Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

0
larweda
Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.
İlk defa gözönüne CEBIT`te çıkacak olan CRW2200 serisi, 20 hızlı yazabilme, 10 hızlı tekrar yazabilme, ve 40 hızlı da okuma yeteneğine sahip.

2200 serisi temel olarak bir önceki 2100 serisini baz alıyor. 2100'lerde olduğu gibi Yamaha'nın SafeBurn sistemi ve performans sağlayabilmek için 8 MB tampon (buffer) hafızaya sahipler. Seride toplam beş farklı model olucak: CRW2200E (dahili ide/atapi), CRW2200S (dahili scsi-3), CRW2200SX (haricí scsi-3), CRW2200IX (harici IEEE1394 firewire), CRW2200UX (harici USB2.0). Bu modellerden CRW2200E'nin CEBIT'ten hemen sonra piyasaya sürüleceği duyuruldu. Bu seri ile 650 mb'lik bir cd'nin yazılma suresi 3 dakikadan daha az sürecek.

Sonuç olarak, yamaha'nın ardından bütün cd yazıcı üreticileri bu performansta sürücüler piyasaya sürecekler ama 20x yazılabılecek bos medya bulmak sorun olacaktır.

Bu işin en güzel tarafı şu anda piyasada yaygın halde bulunan 16x yazıcıların fiyatlarının düşecek olması. Hoş, şu anki döviz durumu ve kriz zamaninda kim yeni birşeyler satın almayı düşünebilir, bilemem.

İlgili Yazılar

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

redogre

Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]