OSEC - Uzaktan Eğitim

0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.

Görüşler

0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
malkocoglu
Helal olsun...Hakikaten Bilgi Univ. onemli bir cekim merkezi olmaya basladi, bugunlerde hangi ciddi dergiyi elime alsam "Bilgi Universitesi Yayinlari" ibaresini goruyorum. Super.. super.
0
FZ
Bu gördüklerin daha bir şey değil ;-) Çekim merkezinin çekimi gittiçe artıyor böyle giderse yakında ``ışığı´´ bile çekecek bir yoğunluğa erişecek :)

Tek üzücü yan, üniversite yönetiminin matematik ve bilgisayar konusunu sosyal bilimler ve işletme bölümü kadar ciddiye almaması. Prestijli bölümler olarak görüyor ama hepsi bu. :(
0
malkocoglu
Evet; Zannediyorum sosyal bilimler en cok para getiren bolumler oldugu icin ozel okullar once onlardan basliyor. Yani, ailesi zengin ve universiteye ozel bir amacla gitmeyen cogunluk, en kolay bolum olarak isletme/vs'te atliyor galiba...Okul, buradan gelen parayla oteki tarafi buyutmeyi planliyor olabilir. Baska bir sebep aklima gelmiyor, cunku sosyal bilimler ve CS arasinda altyapi farki goremiyorum. Koc Univ. nin acildigi tarihleri hatirladim da, orasi da ayni trendi takip etmisti... Umudumuz Bilgi Univ. CS mastir ve dokrasi gormek. Insallah diyelim!


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

FreeBSD´nin En Aktif Programcısının Görevine Son Verildi!

FZ

Yıllardır Yahoo! gibi çok yüksek hacimli Internet ve bilgi işlem hizmeti veren şirketlerin vazgeçilmez işletim sistemi tercihi olan ve son sürümü olan FreeBSD 5.0 ile yine heyecanlandırıcı pek çok yeniliğe imza atan FreeBSD projesi, ekibin en kıdemli ve verimli programcılarından Matthew Dillon´ın projeden çıkarıldığını açıkladı. Konu ile ya da sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapılmadı. Matthew Dillon ile geçen sene yapılmış bir röportajı burada okuyup bu programcı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Quake 3 Kaynak Kodları Yolda

butch

QuakeCon 2005'de John Carmack tarafından yapılan kapanış konuşmasına göre Quake 3 kaynak kodları çok kısa zamanda GPL lisansı ile yayımlanacak.

/., John Carmack'ın konuşma metni