Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

0
larweda
Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.
İlk defa gözönüne CEBIT`te çıkacak olan CRW2200 serisi, 20 hızlı yazabilme, 10 hızlı tekrar yazabilme, ve 40 hızlı da okuma yeteneğine sahip.

2200 serisi temel olarak bir önceki 2100 serisini baz alıyor. 2100'lerde olduğu gibi Yamaha'nın SafeBurn sistemi ve performans sağlayabilmek için 8 MB tampon (buffer) hafızaya sahipler. Seride toplam beş farklı model olucak: CRW2200E (dahili ide/atapi), CRW2200S (dahili scsi-3), CRW2200SX (haricí scsi-3), CRW2200IX (harici IEEE1394 firewire), CRW2200UX (harici USB2.0). Bu modellerden CRW2200E'nin CEBIT'ten hemen sonra piyasaya sürüleceği duyuruldu. Bu seri ile 650 mb'lik bir cd'nin yazılma suresi 3 dakikadan daha az sürecek.

Sonuç olarak, yamaha'nın ardından bütün cd yazıcı üreticileri bu performansta sürücüler piyasaya sürecekler ama 20x yazılabılecek bos medya bulmak sorun olacaktır.

Bu işin en güzel tarafı şu anda piyasada yaygın halde bulunan 16x yazıcıların fiyatlarının düşecek olması. Hoş, şu anki döviz durumu ve kriz zamaninda kim yeni birşeyler satın almayı düşünebilir, bilemem.

İlgili Yazılar

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Damlaya Damlaya Göl Olur - FlashMob

malkocoglu

Ufak bilgisayarlardan süper bilgisayar yapmak için yeni bir deneme: San Francisco Üniversitesinde FlashMob adlı bir şenliğe çoğunluğu dizüstü bilgisayar olan 660 bilgisayar katıldı. Şenlik programına göre, Linpack adlı test programı öbekte işletildi, ve 180 gigaflop'luk bir tavan bulundu. Amaç 500 gigaflop'a erişmek olduğu için, bu başarı kabul edilmedi, fakat denemelerin tekrar olması umuluyor. Programın detayı, karşılaşılan problemler için bağlantılara bakabilirsiniz.

PC World
FlashMob SSS

Silikon Barut

FZ

Mission Impossible dizisi ve filminden aşina olmayanınız yoktur herhalde 'Bu bilgisayar 30 saniye içinde kendini yok edecektir' geyiklerine.

Laboratuvarda bir kaza sonucu, barutun 'silikon muadili'ni keşfeden araştırmacılar bu maddeyi silikon çiplere nano ölçekli patlayıcılar yerleştirerek mikroelektromekanik sistemleri geliştirebilmek için kullanabileceklerini belirtiyorlar.

California Üniversitesi kimyacıları tarafından geliştirilen bu malzemenin olası uygulama alanları: kendini yok eden sistemler, çüpe gömülü retro roketler ve tırnak büyüklüğünde kimsayasal analizörler.

Detaylı bilgi için kaynak : EETimes

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)

Yüzen Nükleer Santral (Güncellendi)

melitical

Rusya Federal Enerji Kurumu düşük kapasiteli yüzen nükleer santral kurma kararı aldı. Santralin öncelikle Beyaz Deniz kıyısındaki Arkhangelsk bölgesine yerleştirilmesi planlanıyor. Enerji sağlama dışında santral gerektiğinde tuzsuz deniz suyu elde etmede ve ısıtmada kullanılacak. Projenin toplam 200.000 $'a mal olması bekleniyor.
kaynak: www.mosnews.com