Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

0
alper
Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.
Araştırma geçen sene yapılmış olup, 5 çözüm karşılaştırılıyor. Bir Microsoft, bir Linux, üçte Kombinasyonun karşılaştırıldığı çözümlerde Linux'un en ucuz çözüm olduğu, Microsoft'un ise sondan ikinci olduğu vurgulanıp, seçimin Linux yönünde yapılması halinde %25 oranında bir tasarrufa gideleceği yazılıyor.

İşin ilginç tarafı haberde Microsoft Ceo'su Steve Ballmer'ın İsviçre de kayak tatilini yarıda bırakıp, Münih'e geldiği ve belediye başkanı Christian Ude ile görüştüğü bildiriliyor. Microsoft için 30 Milyon Euro'nun hiçbir önemi olmadigini ama Münih'in Linux'a geçiş yapması halinde aynı durumun tüm Almanya'nın şehirlerine yansımasından korktuğu ifade ediliyor.

Görüşler

0
crematorium
Fiks Microsoft kıç tutuşmaları işte!.. :)
0
FZ
E yani ne de olsa Almanya ;-) Türkiye´ye benzemez, teknolojinin en yoğun kullanıldığı endüstri, teknoloji ülkelerinden biri. Almanya bir şeyi yaparsa diğer ülkeler de buna bakıp `hmmm, bu adamlar yapıyorsa vardır bir hikmeti biz de bir bakalım´ demeye başlayabilirler ;-)
0
anonim
Bizde hmm dermiyiz?
0
anonim
Bende Şehr-i Münih e geçebilsem:)
0
conan
Munih'in Linux'e gecmesi ne demek? Munih'deki devlet organlari mi gececek Linux'e? Munih tabanli sirketler mi gececekler? Munih oturanlari mi boyle birseye karar vermis? Ben pek anlayamadim.

0
alper
>Münih şehir yönetimi Microsoft'la....
>...ve belediye başkanı Christian Ude ile görüştüğü bildiriliyor.

0
conan
Iyi de sen bir sehirde kac tane yonetim oldugunu biliyor musun? Belediye, local yonetimler, federal yonetimler, vs...vs...
0
alper
Burada sehir yönetiminden kastedilen belediyedir. Onun altinda, üstünde, yaninda hangi makamlar vardir bilmiyorum. Bu konuda haber ayrintiya girmemis.


0
alper
Yukaridaki link degistirilmis.
kisa bir aramadan sonra tekrar buldum
kaynak: http://www.sueddeutsche.de/index.php?url=/muenchen/imzentrum/64715&datei=index.php
0
anonim
Alper Bey peki bu sizce iyi olmaz mı? İyi bir olay gibi duruyor. Tabii olaya başka açılardan da bakmak lazım. Yeni boyutlar da eklenebilir zamanla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Devlet Projeleri İhalesi OYTEK'in

innaw

E-Devlet projeleri için açılan ihaleyi OYAK'in teknoloji şirketi OYTEK kazandı.

İhaleye SBS-Meteksan-Microsoft 17 milyon 450 bin Avro, Koç-Sistem-Sentim-Cybersoft 19 milyon 450 bin Avro, Oytek 19 milyon 850 bin Avro ve Havelsan 25 milyon Avro teklifle katılmıştı.

btdunyası.net turk.internet.com

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

OpenGL 2.0

mentat

OpenGL 2.0! Nihayet! Siggraph 2004'de resmi olarak duyuruldu. Destekleyen kart sürücüleri ne zaman çıkar bilinmez.

Beyond3D'den resmi basın açıklamasına ulaşabilirsiniz.

3. Bilgisayar Günleri Yarışması

FZ

"Bilgi'de Bilgisayar Günleri" başlığı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen ve tüm lise öğrencilerine açık olan etkinlik iki aşamalı yarışma bölümlerinden oluşacaktır. 22 Nisan 2006 tarihinde yapılacak olan ön eleme aşaması tüm katılımcılara açık olacaktır. Ön eleme sonunda ilk 30'a giren öğrenciler 13-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Dolapdere kampüsünde uygulamalı bir dizi eğitimden sonra 2. aşama sınava alınacaklardır. Gelelim koşullara ve ödüllere...