GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

0
anonim
SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?
Mesela Einstein@Home projesi ile uzay sinyallerinden Pulsar denen bir gök cismi aramaya yardım edebilirsiniz, Spinghe@home ile biyoteknolojiye yardımcı olabilirsiniz. Bizim şahsen yardım ettiğimiz Rosetta@home projesi ile proteinlerin 3 boyutlu şeklini saptamaya yardımcı olacak ve bir yandan HIV, Malaria ve kanser hastalıklarını yenmek icin boş duran bilgisayarınızı bir amaca dahil etmiş olacaksınız.

Mevcut projelerin bir listesi:

İstemci programlar

Not: En son Linux versiyonlarında bir problem var, çalışan en son versiyon olarak boinc_5.4.11_i686-pc-linux-gnu.sh dosyasını tavsiye ediyorum.

Programı ilk kurduğunuzda görsel olarak ayarlarını yapmak icin boincmgr kullanılıyor. Bunlar tamamlandıktan sonra programı arka planda çalıştırmak için run_client & yeterli.

Görüşler

0
ecder
Hepsi iyi hoş da.. Benim bu aralar milliyetçi damarım kabardı.. Yok mu dünyaya hizmet olacak benzer projeler peşinde koşan yerli üniversiteler, çalışma grupları, akademisyenler?

Bu güzel ülkenin kaynaklarının yine bu ülke üzerinden üretime dönmesi taraftarıyım... Ne kadar dar görüşlü ve geri görürseniz görün.
0
Tarık
dar görüşlülük yada gericilik değil ama. şu an bu tip yerli projelerimiz olmadığına göre kendimizi olmayan şeyler için sıkıntıya sokmanında alemi yok. ha bizimkilerden birileri çıkarda biz yaptık siz duymamışsınız derse, saygıyla eğiliriz tabii. içimizde, "birileri yapacakta hep bizmi yiyeceğiz ayıp yahu" diyecek kadar gerçek vatansever insanlar varsa. bu konu hakkında araştırma geliştirmeye hazırım(z). ha bu iş vatanseverlikle olmaz bilim teknikle olur. oda ayrı bir saygı konusudur. bir adam gavurdurda misal babamı kurtaracak ilacı bulmuştur ucuza satıyordur. onunda önünde saygıyla eğiliriz vesselam. bu geyiğimide geceye ve hafif gribe veriniz. saygılar. saygı saygı da kardeşim nereye kadar. tövbee...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı'ndaki SIMILAR projesinin son durağına gelecek sene Türkiye ev sahipliği yapacak.

Deneyimli, yol gösteren araştırmacılar, doktora öğrencileri, yüksek lisans ve lisans öğrencilerini bir araya getirecek, yaklaşık 1 ay boyunca geceli gündüzlü ve somut teknolojiler üretmeye yönelik olarak düzenlenecek yaz çalıştayı eNTERFACE '07 16 Temmuz - 10 Ağustos 2007 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Bilim Teknik´den haberler -3- El Kitapları Çöpe

parsifal

Güçlendirilmiş gerçeklik (Augmented reality) kavramıyla tanıtılan yeni veri gözlükleri sayesinde mühendisler ve teknisyenler, kullanım klavuzlarına ve el kitaplarına gerek kalmadan bilgileri gözlükten okuyabilecek. Giyilebilir bilgisayar teknolojisinin de bir parçası olduğu "augmented reality" hakkında detaylı bilgi için buraya, haberin orjinali için buraya, google tercümesi için buraya tıklayabilirsiniz.

CiteULike: Akademik Dünya Web 2.0 ile Tanıştı

FZ

CiteULike, bilimcilerin okudukları ve depolamak, paylaşmak istedikleri akademik makaleler için Web 2.0 tarzı bedava bir Internet hizmeti. Sisteme kaydolduktan sonra İlgilendiğiniz bir makale olursa bir düğmeye basarak kişisel kitaplığınıza eklemeniz mümkün, citeulike otomatik olarak makale bilgilerini tespit eder.

Kahve İçeceğine...

darkhunter

Nasa bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre mariuana, meskalin, LSD, amfetamin ve kloralhidrat kafeine göre daha az zararlıymış!

Bilim Teknik´den haberler -2- Karanlıkta Aydınlık Klavye

parsifal

Bilgisayar başında otururken ışık en fazla klavye için gereklidir. IBM laptoplarında bunu ekranın üstüne bir ışık kaynağı koyarak çözmeye çalışmıştır.
Masaüstü bilgisayarlar içinde pek çok çözüm sunulmakta...
Sundance'de bu çözümlere kendi alternatifini oluşturmak için devamlı çalışıyor.
Kensington bu soruna karşı bir ürün geliştirdi. Flylight adı verilen ördek boyunlu led lamba, bilgisayarın USB girişine bağlandığı anda klavyenin üzerine yeterli miktarda ışık düşürüyor.
Fiyatı mı? Sadece 20 USD.
Bu durumda Sundance'ye desteğimiz sonuna kadar devam ediyor...