BSA`nın büyük başarısı

0
cayfer
BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Görüşler

0
skoylu
Aslında el-ezher yanlış bir şey yapmamış. Bende -el-ezher'i hic iplemeden- bunun oyle oldugunu daha once defalarca soyledim. En çok karşılaştığım şey, gavur malı kavramıydı. Oysa, kul hakkının müslim/gayrimuslim ayrimi yoktur. Uzatmayayım. Gerçekten de kopya yazılım kullanmak hırsızlıktan başka bir şey değildir. Bunun da müslümanlar için karşılığı haramdır.

Yanisi, ben katılıyorum bu mevzuya.. EL-ezher'in fetvasıda faydalı olacak elbette bundan sonra..

Saygı ve sevgiler..
0
redogre
iste atlama haber diye buna derim. Ben su an misirdayim ama bu haberi fazlamesai netten okuyorum. En kisa zamanda bu konun halktaki etkisini arastiracagim.
Ahmet elginoz bin tayyar - kahire misir
0
anonim
Zahmet etmeyesin; ben simdi EgyptBSA yetkilisinin yanindan geliyorum, dogru diyor, yaptik diyor.
N'olucak simdi?
0
anonim
yazılıma para vermek kitabımda yazmaz abi.
0
anonim
Bildiğimiz kadarıyla, bazı günahlar şeriata göre karara bağlanıp cezası uygulanıyor. e.g. Hırsızlık yapan adamın eli kesiliyor. Bu durumda bilgi araklayan adamların beynini mi budayacaklar azıcık?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Ucuz PC Uruguay'da Hayata Geçti

FZ

Fakir ülkelerin çocuklarının bilgisayarla eğitim almasını amaçlayan proje Uruguay'da hayata geçirildi.

ABD'nin teknoloji konusunda uzmanlaşmış üniversitelerinden MIT'nin Medya Laboratuvarı'nın başındaki Nicholas Negroponte tarafından geliştirilen ve ilk çalışan örneği 2005 yılında ortaya çıkan 100 dolarlık dizüstü bilgisayar fakir ülkelerdeki çocukların bilişim destekli eğitim görmesini hedefliyor.

Devamı: Radikal Sanal Alem

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

Blackberry patent: 612M$ Baby

ekrems

Amerika'da tabir yerindeyse moda olan ve her an e-mail alıp gönderebilmenizi sağlayan blackberry aldı cihazlar ve bunlara servis sağlayan yazılımlarla ilgili olarak NTP ve RIM (Research in Motion) arasındaki dava tarafların aralarında anlaşmasıyla nihayet sonuçlandı. Sonuç: RIM, NTP'ye patent ihlallerine karşılık 612,5 milyon dolar ödeme yapacak. RIM, blackberry adlı araçların üretip yaygınlaştırmışken 1992'de kurulmuş olan NTP firmasının 2001 yılında açtığı patent davasının gazabına uğradı...

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.