Bir Yıllık Pardus Bilançosu

0
anonim

Görüşler

0
bm
Galiba gecen sene FM loglarinda Pardus kullanan FMci sayisina bakmistik, simdi de bakip karsilastirmak mumkun mu acaba? Tamamlayici bir istatistik olurdu.
0
Chriseba
bu biraz güç olmaz mı?
0
bm
Niye guc olsun? Pardus 'User-Agent'i degistiriyor diye hatirliyorum. Neyse, buldum o konusmayi:

http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=3733#22241

1 Subat 2006 icin istatistik su cikmis:

"Ama bugün içinde gerçekleşen yaklaşık 15000 ziyaretin 137 adedi Pardus ortamından yapılmış."
0
Zebani

Ynt: Pardus 25 bin defa indirildi

bm @ Çarşamba, 1 Şubat 2006 (10:42 TSI) (#22295) Anladim, cok tesekkur ederim. Baskalari da ilgileniyorsa acaba en azindan FM icin bu tip seylerin muntazam olarak takip edilmesini saglayacak bir duzeni kurmayi dusunur musunuz? Yahut ozel bilgilerden arindirilmis bir sekilde loglari acmayi? Cevap Ver

Ynt: Pardus 25 bin defa indirildi

butch @ Perşembe, 2 Şubat 2006 (02:36 TSI) (#22314) Zevkle yaparız. Cevap Ver


Acaba loglar acilmis olarak herhangi bir yerde var mı?
0
butch
3 Ağustos 2005 tarinden düne kadar toplam 7,727 ip den 79,851 sayfa görüntüleme. Bugün ise 30/169.
0
bm
Cok tesekkur ederim, bunu (eski istatistiklerde oldugu gibi) bir sayfaya baglamak mumkun mu? Sadece benim icin yapmaya degmez, ama ne oluyor hangi platform ne durumda kim kimden pay aliyor diye bakmak isteyen baskalari da varsa faydali olabilir bu. Merak eden varsa ses etsin lutfen, ona gore rica edelim.
0
FZ
3 Ağustos 2005 tarinden düne kadar toplam 7,727 ip den 79,851 sayfa görüntüleme. Bugün ise 30/169.

Ben tam anlamadım yukarıdaki cümleyi. Yaklaşık 1 sene içinde toplam 79851 görüntüleme mi var? Yoksa sadece Pardus ile gelen web sayfası talebi mi 79851, pekiyi öyle ise toplam nedir, yani oran nedir? Bugün 30/169 ne demek? 30169 mu kast edilen? Bunun tamama oranı, yüzdesi nedir? Eğer bilgiler bu şekilde verilirse anlamak, en azından benim açımdan, çok daha kolay olacaktır.
0
butch
Verilen bilgilerin hepsi pardus ile gelenlere ait. 30/169 ifadesi ise 30 ip den 169 sayfa görüntüleme demek. Genel oran için ise bugünün bilgisini vereyim. 2933/29169.
0
FZ
Anladım, yani bugün web sunucusuna yaklaşık 2900 farklı IP adresinden gelen yaklaşık 29000 sayfa talebi Pardus GNU/Linux kullanan bilgisayarlardan geldi. Peki bugün, şu ana dek, toplam kaç farklı IP adresinden toplam kaç sayfa talebi geldi? Böylece bir yüzde oranı hesaplamak mümkün olur.
0
FZ
Ops! Pardon! Pardon! Tamam, tamam kızmayınız! :)
0
FZ
Yani bugün FM'yi ziyaret eden IP adreslerinin yaklaşık %1'i Pardus GNU/Linux çalıştırırken, talep edilen sayfaların yaklaşık %0.58'i yine Pardus GNU/Linux çalıştıran bilgisayarlar tarafından talep edildi.
0
bm
Hmm, son baktigimizda da 137/15000=%0,91 cikmisti. Buna biraz daha detayli bakmak lazim. Sadece gezengende okuduklarimdan giderek, bu istatistikler ayni veya benzer cikarsa bunun "ben de Pardus kullaniyorum artik, Fazlamesai'ye de bakmiyorum" seklindeki ifadelerin saka olmadigi konusunda da birsey soyluyor olabilecegini dusunuyorum. (Zebani sayesinde gecen sefer dedigimle bu sefer dedigimin asagi yukari ayni oldugunu farkettim, bari baska birseyler de diyeyim dedim.)
0
FZ
"ben de Pardus kullaniyorum artik, Fazlamesai'ye de bakmiyorum" seklindeki ifadelerin saka olmadigi konusunda da birsey soyluyor olabilecegini dusunuyorum.

Meraklısına not: Yukarıdakine benzer bir ifadenin göründüğü güncel yerlerden biri: NEDEN
0
butch
FM ziyaretçilerinin %10'u Linux kullanıyor. Pardus'u bu kategoride değerlendirmek daha uygun olabilir.
0
bm
Bu da makul. Butun loglar saklaniyor degil mi? Bir yolunu bulup bunlar mahremiyete zarar vermeden acilsa da insanlar merak ettikleri seylere baksalar keske. Bu %10 cok dusuk geldi bana mesela. Millet kullanmadigi bir sistem hakkinda mi atip tutuyor?
0
butch
Loglari açma konusunu düşünelim.

Atıp tutma oranı da Linux kullanım oranınıdan cok farkli degil. %15 lerde.
0
newman
Atip tutma oranini nasil belirlediniz ? :)
0
butch
yorum yazan uye sayisi / toplam uye
0
newman
Hungur, hungur :(
0
darkhunter
Konu istatistiklerden açılmışken, yazı yazan üye istatistiklerini de güncellesek mesela :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 1.1 ATA

anonim

Pardus 1.1 Beta sürümü yayınlandı. Sürüme ATA kod adı verilmiş.

Basın duyurusu: http://www.pardus.org.tr...

Pardus GNU/Linux Dağıtımı Geliştirme Projesi Eleman Arıyor

anonim

Pardus GNU/Linux dağıtımı geliştirme projesi eleman arıyor.

Pardus projesinde tam ya da yarı zamanlı TÜBİTAK UEKAE çalışanı olarak görev almak isteyenler için mevcut açık pozisyonlar ile ilgili bilgiye kariyer sayfasından ulaşılabiliyor.

Kubuntu'da PARDUS Eklentileri

anonim

Geçtiğimiz günlerde Ubuntu Developer Summit'de Pardus yönetim araçlarının Kubuntu'nun yeni sürümünde kullanılması konusunda son derece ilginç gelişmeler yaşandı.

Pardus'un PİSİ'si...

barisozyurt

Ulusal Dağıtım Projesi'nin paket yöneticisi olarak yazılacağı daha önceden de duyurulmuş olan PİSİ (Packages Installed Succesfully as Intented) ile ilgili bilgiler içeren ilk belge yayınlandı.


Kaynak: Uludağ web sayfası.

Pardus RootFS 0.1!

anonim

Pardus, içerisinde paket yöneticisi PİSİ ve yapılandırma yöneticisi ÇOMAR'ın çalışan sürümlerinin bulunduğu 0.1 sürüm numaralı kök dosya sistemini duyurdu.