Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

0
adonis
» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Görüşler

0
alperfm
Bu sayısı gerçekten güzel. Pardus ile ilgili yazıyı ve web 2.0 yazısı çok iyi.
0
Tarık
Mükemmel bir içerik, bu sayıyı soluksuz okudum. Tebrik ederim inşallah devamlı çıkar.
0
cbc
1 yazı okudum, beni rahatsız eden noktaları da not ettim. dijital ortam olduğundan, umarım düzeltilir.

82 sayfada geçen "quote" kelimesinin "quota" olması gerekiyor
85 sayfada "etc/shadow" yerine "/etc/shadow" yazması gerekiyor
87. sayfada "shadow suite'i sitemizden indirebilirsiniz" yazıyor. sitede maalesef bu dosyayı bulamadım. o cümlenin içindeki bir kelimeye tıklanarak dosyaya erişilebilse daha iyi olurdu
89. sayfada "veri tabanı" yerine "veritabanı" yazmalı

ah bir de pozitifpc.com'da "Sizde yazın" yerine "siz de yazın" olmalı.
0
FZ
"Veri tabanı" meselesi beni de rahatsız ediyor ancak TDK sözlüğü ve TBD sözlüğü ayrı yazıldığını belirtiyor.
0
belfagor
en azından database yazmamışlar. bence o kadar da büyütülecek bir yanı yok. önemli olan içerik bence.
0
FZ
Büyütülmüyor, sadece bir not düşülüyor. Umarım siz de "emek harcadık, eleştirmeyin, önce bir sürü teşekkür edin sonra çok alıştıra alıştıra yavaş yavaş eleştirin" düşüncesi ile yazmamışsınızdır yukarıda yazdıklarınızı. (O tavır ile çok karşılaştığım için çağrışım yaptı sadece, o yüzden belirttim. İnsanlar eleştirilerden ötürü minnettar kalmalılar, yaptıkları iş ciddiye alınıp eleştirildiği, hatalar gösterildiği için.)
0
belfagor
ben her zaman eleştiriye açık birisiyim. eğer bir şey yazıyorsam yorum yapıyorsam, yazdıklarımın eleştirilmesinede katlanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nasıl bir dünyaya gidiyoruz ?

sundance

Çok sevdiğim bir sitedir kuro5hin.org `Technology & Culture from trenches` (Barikatlardan Teknoloji ve Kültür) sloganı ile ahir zamanları anlamaya çalışan Fazlamesai.net ile paralellikler göstermektedirler. Bugünkü haberleri ise çok teknoloji ile alakalı değil;

`Virginia`da eşinden ayrılması sebebiyle bunalıma giren bir kadın eyaletler arası bir yolda arabasını kenara çekip intihar etmeye kalkıyor. Bir polis memuru kadını ikna etmeye çalışırken, trafik sıkışıklığından gözü dönmüş sürücülerden bir kısmı kadına atlaması için tezahürat yapıyorlar. Kadın da `özür dilerim bütün bu karmaşa için` diyerek, Polis tam elini yakalamak üzereyken kendini boşluğa bırakıyor`. Nedir bu ? Linç mi ? Tahrik sonucu ölüme sebep vermek mi ?

Kültür kılığında dolaşan cehalet...

bm

Bugünkü Radikal'den başyazı. Başlık: "Tanrı'nın varlığı bir teoremdir", bitiş cümleleri: "Oysa, bilimsel metodoloji açısından Tanrı bir teoremdir; ileri sürülmüş ama kanıtlanmamış bir iddia. Bunu söyleyince hemen karşı çıkanlar olacaktır: 'Peki yokluğunu kanıtlayabilir misiniz?' Bu bir totolojidir; Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamaya gerek yok. Varlığını kanıtlamak ya da kanıtlayamamak aynı kapıya çıkar."

Tanrı'nın varlığı ve yokluğu yerine önce XXX koyun ve okuyun. Bu yazı "ben mantık bilmiyorum, mantık bilmediğimi de bilmiyorum, hatta bilmenin ne olduğunu da bilmediğim için neyi bildiğimi neyi bilmediğimi de çıkartamıyorum üç beş terimini duyduğum konuları anladım sanıyorum" demiyor mu sizce?

256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

bio

Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.

İşletim Sistemi Pazarı Agresifleşiyor

junkie

CNN internet sitesinin Herald Tribune gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Microsoft, lisans ücreti bulunmayan Linux'a karşı işletim sistemi pazarını kaybetmemek için, yöneticilerine fiyatlarını aşağıya çekebilme yetkisi verdi.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.