Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

0
y0rk
Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Görüşler

0
sbozdag
Geçenlerde Mac OS X ve Linux kullanıcılarının aslında birbirlerinin kuzeni olduğunu söyleyen bir yazı okumuştum. Orada, Mac OS X kullanıcılarının güzel ve sorunsuz çalışan bir arabaya binmeye sevdiklerini, Linux kullanıcılarının ise böylesi bir arabayı arasıra "modifiye" ettikleri yazıyordu. Mac OS X kullanıcıları (ya da Mac diyeyim) aslında sadece arabaya binmeyi seviyorlar.

"Mighty mouse" da tam böylesi bir ürün. Diyebilirsiniz ki, sanki oturup fareyi mi modifiye ediyoruz? Bunu kastedmiyorum. Farkediliyorsa, Apple ürünleri insan anlayışına daha yakın ürünler. Siz sadece yaptığınız işe ve göreve konsantre oluyorsunuz.


Farenin parmağınız tarafından uygulanan basınca duyarlı olması ve 360 derece dönebilen bir navigasyon topu sayesinde, beyninizle uygulamalar arasında bir paralellik kuruluyor. Paralel evrenler...:) Farklı uzayda yer alıyorlar ama benzer düşünme şekillerine sahipler. İnsan ve bilgisayar.


Tıpkı iPod ürününde olduğu gibi doğal bir kullanımı var bu farenin. Böylesi ürünlere "ubiquitous" ürünler deniliyor.


Yalnızca Mac dünyası için değil, her donanım ve yazılım geliştiriciler için örnek alınması gereken bir ürün, bir anlayış diye düşünüyorum.


Selçuk Bozdağ
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel

Apple'dan 8 Çekirdekli Mac Pro

mos

Bu sayfada yayınlanan habere göre geçtiğimiz hafta San Francisco'da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurmuş.

Hail Apple!

sundance

Şubat ayında Apple'ın talep ettiği bir patentle, "çalınmış" telefonları engellemeyi amaçlıyor.

Görünüşe göre "Elektronik aletleri yetkisiz kullananları tespit etmek için sistem ve metodlar" isimli patentin içinde yok yok. Bunun tespiti için "bir anda çok fazla hafıza kullanan bir programın bloklanması (tampon taşması deneniyor olabilir), cihaz sahibinin ses izinin alınması, cihazın accelerometerının uzaktan aktive edilip kişilerin hareket halinde olup olmadığının anlaşılması ve hatta bu tür durumlarda kameranın gizlice kayıt yapması gibi konular bile var.

Jailbreak'i de aynı eyleme dahil ettiklerini ve benzer yöntemlerle engellemeyi önerdiklerini herhalde tahmin edersiniz

1000 adet mp3 cebimizde

anonim

Apple'ın çıkarmış olduğu iPod ile 1000 adet mp3'ü yükleyip yaklaşık 10 saat istediğiniz yerde müzik dinleyebiliyorsunuz. Macintosh kullananlar için olan iPod'u Macintoshunuza fireware portundan bağlayarak iTunes programı ile rahatlıkla yükleyip yüksek ses kalitesi ile dinleme imkanı oluyor. Fiyatı biraz yüksek olsa da yakında makul düzeylere inecegini umut ediyorum. iPod hakkında bilgi için www.apple.com/ipod/

iTunes Music Store, Windows sürümü geliyor.

Evil_Empire

Apple iMac ten sonra iMovie, iTunes, iChat, iPod, iSight, iPhoto gibi ürünler çıkardı. Bunlar Mac kullanıcılarını "ayrıcalıklı" yapan ürünlerdi.

iTunes MacOS'la birlikte gelen ücretsiz bir all in one müzik istasyonu. Apple'ın iTunes'u windowsa portlamak için yeni programcılar alması ve Safari browser'ı da windowsa taşıyacağının haberleri MacOSX'in intel işlemcilerde çalışacağını düşündürüyor(muş).