Dünyadaki Yerimizi Bilelim

0
FZ
Güzide site Lambda the Ultimate'i gezerken yaptıkları bir haritayı gördüm, FM'nin nesi eksik dedim.

frappr.com sağolsun yepyeni bir maymunluk sistemini 37 saniyede hayata geçirmek mümkün ve böylece artık FM de dünyadaki yerini aldı FM haritası ile.

Not: Kendinizi kaydederken, zip kod mu yok ki benim ABD usülü zip kodum diye telaşa vermeyin ortalığı hemen altındaki Not in the US? Click Here linkini tıklayın, hayatın tadını çıkarın...

Görüşler

0
FZ
E tabii şimdiye dek kendilerini ekleyen üyelerimizin hepsi Istanbul'dan olunca ayrı ayrı görmek için delicesine "zoom" yapmak gerekiyor, böyle de bir durum var ne yazık ki (derdimiz o olsun...)
0
conan
Eklendim! ;)
0
FZ
Süper! :) ABD'den, Belçika'dan FM üyeleri dünya haritası üzerinden bize selamlarını iletmiş ;-)
0
vst
Yahu, aslinda cok da guzel bir olay... Kim nerede biliyoruz. FM uluslararasi sosyal agi :)
0
butch
ha şunu bileydin!
0
innaw
$oyle bir secenek de var, FM'de de guzel olur bence:
http://clustrmaps.com/index.htm
0
vst
Ama bunu Google yapmamis ki :)
0
innaw
ah google tabii ki.. insanlar bo$una bebeklerinin ismini "google" koymuyorlar :)

http://googleblog.blogspot.com/2005/10/we-get-letters-3.html
0
vst
Anaaa, gercekten Google koymuslar bebenin ismini... "Carol (adamin karisi, bebegnin annesi) knew how serious I am – she knows how much I adore Google services." hehee...
0
FZ
Haritanın kuzey bölgesine kendisini iliştiren İsveç'ten Fatih Köksal'ın yolladığı selamı günün sözü seçmek istiyorum müsaadenizle :)
0
fkoksal
:) tesekkurler , teveccuunuz efenim. Kimse kimseyi kandırmasın istedim. Nasıl olsa uzaktır, kimse gidip bakmaz mantıgıyla soylenmis olsa gerek. "isvecin kızları guzel degil".
0
FZ
Tüh! İptal ediyorum o halde ben vize işlemlerini, o kadar da para vermiştik... :-p
0
etguler
Benzer bir çalışma Firefox eklentisi Minimeter'ın geliştiricisi tarafından da yapılmıştı. Jabber kullanıcıları için kullanımı kolay bir uygulama. Listenize map.bot@gmail.com 'u ekliyor ve bir ielti gönderiyorsunuz. Size haritada yerinizi işaretlemeniz için bir link veriyor. epigoon.com/maps adresinde haritayı görebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'nin internetteki en büyük süpermarketine hoşgeldiniz!

anonim

Başlıktaki slogan son bir kaç gündür gündemde olan Gima'ya ait. Konu şöyle gelişiyor, Gima'ya ait veritabanına elektronik olarak sızılmış ve firmanın depoladığı kredi kartı bilgileri çalınmış.

Üstelik olay firma bilgi işlemi tarafından değil, bankalar tarafından, çipli kartların manyetik olarak yoğun kullanıldığı için ortaya çıkartılmış.

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

IBM'in Linux Reklamı - izlemeyen kalmasın

numb

Biraz eski de olsa [1] IBM'in bu muhteşem reklamını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ediyorum.

[1] Reklam Eylül 2003'te yayınlanmış.

Kaynak: chir.ag

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.

fazlamesai.net'e soralım: J2EE mi yoksa .NET mi?

FZ

MIT hocalarından Philip Greenspun tercihini .NET'ten yana kullanmış. Greenspun'ın 11 Nisan 2002 tarihli yorumlarından sonra en son 8 Mart 2005'te bir yorum gelmiş. Son 3 sene içinde gelen yorumlar ağırlıklı olarak .NET taraftarı yorumlar. Genel hava şu: Eğer bir sürü programcı çalıştırmak istiyorsanız, çok büyük şirketseniz, bol bol paranız varsa, vs. buyrun J2EE ile sistem geliştirin. Daha sıkı koşullar altında çalışıyorsanız şu anda .NET çok daha hızlı ve etkin sistem geliştirmeye ve programlamaya izin veriyor. Tabii buna itirazlar da var: EJB'den yola çıkarak J2EE'yi kötüleme hatasına düşmeyin! gibi. Bir başka yazılımcı ise "yahu bir satır kod değiştiriyoruz, application server'ı başlatmak 3 dakika sürüyor, el insaf" şeklinde şikayet ediyor.

IT sektörünün acar FM üyeleri bu konuda ne der? Acı dolu yazılım deneyimlerini bizimle paylaşmak isteyenler, hodri meydan, yanınızda rakamlarla gelin ve hangi platformu neden tercih ettiğinizi güçlü bir şekilde açıklayın.