Kurulduğu 1963 yılından bu yana verilen 'TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri', bugün kurumun merkezi Ankara'daki Feza Fürsey Konferans Salonu'nda sahiplerini bulacak. Bu yıl bilim ödüllerini Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'le Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. A. Murat Tekalp kazandı. Uluslararası buluşlarıyla tanınan Hotamışlıgil ve Tekalp, 10'ar milyar liralık para ödülünü de alacak.
1962'de Rize'nin Pazar ilçesinde doğan Hotamışlıgil, 1986'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994'te Harvard Üniversitesi'nde 'Biyolojik Kimya ve Moleküler Genetik' konusunda doktorasını tamamladı.
Hotamışlıgil, 1995'te Harvard Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 1998'de doçent ve 2003 yılında profesör oldu. Hotamışlıgil, halen Harvard Üniversitesi J. S. Simsons Genetik ve Metabolizma Bölümü'nde profesör olarak bilimsel çalışmalarını sürdüyor.
Tarihsel olarak çeşitli yeni teknolojilerde hep trenleri kaçırdık. Bilmem FM izleyicilerinden kaçı İnternet'in bir zamanlar bu memlekette yasaklandığını; evet, yanlış okumadınız, "yasaklandığını", hatırlar. Allahtan o sıralarda İnternet hizmeti TÜBİTAK tarafından veriliyordu da, TT anlatılanları dinlemek zorunda kaldı. Daha önce de bilgisayar ithalatı yasaklanmıştı. (Sanırım 1983 deydi). Umarım abuk bir nedenle birileri Nano Teknoloji'deki çalışmaları da baltalamaya kalkmazlar.