Xfce 4.4.1

0
ErenTurkay
Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.
1- ffcalendar (orage)
2- xfce4-session

Bana yardımcı olan arkadaşım daha kolay çevirilebilmesi için konan "Button Label" satırını da kazara çevirmiş ve yönetim panelinde "Tuş Etiketi|Açılış Ekranı" şeklinde kötü bir görüntü yer alıyor. Xfce 4.4 dalında [1] sorun düzeltildi. İsterseniz aşağıdaki yamaları uygularak yeniden derleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz:

rage xfce4-session

xfdesktop'da küçük bir düzeltme

Bunların haricinde çevirilerin sağlıklı olması için gördüğünüz hataları eren.turkay@gmail.com adresine bildirirseniz sevinirim.

[1] http://svn.xfce.org/svn/xfce/

Görüşler

0
ErenTurkay
Mail adresi düzeltilmesi yanlış yapılmış,

erenturkay@xfce.org olması gerekiyordu :)
0
ess
bence haber böyle yazılmaz.
önce Xfce nedir, ne değildir, yenir mi, içilir mi diye bir bilgi verseniz daha iyi olur...
0
vedat
Hazır başlamışken Linux nedir? vs. anlatsın arkadaş :)

Daha öncekileri boşverelim, sadece bundan önceki 2 haberden pay çıkartarak diyebilirmiyiz ki Google SoC ve Ubuntu nedir? Neden ilk önce ne olduklarından bahsetmeden konuya girmişler.

Arkadaş hayatın sırrını açıklamıyor, sadece Xfce hakkında bir duyuru yapmış.
0
ess
bak kardeşim bir kere dalga geçer gibi mesaj yazma.

EVET başlamışken Xfce diye kısa bir bilgi vermesini isterdim.
Belki herkes seninki kadar ULU(!) bilgi birikimine sahip değildir...
0
masterfake
Arkadaslar bu tarz bir tartismanin sizce yerimi burasi ? Bence cok merak eden acsin baksin
xfce
linux
0
Titus
ben de bu konuda size katılıyorum. Hani ülkemize yeni giren bir kavram olsa Linux ve Xfce , belki açıklama gerek derdim ama hangi devirde yaşıyoruz. Herşey Google ile ayağımıza kadar geliyor artık. Hazırcılık yerine araştırmacı olsak da baksak ne neymiş diye.
0
Titus
Şimdi yeni sürüm notlarına baktım da hala Thunar için ağ eklentisi yok, Samba'daki makinalara erişmek için demekki hala uçbirim ve smbtree komutunu kullanacağım. Ya da internette anlatıldığı gibi smbfs ile binbir taklalar attıracağım Thunar'a. Bu yüzden zaman zaman Xffm'yi aramıyorum değil hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.

Linux Kullanılabilirlik Raporu

anonim

Birine Linux'a geçmesini önerdiğinizde alacağınız ilk cevap muhtemelen "Ama kullanması çok zor değil mi?" olababilir. Bilgisayarla fazla ilgili olduğumuz ve teknoloji kullanımı konusunda çabuk uyum sağlayabildiğimiz için Windows kullanmaya alışmış bir kişinin Linux'a geçmekte yaşayacağı problemleri gözardı mı ediyoruz? Eğer "Özgür Yazılım" kavramının yaygınlaşmasını biraz olsun önemsiyorsak bunun için masüstü kullanımda çoğunluğun Linux'a geçmesi gereğini inkar edemeyiz. Bunun "İsteyen kalsın kardeşim Windows'da sürünsün, kimse Windows'da yaptıklarının karşılığını Linux'da aramasın, burası Linux yok öyle!" tavrıyla gerçekleşmeyeceği kesin. Bu durumda Windows ve Linux'un masaüstü kullanılabilirliğini, ciddi ve objektif olarak karşılaştırıp avantaj ve dezavantajların belirlenmesi ve Linux masaüstü çalışmalarının bu yönde sürdürülmesi gerekiyor.

Relevantive adlı bir Alman firması Linux'a geçişler konusunda oldukça ayrıntılı bir kullanılabilirlik raporu hazırlamış.

Türkiye`de profesyonel Linux eğitimi

larweda

Son yılların gözde iş sektörlerinden biri olan bilgisayar eğitim sektörü, Türkiye`de de geçen sene büyük eğitim firmaları ve büyük yatırımlar (aynı zamanda büyük batırımlar :-) ile hızlı bir ilerleme kaydetti. Piyasada gördüğümüz eğitim firmalarının tamamı M$, CISCO, Digital, Sun, Oracle gibi yüksek fiyatlı, yüksek telif hakkı ödenen konularda eğitim vermeyi tercih ettiler. Yeni açılan bir eğitim firması olan BTeğitim ise eğitim portföyüne toplam 3 Kur / 18 Hafta süren bir Linux Sertifika Programı ile başlıyor.