OSEC - Uzaktan Eğitim

0
anonim
İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.

Görüşler

0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
sametc
:) bu bilgi harbi cok guzel ;)
Python dersleri veriyormus :))

kesinlikle katılın derim ayrıca google'de işe girme şansınız var ;) www.python.org gidin bakın google yetkilisi ne diyor ;)
0
malkocoglu
Helal olsun...Hakikaten Bilgi Univ. onemli bir cekim merkezi olmaya basladi, bugunlerde hangi ciddi dergiyi elime alsam "Bilgi Universitesi Yayinlari" ibaresini goruyorum. Super.. super.
0
FZ
Bu gördüklerin daha bir şey değil ;-) Çekim merkezinin çekimi gittiçe artıyor böyle giderse yakında ``ışığı´´ bile çekecek bir yoğunluğa erişecek :)

Tek üzücü yan, üniversite yönetiminin matematik ve bilgisayar konusunu sosyal bilimler ve işletme bölümü kadar ciddiye almaması. Prestijli bölümler olarak görüyor ama hepsi bu. :(
0
malkocoglu
Evet; Zannediyorum sosyal bilimler en cok para getiren bolumler oldugu icin ozel okullar once onlardan basliyor. Yani, ailesi zengin ve universiteye ozel bir amacla gitmeyen cogunluk, en kolay bolum olarak isletme/vs'te atliyor galiba...Okul, buradan gelen parayla oteki tarafi buyutmeyi planliyor olabilir. Baska bir sebep aklima gelmiyor, cunku sosyal bilimler ve CS arasinda altyapi farki goremiyorum. Koc Univ. nin acildigi tarihleri hatirladim da, orasi da ayni trendi takip etmisti... Umudumuz Bilgi Univ. CS mastir ve dokrasi gormek. Insallah diyelim!


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com

Democracy Player ve Videocasting

batasoy

Democracy Player'da Türkçe: artık Videocasting'leri takip etmek ve geleceğin televizyonu olan Internet TV'ye adım atmak daha kolay. Son derece başarılı arayüzü, kolay kullanımı ve daha da önemlisi programın yaratıcı firmanın ortaya çıkardığı Broadcast Manager ile, artık siz de kendi yayınınızı yapabileceksiniz! Detaylar dergimizin Nisan sayısında; ancak programı bugün indirerek yayınları izlemeye başlayabilirsiniz.