Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

0
y0rk
Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Görüşler

0
sbozdag
Geçenlerde Mac OS X ve Linux kullanıcılarının aslında birbirlerinin kuzeni olduğunu söyleyen bir yazı okumuştum. Orada, Mac OS X kullanıcılarının güzel ve sorunsuz çalışan bir arabaya binmeye sevdiklerini, Linux kullanıcılarının ise böylesi bir arabayı arasıra "modifiye" ettikleri yazıyordu. Mac OS X kullanıcıları (ya da Mac diyeyim) aslında sadece arabaya binmeyi seviyorlar.

"Mighty mouse" da tam böylesi bir ürün. Diyebilirsiniz ki, sanki oturup fareyi mi modifiye ediyoruz? Bunu kastedmiyorum. Farkediliyorsa, Apple ürünleri insan anlayışına daha yakın ürünler. Siz sadece yaptığınız işe ve göreve konsantre oluyorsunuz.


Farenin parmağınız tarafından uygulanan basınca duyarlı olması ve 360 derece dönebilen bir navigasyon topu sayesinde, beyninizle uygulamalar arasında bir paralellik kuruluyor. Paralel evrenler...:) Farklı uzayda yer alıyorlar ama benzer düşünme şekillerine sahipler. İnsan ve bilgisayar.


Tıpkı iPod ürününde olduğu gibi doğal bir kullanımı var bu farenin. Böylesi ürünlere "ubiquitous" ürünler deniliyor.


Yalnızca Mac dünyası için değil, her donanım ve yazılım geliştiriciler için örnek alınması gereken bir ürün, bir anlayış diye düşünüyorum.


Selçuk Bozdağ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video iPod

anonim

Apple'ın arka arkaya çıkardığı iPod modelinin en son üyesi artık video görüntülerini de oynatabiliyor.

Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

MacOS X ya da Darwin, farklı bir BSD temelli Unix

anonim

MacOS X hakkında daha önceleri burada bir çok yazı çıktı. O yüzden ne olduğunu sanırım herkes biliyor. MacOSX, "ufs file system" yani sıra "hfs+ file sistem" de kullandığını sanırım hepimiz biliyoruz.

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Mac OS X 10 1-Eylül`de geliyor

larweda

Apple, Mac OS X işletim sisteminin 10.1 versiyonunu 1-eylül`de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Yeni versiyonda eklenen özellikler arasında iTune CD-kayıt yazılımı, DVD oynatımı ve kaydı için iDVD 2 yazılımı, Airport, SAMBA, W95, NT ve 2000 desteği veren ağ-dosya erişimi ve kullanıcı arayüzünde de uzun dosya isimlerini görebilme, ayarları kişiselleştirme, pencere seçenekleri hakkında birçok ufak-tefek yenilik içeriyor.
Bu şekilde Apple, linux ortamına verdiği desteğe son gaz devam ettiğini gözler önüne seriyor. Cesurca bir hareket olsa da, Mac OS X Apple`in kurtuluşu anlamına gelebilir.
Mac OS X 10.1 hakkında bilgi: www.apple.com/macosx/newversion/