2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

0
maat
Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

Görüşler

0
Betelgeuse
Ne de olsa boyalı basın, ne bekliyecektik ki. Halkın bu kadar cahil olduğu bir toplumda çok satan gazeteler de böyle cahilce haberler verir ve bu sitedeki gibi 3-5 kişi haricinde kimse farkına varmaz, aynen böyle devam ederler.
0
mow
aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor.

biraz açıkladıktan sonra ilk yorumlar genelde "kesin içinde birşey vardır (trojan gibi şeyleri kast ederek)" oluyor. bugüne kadar pek olmadığını ve neden olamayacağını açıkladıktan sonra ise "zzzt bzzt" sesleriyle tamamen karışarak kitleniyorlar, yani söyleyecek bir şeyleri kalmıyor ama hala inanmıyorlar.
0
turkishmeteor
ben de size katılıyorum...insanların birbirine iyilik yapmak için bile para düşüncesinin ağır bastığı bir sistem de böyle algılamaları normal görmek lazım!
bir de medya paranin yanında yer alır!
0
Tarık
"aslında insanların takıldığı nokta "bir yazılım neden ücretsiz olsun" noktası. bu felsefeyi günümüz kapitalist dünyasının sabitleri ile anlayamadıkları için algıları da ancak bu haberdeki gibi olabiliyor."

Kesinlikle doğru tespit...

Ayrıca ucsuz bucaksız bilinçsizlik ekiyle beraber dallamagaztesi.com' da... :D
0
mehmeterten
hem bu arada neden 2001'de ona anlam veremedim. yani 2001de alakalı yazılımlar veya özgür yazılım dünyası dahilinde önemli bi olayda aklıma gelmedi. rasgele bulmuşlar herhalde :)...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

Riemann Hipotezi İspatlandı!

FZ

Tüm zamanların en önemli matematik problemlerinden biri kabul edilen ve matematikçi Bernhard Riemann tarafından öne sürülmüş olan Riemann Hipotezi ispatlandı.

Purdue Üniversitesi´nde çalışan matematikçi Louis de Branges de Bourcia söz konusu ispatı kamuya açarak incelenmesini istedi. İspatın metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: http://science.slashdot.org/science/04/06/09/223241.shtml?tid=134&tid=98&tid=99

Symantec, Yeni Yılda da Büyümeye Devam Ediyor!

parsifal

Yapılan açıklamaya göre IMlogic'de Symantec bünyesine dahil oluyor!