2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

0
maat
Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

Görüşler

0
Betelgeuse
Ne de olsa boyalı basın, ne bekliyecektik ki. Halkın bu kadar cahil olduğu bir toplumda çok satan gazeteler de böyle cahilce haberler verir ve bu sitedeki gibi 3-5 kişi haricinde kimse farkına varmaz, aynen böyle devam ederler.
0
mow
aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor.

biraz açıkladıktan sonra ilk yorumlar genelde "kesin içinde birşey vardır (trojan gibi şeyleri kast ederek)" oluyor. bugüne kadar pek olmadığını ve neden olamayacağını açıkladıktan sonra ise "zzzt bzzt" sesleriyle tamamen karışarak kitleniyorlar, yani söyleyecek bir şeyleri kalmıyor ama hala inanmıyorlar.
0
turkishmeteor
ben de size katılıyorum...insanların birbirine iyilik yapmak için bile para düşüncesinin ağır bastığı bir sistem de böyle algılamaları normal görmek lazım!
bir de medya paranin yanında yer alır!
0
Tarık
"aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor."

Kesinlikle doğru tespit...

Ayrıca ucsuz bucaksız bilinçsizlik ekiyle beraber dallamagaztesi.com' da... :D
0
mehmeterten
hem bu arada neden 2001'de ona anlam veremedim. yani 2001de alakalı yazılımlar veya özgür yazılım dünyası dahilinde önemli bi olayda aklıma gelmedi. rasgele bulmuşlar herhalde :)...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Bağımlı basın ve Internet'in farkı

sundance

Dün akşam üzeri, önemli bir olay oldu ve Emin Çölaşan'ın, 22 yıldır çalıştığı Hürriyet'teki görevine son verildi.

Sebepleri, neydi nasıldı tartışmayacağım. Fazlamesai bunun ortamı da değil zaten.

Sadece Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin web sayfalarını bir dolaşın. Acaba konu ile ilgili ne sayıda ve nitelikte haber bulabileceksiniz?

Bir de (dağıtım imkanı bulamayıp, sadece Internet'ten yayın yapan) bağımsız haber kaynaklarına bakın

Yoksa biri bize gözetlettiriyor mu?

The Codebreakers: BBC'den Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Belgeseli

FZ

BBC tarafından hazırlanan ve açık kaynak ile özgür yazılım dünyasına ışık tutmayı hedefleyen The Codebreakers Mayıs ayında yayınlanmıştı.

İki bölümlük belgeselin 40 dakikalık bir sürümü OGG (90MB), WMV (60MB), M4V (225MB) veya DVD ISO torrent (1.5GB) olarak indirmek mümkün.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Bilişim`01 Fuarı başladı. Başladı da...

anonim

Her kesimden gözler Bilişim Haftası`na çevirildi. Bilişim Haftası`na katılan şirketler "Biz buradayız, ülkenin geleceği burada ve biz bu gelecekte yer alacağız" derken bu aynı zamanda Türkiye`nin bir başarısını ve geleceğe olan umudunu da yansıtıyor.