Pozitif e-dergi TEMMUZ sayısı çıktı...

0
adonis
» Kendi Pardus DVD'ni yap!
» Özgürce eğlenmek:GP2X üstelik içinde linux var!
» DirectX 10:Balon mu, devrim mi?
» PIC: Ucuz ama ciddi
» OpenSuSE 10.1: Bol aksesuar, kötü işçilik
» Xorg'u fethetmek!
Ve daha fazlası 220 sayfa dergi içeriğinin yine 50 sayfaya yakın bir bölümü Gnu/Linux'a ayrılmış. İndirmek için www.pozitifpc.com adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Görüşler

0
alperfm
Bu sayısı gerçekten güzel. Pardus ile ilgili yazıyı ve web 2.0 yazısı çok iyi.
0
Tarık
Mükemmel bir içerik, bu sayıyı soluksuz okudum. Tebrik ederim inşallah devamlı çıkar.
0
cbc
1 yazı okudum, beni rahatsız eden noktaları da not ettim. dijital ortam olduğundan, umarım düzeltilir.

82 sayfada geçen "quote" kelimesinin "quota" olması gerekiyor
85 sayfada "etc/shadow" yerine "/etc/shadow" yazması gerekiyor
87. sayfada "shadow suite'i sitemizden indirebilirsiniz" yazıyor. sitede maalesef bu dosyayı bulamadım. o cümlenin içindeki bir kelimeye tıklanarak dosyaya erişilebilse daha iyi olurdu
89. sayfada "veri tabanı" yerine "veritabanı" yazmalı

ah bir de pozitifpc.com'da "Sizde yazın" yerine "siz de yazın" olmalı.
0
FZ
"Veri tabanı" meselesi beni de rahatsız ediyor ancak TDK sözlüğü ve TBD sözlüğü ayrı yazıldığını belirtiyor.
0
belfagor
en azından database yazmamışlar. bence o kadar da büyütülecek bir yanı yok. önemli olan içerik bence.
0
FZ
Büyütülmüyor, sadece bir not düşülüyor. Umarım siz de "emek harcadık, eleştirmeyin, önce bir sürü teşekkür edin sonra çok alıştıra alıştıra yavaş yavaş eleştirin" düşüncesi ile yazmamışsınızdır yukarıda yazdıklarınızı. (O tavır ile çok karşılaştığım için çağrışım yaptı sadece, o yüzden belirttim. İnsanlar eleştirilerden ötürü minnettar kalmalılar, yaptıkları iş ciddiye alınıp eleştirildiği, hatalar gösterildiği için.)
0
belfagor
ben her zaman eleştiriye açık birisiyim. eğer bir şey yazıyorsam yorum yapıyorsam, yazdıklarımın eleştirilmesinede katlanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)

XML Yarışması

SHiBuMi

Software AG, herkese açık bir XML proje yarışması düzenliyor. XML'01 adı altında yürütülen yarışmanın ana teması, Software AG'nin ürünü olan Tamino uygulama ortamını kullanarak önceden belirlenmiş e-ticaret, e-pazaryeri ( kulağa garip gelmiyor değil ), e-içerik gibi konulardan birini seçerek ya da kendi konunuzu yaratarak bir uygulama geliştirmek. 6 Haziran akşamına kadar konunuzu belirleyip iletmeniz gerekiyor o nedenle katılmak isteyenlerin acele edip "Tamino Starter Kit" için başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Bu kit içersinde birkaç ufak hediye, XML için başlangıç derecesinde doküman ve üç CD'lik bir uygulama kiti yer alıyor. Bu kit evinize kadar kurye ile getiriliyor. Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller de freelance çiler için oldukça cazip :)
Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com adresinden ulaşabilirsiniz.

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması Başladı

anonim

1. Linux - AMD Bilgi Yarışması 24Aralık Cuma akşamına kadar sürecek. Linux ağırlıklı yarışmada 1. olan Yarışmacıya CoolerMaster Jet 7+(50$) hediye verilecektir.

http://www.linux34.com/yarisma.php

Saygılarımla.
Erdogan Bilgici.

Windows 2000 5 yıllık toplam maliyette Linux`u geride bırakıyor.

conan

Bu yazıda, IDC şirketinin yaptırdığı bir araştırmaya göre Windows 2000'in 5 yıllık toptan maliyette Linux'tan daha ucuza geldiği anlatılıyor. 104 şirkette yapılan araştırmaya göre %11 ila %22 daha karlı olan taraf Windows`muş. Linux'un Windows servislerine sağladığı üstünlük ise %6 ile sadece web servislerindeymiş.

İlk satın alma maliyetleri çok daha düşük olsa da, Linux sistemleri yönetmek için Linux profesyonellerine ödenen paralar sistemi 5 yılda toptan maliyet konusunda sınıfta bırakıyormuş. "Windows 2000 Versus Linux in Enterprise Computing" çalışmasında belirtilene göre Linux sistemlerin yönetimi, bakımı, sorun çözümlemesi, ve de yeniden kurulması Windows 2000'e göre çok büyük maliyet gerektiriyormuş.

Aynı zamanda da Windows 2000 için 3. parti programlar Linux'ta olduğundan çok daha fazlaymış.

Raporda belirtilen başka bir husus ise, IBM, HP, BMC, CA, NetIQ, Novell gibi şirketlerin Linux'ta çalışan programlar yazmaya başlamalarıyla bu maliyet farkı zamanla azalacakmış.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc