Xfce 4.4.1

0
ErenTurkay
Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.
1- ffcalendar (orage)
2- xfce4-session

Bana yardımcı olan arkadaşım daha kolay çevirilebilmesi için konan "Button Label" satırını da kazara çevirmiş ve yönetim panelinde "Tuş Etiketi|Açılış Ekranı" şeklinde kötü bir görüntü yer alıyor. Xfce 4.4 dalında [1] sorun düzeltildi. İsterseniz aşağıdaki yamaları uygularak yeniden derleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz:

rage xfce4-session

xfdesktop'da küçük bir düzeltme

Bunların haricinde çevirilerin sağlıklı olması için gördüğünüz hataları eren.turkay@gmail.com adresine bildirirseniz sevinirim.

[1] http://svn.xfce.org/svn/xfce/

Görüşler

0
ErenTurkay
Mail adresi düzeltilmesi yanlış yapılmış,

erenturkay@xfce.org olması gerekiyordu :)
0
ess
bence haber böyle yazılmaz.
önce Xfce nedir, ne değildir, yenir mi, içilir mi diye bir bilgi verseniz daha iyi olur...
0
vedat
Hazır başlamışken Linux nedir? vs. anlatsın arkadaş :)

Daha öncekileri boşverelim, sadece bundan önceki 2 haberden pay çıkartarak diyebilirmiyiz ki Google SoC ve Ubuntu nedir? Neden ilk önce ne olduklarından bahsetmeden konuya girmişler.

Arkadaş hayatın sırrını açıklamıyor, sadece Xfce hakkında bir duyuru yapmış.
0
ess
bak kardeşim bir kere dalga geçer gibi mesaj yazma.

EVET başlamışken Xfce diye kısa bir bilgi vermesini isterdim.
Belki herkes seninki kadar ULU(!) bilgi birikimine sahip değildir...
0
masterfake
Arkadaslar bu tarz bir tartismanin sizce yerimi burasi ? Bence cok merak eden acsin baksin
xfce
linux
0
Titus
ben de bu konuda size katılıyorum. Hani ülkemize yeni giren bir kavram olsa Linux ve Xfce , belki açıklama gerek derdim ama hangi devirde yaşıyoruz. Herşey Google ile ayağımıza kadar geliyor artık. Hazırcılık yerine araştırmacı olsak da baksak ne neymiş diye.
0
Titus
Şimdi yeni sürüm notlarına baktım da hala Thunar için ağ eklentisi yok, Samba'daki makinalara erişmek için demekki hala uçbirim ve smbtree komutunu kullanacağım. Ya da internette anlatıldığı gibi smbfs ile binbir taklalar attıracağım Thunar'a. Bu yüzden zaman zaman Xffm'yi aramıyorum değil hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

Linux Çekirdeğinin Hata Oranı Düşüyor

Soulblighter

Aralık 2004 ile Temmuz 2005 arasındaki sürede Linux çekirdeğinde "hata yoğunluğu" 0.17'den 0.16'ya düştü. Kod analiz firması Coverty'nin son raporuna göre tüm ciddi hatalar da düzeltildi.

Ptrace açığı

raistlinthewiz

Linux 2.4 ve 2.2 kernelların hepsinde yer alan bir açık sayesinde normal bir kullanıcı , bu açıktan yararlanarak sistem root yetkisine sahip olabiliyor.
Acil olarak patchler yayınlandı ve 2.4 ve 2.2 serileri için fix içeren sonraki sürümler yolda. 2.5 kernellar'da sorun olmadığı belirtiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.kerneltrap.org/node.php?id=611

Kim demiş Linux altında modelleme ve animasyon yapılmaz diye!

PCc0d3r

Şu anda tam iki sene önceye gittim. Elimin altında win98 ve karşımda lightwave açık. Hayal gücümü fare tıklamaları ile dijital ortama dokuyorum. Peki şimdi ne farkı var bu zamandan. Şu an linux makinemde elimin altında blender açık ve neredeyse artık ligthwave ile yapabildiğim her şeyi yapmaya başladım! Bu arada Shrek adlı filmin Linux altında yapılmış olması da işin çabası.

Sonuç olarak kimse 3d yüzünden Linux'a geçemiyorum diye bir mazeret uyduramaz günümüzde. Alırsınız ücretsiz Blender'i sonra başlarsınız konuşturmaya hayal gücünüzü...

GNU/Linux'un önlenemez yükselişi

anonim

Dünya sunucu pazarı raporuna göre Linux cirosu, Linux sunucu satışlarının üstünde büyüyor. Microsoft ve x86 tabanlı sunucularda adetler artarken, cirolar adet artışının altında kalıyor.

Kaynak: BTdünyası