GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

0
anonim
SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?
Mesela Einstein@Home projesi ile uzay sinyallerinden Pulsar denen bir gök cismi aramaya yardım edebilirsiniz, Spinghe@home ile biyoteknolojiye yardımcı olabilirsiniz. Bizim şahsen yardım ettiğimiz Rosetta@home projesi ile proteinlerin 3 boyutlu şeklini saptamaya yardımcı olacak ve bir yandan HIV, Malaria ve kanser hastalıklarını yenmek icin boş duran bilgisayarınızı bir amaca dahil etmiş olacaksınız.

Mevcut projelerin bir listesi:

İstemci programlar

Not: En son Linux versiyonlarında bir problem var, çalışan en son versiyon olarak boinc_5.4.11_i686-pc-linux-gnu.sh dosyasını tavsiye ediyorum.

Programı ilk kurduğunuzda görsel olarak ayarlarını yapmak icin boincmgr kullanılıyor. Bunlar tamamlandıktan sonra programı arka planda çalıştırmak için run_client & yeterli.

Görüşler

0
ecder
Hepsi iyi hoş da.. Benim bu aralar milliyetçi damarım kabardı.. Yok mu dünyaya hizmet olacak benzer projeler peşinde koşan yerli üniversiteler, çalışma grupları, akademisyenler?

Bu güzel ülkenin kaynaklarının yine bu ülke üzerinden üretime dönmesi taraftarıyım... Ne kadar dar görüşlü ve geri görürseniz görün.
0
Tarık
dar görüşlülük yada gericilik değil ama. şu an bu tip yerli projelerimiz olmadığına göre kendimizi olmayan şeyler için sıkıntıya sokmanında alemi yok. ha bizimkilerden birileri çıkarda biz yaptık siz duymamışsınız derse, saygıyla eğiliriz tabii. içimizde, "birileri yapacakta hep bizmi yiyeceğiz ayıp yahu" diyecek kadar gerçek vatansever insanlar varsa. bu konu hakkında araştırma geliştirmeye hazırım(z). ha bu iş vatanseverlikle olmaz bilim teknikle olur. oda ayrı bir saygı konusudur. bir adam gavurdurda misal babamı kurtaracak ilacı bulmuştur ucuza satıyordur. onunda önünde saygıyla eğiliriz vesselam. bu geyiğimide geceye ve hafif gribe veriniz. saygılar. saygı saygı da kardeşim nereye kadar. tövbee...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilginin Eskisi Makbul

anonim

ABD'de çalışan Türk Prof. Olgaç, eski bilgiyle daha doğru karar alınacağını matematiksel olarak kanıtladı. Buluş pek çok alanda bir devrim niteliğinde.
ABD'nin Connecticut Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nejat Olgaç'ın, doktora öğrencisi Rıfat Sipahi'yle çalışmaları sonucu yaptığı 'Gecikmeli sistemlerin stabilizasyonu' adlı buluşun, başta bilgisayar olmak üzere, savunma ve üretim makineleri teknolojilerinde büyük yeniliklere yol açacağı ortaya çıktı.
Yüksek hızlı veri şebekesinin internetin ruhunu teşkil ettiğine değinen Olgaç, "Buluşun bu alana aktarılmasına çalışıyoruz. İnternet teknolojisine aktarılırsa, veri akış hızı bugünküyle ölçülemeyecek kadar hızlanacak" dedi.
Ayrıntılı bilgi Radikal gazetesinde.

Bilim Teknik´den haberler -2- Karanlıkta Aydınlık Klavye

parsifal

Bilgisayar başında otururken ışık en fazla klavye için gereklidir. IBM laptoplarında bunu ekranın üstüne bir ışık kaynağı koyarak çözmeye çalışmıştır.
Masaüstü bilgisayarlar içinde pek çok çözüm sunulmakta...
Sundance'de bu çözümlere kendi alternatifini oluşturmak için devamlı çalışıyor.
Kensington bu soruna karşı bir ürün geliştirdi. Flylight adı verilen ördek boyunlu led lamba, bilgisayarın USB girişine bağlandığı anda klavyenin üzerine yeterli miktarda ışık düşürüyor.
Fiyatı mı? Sadece 20 USD.
Bu durumda Sundance'ye desteğimiz sonuna kadar devam ediyor...

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.

Evrim insanlara ''iltimas'' mı geçti?

FZ

Beyin gelişimini ve işlevlerini kontrol eden genler insanlarda, türün maruz kaldığı doğal seleksiyon sayesinde diğer primatlara ve memelilere göre çok daha hızlı gelişti. Dr. Bruce Lahn ve ekibi, Cell dergisinin Aralık 2004 tarihli son sayısında yayınlanan makalelerinde konu ile ilgili detaylı bulguları yayınladı.

University of Chicago'da ve Howard Hughes Tıp Enstitüsünde insan genetiği üzerine çalışan Dr. Lahn'a göre, "insanların bilişsel yetenekleri birkaç mutasyon sayesinde değil bu tür zihinsel yeteneklerin önemli olduğu ve çok sofistikte durumlara adapte olmayı gerektiren doğal seçilim ortamlarında hayatta kalmayı kolaylaştıracak pek çok mutasyonun sonucunda ortaya çıktı."

Kendini Kopyalayan Robot

anonim

Yahoo coglist'e az önce düşen habere göre kendini kopyalayan robot yapıldı. Cornell üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirilen robot hakkında daha detaylı bilgiye buradan ve kopyalama olayının mpeg formatındaki görüntülerine de buradan ulaşabilirsiniz.