor alabiliyorsunuz. Eğer bunu istemezseniz yine de hemen dersleri takip etmeye başlayabilir ve o anki tüm işlevsellikten faydalanabilirsiniz.

Yazının devamı: http://ileriseviye.org/blog/

Görüşler

0
sefalet
Şimdi bir nedenle açık öğretim vidyolarına bakıyordum ne var ne yok diye, insan bir garip oluyor.Bir yanda televizyon kaydından alınma berbat görüntü, ses ve öğrenme karşıtı bir kurgu, diğer yanda sade,öz ama etkili bir anlatım ile bilginin verilmesi.Artık ülkemiz üniversitelerinde bu tür uzaktan etkileşimli eğitim uygulamalarının hayata geçmesi gerekiyor.Açık öğretim başlı başına bir başarı sayılabilir ama artık günün olanaklarından yararlanması lazım.

Bizim gibi halen milyonlarca gencin üniversiteye giremediği, daha ilköğretim aşamasında eğitim almak uğruna canını tehlikeye atarak coğrafi ve iklimsel engeller ile boğuşulduğu bir ülkede, bu tür yeni çağın uygulamaları yapılmayacak da nerede yapılacak acaba.

Varsa böyle uygulamalar ülkemizde bilen anlatsın da, bir nebze rahatlayalım.
0
deathline
Linkte verilen Ücretsiz derslerdeki içeriğin ayarında(interaktivite ve sunuş açısından) içerik aöf tarafındanda sağlanıyor.Aöf e-öğrenme portali gayet iyi sayılabilecek bir seviyede.

Türkiyede 5 üniversitede uzaktan eğitim hizmeti veriliyor ,hatta bunlardan bir tanesi olan Sakarya Üniversitesi ADAMYO vizeleri internet üstünden yapılıyor ama vize %10 ağırlıkta.

Hocalara soru sorabilmek için öğrencilere özel bir forum, ve öğrenci belgesi gibi belgeleri rahatlıkla internet üstünden istiyebiliyorsunuz.
İçerik olaraksa taminkar denebilecek bir içeriğe sahip.

Parasal olarak da yıllığı yaklaşık 1400 ytl ye geliyor.Ama gelecek sene bu fiyatlara %30 varan devlet desteği gelmesi bekleniyor.

Bundan başka bir kaç üniversitedede uzaktan eğitim mevcut.
0
sefalet
Açıköğretim portalına konuk girişi ile baktım, güzel tasarlanmış.İçerik pek tatmin edici gelmese de fırsat bulup içeriğe tam ulaştıktan sonra bir yorum yapmak daha sağlıklı olacak.Umarım halka koşulsuz açık uygulamalar da görürüz yakında.Bilgilendirme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

Thinking About Computing

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.