Yaşamın Kıyısından...

0
parsifal
Yatağıma yatarken dedim ki: "Hadi bir de şu TV'yi açayım, seyrede seyrede uyurum. Son 1 saattir yatakta kıvranıyorum.
En sonunda dayanadım. Buyrun...

ATV'de bir program, Yaşamın Kıyısından, anladığım kadarıyla Beyoğlu civarlarında gece turlarına çıkıp ilginç haber yakalamaya çalışıyorlar.
Kavga çıkaranlar, sarhoş olanlar, polis, hastane vs. Beyoğlu ve civarında yaşayanlar için günlük görüntüler(hele birde kuş bakışı ise)...
Neyse programın sonunda Internet bölümü var.
Bu bölümde bir çoklarımızın postalarına gelen ilginç, komik vb. mpeg'ler mevcut.
İşte sigorta bu noktada atıyor...
Spiker çıktı ve "Şimdide hafta içinde elimize geçen ilginç olayların olduğu videoları yayınlıyoruz."

Arkadaşlar gelen mpeg'leri bilgisayardan oynatırken full screen yapma nezakatinde bile bulunmadan, kamerayı monitöre dayayayarak çekim yapmışlar. Arka planda monitörden yansıyanlar başlı başına bir bölüm zaten.

Demezler mi adama "Yıllarca yatırım yap, promosyonlar dağıt, yarışmalarda pırt diyene altınları göm, canlı yayın araçları al falan yap filan yap, ama capture teknolojisini unut.
Geçtim capture'ı zaten görüntü dijital, yayına montaj yapamıyormusun???

Kıçı kırık video clip cd'si yaparken bile kalitesine dikkat eden ben ve benim gibiler mi hasta, yoksa "vatandaşa böyle yedirirken kasmaya ne gerek var" diyen TV Programını hazırlayanlar mı??? RTÜK'ün bu gibi olaylara da ceza getirmesi gerekir. "Yayınımız Türk Aile yapısını, gelenek, göreneklerimizi ve en önemlisi de göz zevkimizi bozduğundan 5 yıl boyunca kapatılmıştır." Temiz ve ilkeli yayın için 1 gün karanlık TV eylemi!!!

Son Söz: Siz siz olun gece yatarken Discovery Channel, National Geographic ve Kanal E dışında bir kanal seyretmeyin. (kablo olanlara ek: FTV. TV kartı olanlara ek: Cine 5 ve Teleon yayınları)

Görüşler

0
SHiBuMi
Bu ara TRT bol bol II.Dünya Savaşı belgeseli gösteriyor özellikle Amerikalıların propaganda için Japonlar hakkında çekip sinemalarda yayınlattığı filmler çok komik tamamen beyin yıkama, bir dönemin tarihi belgeleri işte :)

FTV'nin kazara altyazılarını okursan bahsettiğin göz zevkini bozma cezasına türkçeyi katletmeyi de ekleyebilirsin.
0
mambo
Sen takma bunları kafana nasılsa onlar bize iğrenç programlarını geçirmeye, bizde onları seyretmeye alışmışız bir kısır döngüdür gidiyor.
Elbet bitecek bu kabus ama biz görürmüyüz bilmem gece tv seyrederek uyumak istiyenlere ise benim tavsiyem kesinlikle Kanal E (cnbc-e) yada nbc de yayinlanan GIGA programı elemanlar orda half life counter strike vb. oynuyolar seyrediyosun baya zevkli oluyor
0
anonim
sux i$te tek kelime ile.
trt2 ve 3te de 2 tane salak herif bide spiker cikiyor anlatiyor devamli yerli yersiz angut bilgisayar yeniliklerini. en az 1 senelik program heralde.
cnbce de izlenebilir:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Clippy`nin kayıp ikizi: Vigor

tongucyumruk

Microsoft'un dahiyane icadı Clippy'yi sanırım hepimiz tanırız. Kendisi her Microsoft Office açtığımızda "terli terli su içme" ve "yatmadan önce dişlerini fırçala" gibi hayatımızı kolaylaştıran ipuçları verir. Peki bunu kıskanan Linux kullanıcıları ne yapar?

Vigor için sadece Clippy'nin Vi için olanı demek yanlış olacaktır. Çünkü Clippy daha çok "iyi kedi yusuf" gibi davranırken Vigor çok daha "evil" bir ataçtır. Vi çalışırken kenarda durup işlerinizi "kolaylaştırmak" için elinden geleni ardına koymaz. Vigor ekran görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak fikrin ilk çıktığı yer olan Userfriendly.org linkini de verelim tam olsun.

İtinayla Mancınık Yapmanın Sırları!

redogre

Mancınık yapmak için bile bir site var. www.trebuchet.com. Mancınık planları, neler gerekir, nasıl çalışır vs. Hatta birde mancınık tasarımı programı bile var. Gayet profesyonel ve mühendis işi.

Bu siteyi nerden bulduğuma gelince: "Trebuchet neydi yaw, du bi trebuchet.com yaziim" :)))

Konuşan Solucan ( Proudly Turk :) )

anonim

Dünyanın ilk konuşan virüsü bir türk tarafından yazıldı. news.com'un haberine göre Microsoft Speech Engine'i kullanan virüs Windows XP bilgisayarlarda açılış müziğinin hemen ardından devreye girerek şöyle konuşuyor;

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule."

Buradan Karadenizli bir vatandaşımız tarafından yazıldığı tahmin edilen Amus solucanı hakkında F-Secure'dan virüs araştırma direktörü Mikko Hypponen'ın yorumu şöyle "Bu konuştuğunu gördüğüm tek solucan ancak çok gelişmiş olduğunu söyleyemeyeceğim çünkü Visual Basic'de yazılmış"

Özgür yazılımı anlamaya daha çok yolumuz var!

fkoksal

Bugün gözüme bir blog girdisi takıldı. Blog sahibi "Açık kaynak" hakkında bilgi vermek istemiş. Yazının bir bölümünü paylaşmak istedim.

...Açık Kaynak yazılımların diğer bir ortak özelliği de ücretsiz dağıtılmasıdır. İlk açık kaynaklı yazılım 1998 yılında Netscape tarafından yayınlanan Navigator‘dür ve Mozilla adı altında lisanslanıp dağıtılmaya başlanmıştır...

Buradan buyrun