Darwinia: Gerçek oyun tadını özleyenler için

0
FZ
Daha hızlı grafik motorları, daha pahalı, en bir gelişmiş 3D hızlandırıcılı ekran kartları, daha fotogerçekçi görüntü, daha hip hop müzikler, 2 DVDye zar zor sığan şişko programlar. Saçma sapan efektler ve bunları optimize etmek için sabahlayan programcı ve tasarımcı ordusu.

Hayır, güzel bir oyun böyle bir şey değil. Bilgisayar deyince aklına Pentium IV, hyperthreading, on milyar megahertz gelen, oyun deyince Sony PlayStation 345345'i düşünen çocuklardan önce, yaratıcılığa, sadeliğe, ince esprilere, zeka pırıltılarına, oyun kültürüne ve raconuna önem veren programcılar ve oyun sevdalıları vardı. Günlerce kesintisiz oynayıp bu işin profesyoneli olmanın cılkını çıkarmış oyunculardan önce biraz daha ruhu olan hevesliler vardı.

Daha önce Uplink ile tanıdığımız ve FM'de yazdığımız Introversion Software yeni oyunu Darwinia ile karşımızda ve o özlediğimiz tadı çok farklı şekilde yeniden yaşatmaya kararlı görünüyor.

Eğer siz de gerçek oyun tadını özleyenlerdenseniz, o zaman Darwinia eski güzel günleri çok çarpıcı şekilde hatırlamanızı ve yaratıcılığın ne olduğunu tekrar düşünmenizi sağlayacak türden, bağımlılık yapıcı bir oyun.

Oyunla ilgili bir PC Review yorumu da durumu gayet güzel özetliyor.

Not: Bir de Uplink benzeri MyLink ile ilgili bir haber yapmışız vakti zamanında. Yaşlanıyor muyuz ne ;-)

Görüşler

0
serdem
İşimiz gücümüz var, iş çıkartıyorsunuz başımıza. Bunun demosunu buldum sitesinde, hatta Debian Sarge uyumlu diyor ama o dosyanın nasıl açılacağını anlayamadım ben. Bir zahmet...
0
cbc
linux için bir shell scripti var. konsolda "sh darwiniaxxx.sh" deyip çalıştıracaksınız.

fakat çalışması için gtk'nın eski bir sürümü gerekli. maalesef tam sürümünü anımsamıyorum (libgtk1.2 paketini kurup deneyebilirsiniz).

bu arada full oyunu bitirmek üzereyim. son bölümdeyim :)
0
serdem
Tesekkurler, oldu simdi. Detaylı incelemedim ama Debian'da çalışıyor. gtk sorunu çıkmadı.
0
anonim
<a href="http://www.blog.konami.jp/gs/hideoblog/">Hideo Kojima</a> gibi bir yaratık varken PlayStation dünyasına daha olumlu yanaşmanız taraftarıyım :)
0
anonim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Evde dolaşan böcek ister misiniz?

redogre

Belki de elektronik olursa istersiniz...
Valla ben çok beğendim, işte şurda. Tanesi 10$ gibi cüzzi bir miktara isterseniz uzaktan kumandayla yönlendirebileceğiniz, isterseniz de "öğrenmeye" bırakabileceğiniz 4 farklı böceğiniz oluyor. Biri saldırgan, biri meraklı, biri engel aşıyor vs vs. Tasarımları da şirin olmuş.

Tek sorun Amazon'un amerika sitesinde var sadece, UK'de yok, yani koli ücreti sağlam. Bence Amerikalı Fazlamesaiciler kesin alır, test eder, bize de haber eder :)

King

elendil

Kahvehane kültürü olanlar bilirler, kahvehaneler sadece çay içilen, hatun ve futbol muhabbeti yapılan, hesabına kağıt oyunları oynanan yerler değildir.

Pusu Röportajı

FZ

Radikal'de Pusu oyunu ile ilgili bir röportaj yayınlandı. Dikkat çeken birkaç cümle:

Peki Pusu'nun maliyeti tam olarak ne?
Cemil: 200-250 bin dolar arasında.
Aynısını yabancı bir ülkede yapsalar maliyeti ne olur?
Cemil: Muhtemelen 1 milyon dolara yaklaşır. Yani şöyle demek lazım; bizim projemizde de herkes alması gerektiği gibi maaş alsa, emeğinin karşılığını tam olarak almış olsa, Pusu'nun maliyeti 700 bin dolarlara çıkardı. 250 bin dolar diyerek kimseyi kandırmış olmayalım yani; 250 bin doları cebine koyan kimse yapamaz bu oyunu.

Efsane Geri Dönüyor: Civilization III

anonim

Tüm zamanların en iyi strateji oyunu Civilization, üçüncü versiyonuyla Ekim ayı sonunda çıkıyor. Yapımcıları daha gelişmiş diplomasi, gelişmiş AI, gelişmiş kişiselleştirme araçları ve yeni zafere ulaşma yolları vaad ediyor. Amazon'daki tek bir yorum bile yeterince açıklayıcı: "5 stars just because Sid Meier is back and runnin' the show".