YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

0
anonim
YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
Tugba
Site kapanmış, geçmiş olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

xynth-0.8.00 Çıktı!

anhanguera

Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

CSD / TINUX İşletim Sistemi

FZ

CSD/TINUX C ve Sistem Programcıları Derneği (CSD) tarafından geliştirilmeye başlanmış olan 32 bit, çokişlemli (multiprocessing & multithreaded) preemptive, birden fazla işlemciyle çalışmayı destekleyen, grafik tabanlı bir işletim sistemi geliştirme projesidir. İşletim sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi C ve Sistem Programcıları Derneği'nde oluşturulan bir proje grubunun eşliğinde yürütülecektir. Projenin tahmini süresi iki yıldır.