OSEC - Uzaktan Eğitim

0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.

Görüşler

0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
malkocoglu
Helal olsun...Hakikaten Bilgi Univ. onemli bir cekim merkezi olmaya basladi, bugunlerde hangi ciddi dergiyi elime alsam "Bilgi Universitesi Yayinlari" ibaresini goruyorum. Super.. super.
0
FZ
Bu gördüklerin daha bir şey değil ;-) Çekim merkezinin çekimi gittiçe artıyor böyle giderse yakında ``ışığı´´ bile çekecek bir yoğunluğa erişecek :)

Tek üzücü yan, üniversite yönetiminin matematik ve bilgisayar konusunu sosyal bilimler ve işletme bölümü kadar ciddiye almaması. Prestijli bölümler olarak görüyor ama hepsi bu. :(
0
malkocoglu
Evet; Zannediyorum sosyal bilimler en cok para getiren bolumler oldugu icin ozel okullar once onlardan basliyor. Yani, ailesi zengin ve universiteye ozel bir amacla gitmeyen cogunluk, en kolay bolum olarak isletme/vs'te atliyor galiba...Okul, buradan gelen parayla oteki tarafi buyutmeyi planliyor olabilir. Baska bir sebep aklima gelmiyor, cunku sosyal bilimler ve CS arasinda altyapi farki goremiyorum. Koc Univ. nin acildigi tarihleri hatirladim da, orasi da ayni trendi takip etmisti... Umudumuz Bilgi Univ. CS mastir ve dokrasi gormek. Insallah diyelim!


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Gentoo Topluluğu Buluşuyor

gentoo

Türkiyedeki Gentoo topluluğunun artık buluşma noktası Gentoo Linux Wiki. Gentoo Linux Wiki bundan sonra Türkçe.

http://tr.gentoo-wiki.com

Amacımız Gentoo topluluğunun Gentoo ile ilgili ipuçlarını, eğitselleri ve genel olarak Linux'la ilgili diğer şeyleri paylaşabileceği bir ortam oluşturmak. Teknik sorunlarımızı hallettik. Ancak içerik yönünden çok eksikliklerimiz var. Bu yüzden eğitselleri Türkçeye çevirebilecek yeni Gentoo penguenlerine ihtiyacımız var. Eğer isterseniz siz kendiniz de Gentoo ile ilgili eğitseller hazırlayabilirsiniz.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge