Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

0
adonis
» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Görüşler

0
alperfm
Bu sayısı gerçekten güzel. Pardus ile ilgili yazıyı ve web 2.0 yazısı çok iyi.
0
Tarık
Mükemmel bir içerik, bu sayıyı soluksuz okudum. Tebrik ederim inşallah devamlı çıkar.
0
cbc
1 yazı okudum, beni rahatsız eden noktaları da not ettim. dijital ortam olduğundan, umarım düzeltilir.

82 sayfada geçen "quote" kelimesinin "quota" olması gerekiyor
85 sayfada "etc/shadow" yerine "/etc/shadow" yazması gerekiyor
87. sayfada "shadow suite'i sitemizden indirebilirsiniz" yazıyor. sitede maalesef bu dosyayı bulamadım. o cümlenin içindeki bir kelimeye tıklanarak dosyaya erişilebilse daha iyi olurdu
89. sayfada "veri tabanı" yerine "veritabanı" yazmalı

ah bir de pozitifpc.com'da "Sizde yazın" yerine "siz de yazın" olmalı.
0
FZ
"Veri tabanı" meselesi beni de rahatsız ediyor ancak TDK sözlüğü ve TBD sözlüğü ayrı yazıldığını belirtiyor.
0
belfagor
en azından database yazmamışlar. bence o kadar da büyütülecek bir yanı yok. önemli olan içerik bence.
0
FZ
Büyütülmüyor, sadece bir not düşülüyor. Umarım siz de "emek harcadık, eleştirmeyin, önce bir sürü teşekkür edin sonra çok alıştıra alıştıra yavaş yavaş eleştirin" düşüncesi ile yazmamışsınızdır yukarıda yazdıklarınızı. (O tavır ile çok karşılaştığım için çağrışım yaptı sadece, o yüzden belirttim. İnsanlar eleştirilerden ötürü minnettar kalmalılar, yaptıkları iş ciddiye alınıp eleştirildiği, hatalar gösterildiği için.)
0
belfagor
ben her zaman eleştiriye açık birisiyim. eğer bir şey yazıyorsam yorum yapıyorsam, yazdıklarımın eleştirilmesinede katlanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Yapay Zekâda Hedef Hala Uzakta

ahmetozer

Savaş alanında, yaşlıların bakımında ve uzayın keşfinde… İnsanlığın robotlardan beklentisi saymakla bitmiyor. Ancak yapay zeka alanındaki ağır gelişme, görme, konuşma ve yürüme gibi en basit becerilerin dahi robotlara aktarılması zorlukla ilerliyor.

Boğaziçi Robot Günleri

FZ

12-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Robot Günleri 2007, Boğaziçi Üniversitesi IEEE Elektroteknoloji Kulübü'nün düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi amaçladığı, yarışmalar, seminerler, paneller, söyleşiler ve sergiler gibi aktivitelerden oluşan bir öğrenci organizasyonudur. Kulüp olarak Robot Günleri düzenlememizdeki başlıca amaçlardan biri robotla uğraşan insanların çalışmalarını daha ileri seviyelere taşımaları için onlara hedefler göstermek ve gerekli motivasyonu sağlamaktır. Her sene yarışmalarda yeni hedefler belirleyecek bu sayede de her sene geleceğin robotlarını üretmeye bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Microsoft Bir Türk Yazılım Şirketi Olan devBiz'i Satın Aldı

auselen

Microsoft İzmirli bir firma olan devBiz'i 26 mart 2007 tarihinde satın aldı.

devBiz'in sayfası ve Microsoft'un basın açıklaması

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.