GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

0
anonim
SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?
Mesela Einstein@Home projesi ile uzay sinyallerinden Pulsar denen bir gök cismi aramaya yardım edebilirsiniz, Spinghe@home ile biyoteknolojiye yardımcı olabilirsiniz. Bizim şahsen yardım ettiğimiz Rosetta@home projesi ile proteinlerin 3 boyutlu şeklini saptamaya yardımcı olacak ve bir yandan HIV, Malaria ve kanser hastalıklarını yenmek icin boş duran bilgisayarınızı bir amaca dahil etmiş olacaksınız.

Mevcut projelerin bir listesi:

İstemci programlar

Not: En son Linux versiyonlarında bir problem var, çalışan en son versiyon olarak boinc_5.4.11_i686-pc-linux-gnu.sh dosyasını tavsiye ediyorum.

Programı ilk kurduğunuzda görsel olarak ayarlarını yapmak icin boincmgr kullanılıyor. Bunlar tamamlandıktan sonra programı arka planda çalıştırmak için run_client & yeterli.

Görüşler

0
ecder
Hepsi iyi hoş da.. Benim bu aralar milliyetçi damarım kabardı.. Yok mu dünyaya hizmet olacak benzer projeler peşinde koşan yerli üniversiteler, çalışma grupları, akademisyenler?

Bu güzel ülkenin kaynaklarının yine bu ülke üzerinden üretime dönmesi taraftarıyım... Ne kadar dar görüşlü ve geri görürseniz görün.
0
Tarık
dar görüşlülük yada gericilik değil ama. şu an bu tip yerli projelerimiz olmadığına göre kendimizi olmayan şeyler için sıkıntıya sokmanında alemi yok. ha bizimkilerden birileri çıkarda biz yaptık siz duymamışsınız derse, saygıyla eğiliriz tabii. içimizde, "birileri yapacakta hep bizmi yiyeceğiz ayıp yahu" diyecek kadar gerçek vatansever insanlar varsa. bu konu hakkında araştırma geliştirmeye hazırım(z). ha bu iş vatanseverlikle olmaz bilim teknikle olur. oda ayrı bir saygı konusudur. bir adam gavurdurda misal babamı kurtaracak ilacı bulmuştur ucuza satıyordur. onunda önünde saygıyla eğiliriz vesselam. bu geyiğimide geceye ve hafif gribe veriniz. saygılar. saygı saygı da kardeşim nereye kadar. tövbee...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fare Beyni Bilgisayarda Simüle Edildi

FZ

Bilimciler IBM'in geliştirdiği BluGene L süperbilgisayarı üzerinde bir fare beyninin yaklaşık yarısı kadar büyük ve karmaşık olan bir kortikal simülatörü çalıştırmayı başardılar.

Daha önceki çalışmalarda gerçek fare beyinlerinde gözlemlenen düşünce örüntülerine benzer örüntüler gözlemlendiği belirtilmişti.

Sonsuz Enerji?!

Zebani

"Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş adlı şirket tarafından “yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi” icat edildiği bildirildi. Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Şirketin Yönetim Kurulu Danışmanı emekli Tümgeneral Çetin Uğural, bir süredir gazetelerde yer alan “Erke Bilimsel Düşüncenin Gücü” başlıklı ilanların nedeninin bir buluş olduğunu açıkladı."

Bu haber hemen her gazete ve yayın organında var. İlgimi çekti, sizlerle paylaşayım dedim. Bir fizikçi olarak ben de mümkün olamayacağını düşünüyorum ama varsa ellerinde bir kanıt göreceğiz. Yoksa ne yapalım. Dünyada şarlatanlıkta sınır mı var? :) Bir de bunların yabancı versiyounu "Steorn" var. Bakalım ne çıkacak bu yumurtadan?

Ege Üniversitesinden Sinirbilim Dersleri

anonim

Daha önce bu sitede yabancı üniversitelerin canlı ders materyallerine ilişkin pek çok haber yapıldı. Ben bu haberleri her zaman "neden bizde yok" diyerek izledim. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin buradan ulaşabileceğiniz sayfasında editörlüklerini Kandel, Schwartz ve Jessel'in yaptığı "PRINCIPLES OF NEURAL SCIENCE" kitabının konuları Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı ve E.Ü. Beyin Araştırmaları ve Uygulama Merkezi'nin ortak aktivitesi olarak 'Sinirbilim Dersleri' olarak aktarılıyor. Bu sitede geçen bütün YSA, YZ ve bilişsel bilimler tartışmalarına faydalı bir kaynak olması dileği ile...

Araba Sürerken Cep Telefonu İle Konuşuyor Musunuz?

FZ

Aynı anda iki işi birden yapabilir misiniz? Bu da laf mı diyenleri duyar gibiyim, iki iş ne ki, insan aynı anda pek çok işi yapabilecek yetenekte değil mi? Beynimiz bu bakımdan uzman değil mi?

Bir başka soru: Araba kullanırken cep telefonu ile konuşursanız ne olur? Bu bir problem yaratır mı? Neden? Pek çok insanın ilk aklına gelen şey şu: Bir elle telefonu tutarken, diğer elle yani tek elle direksiyonu kontrol etmeye çalışmak problem yaratabilir. O halde "her iki el de direksiyonu kontrol ederken cep telefonu ile konuşacak aksesuvarımız olsun" fikri problemi kökünden halleder mi?

Bilişsel Bilimler Kılavuzu - III

FZ

Daha önce Ulaş Başar Gezgin'den alıntıladığımız bilişsel bilimler kılavuzunun 3. bölümü karşınızda (1. bölüm ve 2. bölümü de okuyabilirsiniz):

3. Bölüm

Şaşkın Beşer ve 25 Şeker: Düşler, Avukatlar, Çekik Gözlüler, "Ben demiştim zaten"ciler ve Diğerleri

Bu bölüme aşağıdaki sorulara yanıt vererek başlayalım. Kısa sürede yanıt bekleniyor:

1) Türkçe’de birinci harfi 'k' olan sözcüklerin sayısı mı daha fazladır yoksa üçüncü harfi 'k' olan sözcüklerin sayısı mı?

2) 8x7x6x5x4x3x2x1 çarpımının sonucu aşağı-yukarı kaçtır? (Unutmayalım: Hemen yanıt verilmesi bekleniyordu ve burada zeka ölçülmüyor. Rahat olun, çabuk yanıt verin.)