Piref. H. Ökkeş'in Cumhuriyet Bilim Teknik ekinin 8 Ocak 2005 tarihli yazısından:
Çok garip: Matematik Dünyası adlı derginin 2004-III sayısı da çıkmış. Nasıl oluyor da halen çıkabiliyor bu dergi, anlamak mümkün değil. Üstelik satışı 10 bin dolayında (Bir önceki sayı 9 bin satmış). Ben batar derken, dergi sürekli yükselen bir grafik çiziyor. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sarsılması gerek bu başarı karşısında.
Dergiyi çıkaranların aklı fikri başka çalışıyor. Ne üniversite piyango sınavlarını, ne lise müfredatını, ne okullardaki kötü eğitimi umursuyorlar. Ne manken ne de şarkıcı resmi var dergide. Umut satmıyorlar, falcılık yapmıyorlar. Kimseyi de korkutmuyorlar. Dergiyi çıkaranlar matematiğe su katmadan, sulandırmadan yapıyorlar, yapacaklarını. Yazarlar farkında değiller ama dergiyi sulandıran tek bir köşe var: O da bana ait, son sayfadaki "Konik" köşe! Herhalde okurlar o sayfaya bir türlü gelemiyorlar. Çünkü oku oku bitmiyor dergi. Matematik Dünyası'nı 6 ay sonra da açıp okuyabilir insan, 60 yıl sonra da. Kızlar artık çeyizlerine koyuyorlarmış bu dergiyi. Erkekler ceplerinde dergiyle dolaşınca şansları açılıyormuş.
Şimdi herkesi daha da şaşırtacak bir olaydan söz etmek istiyorum.
Tarihsel olarak çeşitli yeni teknolojilerde hep trenleri kaçırdık. Bilmem FM izleyicilerinden kaçı İnternet'in bir zamanlar bu memlekette yasaklandığını; evet, yanlış okumadınız, "yasaklandığını", hatırlar. Allahtan o sıralarda İnternet hizmeti TÜBİTAK tarafından veriliyordu da, TT anlatılanları dinlemek zorunda kaldı. Daha önce de bilgisayar ithalatı yasaklanmıştı. (Sanırım 1983 deydi). Umarım abuk bir nedenle birileri Nano Teknoloji'deki çalışmaları da baltalamaya kalkmazlar.