Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

0
alper
Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.
Araştırma geçen sene yapılmış olup, 5 çözüm karşılaştırılıyor. Bir Microsoft, bir Linux, üçte Kombinasyonun karşılaştırıldığı çözümlerde Linux'un en ucuz çözüm olduğu, Microsoft'un ise sondan ikinci olduğu vurgulanıp, seçimin Linux yönünde yapılması halinde %25 oranında bir tasarrufa gideleceği yazılıyor.

İşin ilginç tarafı haberde Microsoft Ceo'su Steve Ballmer'ın İsviçre de kayak tatilini yarıda bırakıp, Münih'e geldiği ve belediye başkanı Christian Ude ile görüştüğü bildiriliyor. Microsoft için 30 Milyon Euro'nun hiçbir önemi olmadigini ama Münih'in Linux'a geçiş yapması halinde aynı durumun tüm Almanya'nın şehirlerine yansımasından korktuğu ifade ediliyor.

Görüşler

0
crematorium
Fiks Microsoft kıç tutuşmaları işte!.. :)
0
FZ
E yani ne de olsa Almanya ;-) Türkiye´ye benzemez, teknolojinin en yoğun kullanıldığı endüstri, teknoloji ülkelerinden biri. Almanya bir şeyi yaparsa diğer ülkeler de buna bakıp `hmmm, bu adamlar yapıyorsa vardır bir hikmeti biz de bir bakalım´ demeye başlayabilirler ;-)
0
anonim
Bizde hmm dermiyiz?
0
anonim
Bende Şehr-i Münih e geçebilsem:)
0
conan
Munih'in Linux'e gecmesi ne demek? Munih'deki devlet organlari mi gececek Linux'e? Munih tabanli sirketler mi gececekler? Munih oturanlari mi boyle birseye karar vermis? Ben pek anlayamadim.

0
alper
>Münih şehir yönetimi Microsoft'la....
>...ve belediye başkanı Christian Ude ile görüştüğü bildiriliyor.

0
conan
Iyi de sen bir sehirde kac tane yonetim oldugunu biliyor musun? Belediye, local yonetimler, federal yonetimler, vs...vs...
0
alper
Burada sehir yönetiminden kastedilen belediyedir. Onun altinda, üstünde, yaninda hangi makamlar vardir bilmiyorum. Bu konuda haber ayrintiya girmemis.


0
alper
Yukaridaki link degistirilmis.
kisa bir aramadan sonra tekrar buldum
kaynak: http://www.sueddeutsche.de/index.php?url=/muenchen/imzentrum/64715&datei=index.php
0
anonim
Alper Bey peki bu sizce iyi olmaz mı? İyi bir olay gibi duruyor. Tabii olaya başka açılardan da bakmak lazım. Yeni boyutlar da eklenebilir zamanla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kablosuz İstiklal

FZ

Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.

Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

mambo

Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Müjde! Bilişimin arsa derdi çözülüyor...

bm

Biz burada Larry Wall'un davranışından felsefi manalar çıkartmaya, hem Malkoçoğlu rumuzu kullanıp hem beynelmilel seviyede kaliteli yazılar yazarak Türk'ün Türk kalarak sadece batılının sanılan oyunu oynabileceğini göstermeye ve bu nevi pek çok faydalı iş yapmaya çalışırken öbür taraftan birileri devletimizin aklına bilişimle ilgili birşeyler sokuyor. Buradaki habere göre Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun "Uygun yerde bedelsiz arsa tahsis etmeye ve Bakanlar Kurulu kararıyla enerji ve vergi muafiyeti gibi teşvikleri vermeye söz veriyoruz" demiş. Vergi muafiyetini anladım ama arsa ve enerji nereden çıktı? "Bilişim şirketlerinin toplanarak bir sanayi bölgesi kurmaları" teşvik edilecekmiş. Bana mı öyle geliyor yoksa "sanayi bölgeciliği" diye bir rant işi mi var Türkiye'de?

Internet yavaş, pahalı ve kesiliyor; ilginç donanım buraya getirilmiyor, iyi teknik kitap bulamıyoruz filan diye şikayet edildiğini duydum ama doğru dürüst iş yaptığını düşündüğüm bilişimcilerden "ah ah keşke bütün şirketler yanyana olsa" diye bir şey hiç duymadım. Pardon düzeltiyorum, hiçbir bilişimciden duymadım bunu. "Ne güzel ofis bilmemne maliyeti olmadan evimizden çalışabiliyoruz" yahut "net sağolsun bir sürü bilgili insanla dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar etkileşebiliyoruz" diyen çok bilişimci tanıyorum tabii. Bunun sebebi galiba benimle konuşan bilişimcilerle devletimizin aklına bu fikirleri sokan bilişimcilerin farklı olmaları.

Sizin aklınız eriyor mu "ithal veya yerli bilişim profesöründen gelir vergisi almayacağım", "telekom işini dehal halledeceğim", "bilişimde şirketleşmek artık 5 dakika", "Türk gençleri evde oturup annelerine çay yaptırıken ABD'nın yüksek katma değerli bilişim sektörününde yer almalı" gibi şeyler demek varken, "arsa tahsis edeceğim", "teşviği insana değil bölgeye vereceğim, siz bölgeye gelin", yani bir yerde efektif olarak "Türkler Türkler'le yakın durup hep Türkler'le konuşsunlar ki Türkiye dışında hiçbir yerde doğru olmayan doğrular üretelim" denmesine? Kimler bu insanların aklına bunları sokuyorlar Allah aşkına? Ben mi çok huysuz veya cahilim yoksa hakikaten ters bir perspektif mi bu?

OpenGL 2.0

mentat

OpenGL 2.0! Nihayet! Siggraph 2004'de resmi olarak duyuruldu. Destekleyen kart sürücüleri ne zaman çıkar bilinmez.

Beyond3D'den resmi basın açıklamasına ulaşabilirsiniz.