E-öğrenme İçin 2.500.000$

0
FZ
Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.
Internet üzerinden bu dersleri takip etmek bedelsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Eğer bedelsiz üyeliği kabul eder iseniz derslerle ilgili performansınıza dair detaylı rapor alabiliyorsunuz. Eğer bunu istemezseniz yine de hemen dersleri takip etmeye başlayabilir ve o anki tüm işlevsellikten faydalanabilirsiniz.

Yazının devamı: http://ileriseviye.org/blog/

Görüşler

0
sefalet
Şimdi bir nedenle açık öğretim vidyolarına bakıyordum ne var ne yok diye, insan bir garip oluyor.Bir yanda televizyon kaydından alınma berbat görüntü, ses ve öğrenme karşıtı bir kurgu, diğer yanda sade,öz ama etkili bir anlatım ile bilginin verilmesi.Artık ülkemiz üniversitelerinde bu tür uzaktan etkileşimli eğitim uygulamalarının hayata geçmesi gerekiyor.Açık öğretim başlı başına bir başarı sayılabilir ama artık günün olanaklarından yararlanması lazım.

Bizim gibi halen milyonlarca gencin üniversiteye giremediği, daha ilköğretim aşamasında eğitim almak uğruna canını tehlikeye atarak coğrafi ve iklimsel engeller ile boğuşulduğu bir ülkede, bu tür yeni çağın uygulamaları yapılmayacak da nerede yapılacak acaba.

Varsa böyle uygulamalar ülkemizde bilen anlatsın da, bir nebze rahatlayalım.
0
deathline
Linkte verilen Ücretsiz derslerdeki içeriğin ayarında(interaktivite ve sunuş açısından) içerik aöf tarafındanda sağlanıyor.Aöf e-öğrenme portali gayet iyi sayılabilecek bir seviyede.

Türkiyede 5 üniversitede uzaktan eğitim hizmeti veriliyor ,hatta bunlardan bir tanesi olan Sakarya Üniversitesi ADAMYO vizeleri internet üstünden yapılıyor ama vize %10 ağırlıkta.

Hocalara soru sorabilmek için öğrencilere özel bir forum, ve öğrenci belgesi gibi belgeleri rahatlıkla internet üstünden istiyebiliyorsunuz.
İçerik olaraksa taminkar denebilecek bir içeriğe sahip.

Parasal olarak da yıllığı yaklaşık 1400 ytl ye geliyor.Ama gelecek sene bu fiyatlara %30 varan devlet desteği gelmesi bekleniyor.

Bundan başka bir kaç üniversitedede uzaktan eğitim mevcut.
0
sefalet
Açıköğretim portalına konuk girişi ile baktım, güzel tasarlanmış.İçerik pek tatmin edici gelmese de fırsat bulup içeriğe tam ulaştıktan sonra bir yorum yapmak daha sağlıklı olacak.Umarım halka koşulsuz açık uygulamalar da görürüz yakında.Bilgilendirme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.