Xfce 4.4.1

0
ErenTurkay
Bir çok hatası giderilen ve Türkçe çevirisi yapılan Xfce 4.4.1 duyuruldu.

Özellikle 4.4 dalının Türkçe çevirilerinin yapılması bizi daha çok ilgilendiriyor. Her ne kadar bazı eksiklikler olsa da kullanılabilir durum.da. 4.4.1 'tarball'ları 2 önemli hata içeriyor.
1- ffcalendar (orage)
2- xfce4-session

Bana yardımcı olan arkadaşım daha kolay çevirilebilmesi için konan "Button Label" satırını da kazara çevirmiş ve yönetim panelinde "Tuş Etiketi|Açılış Ekranı" şeklinde kötü bir görüntü yer alıyor. Xfce 4.4 dalında [1] sorun düzeltildi. İsterseniz aşağıdaki yamaları uygularak yeniden derleyip sorunsuzca kullanabilirsiniz:

rage xfce4-session

xfdesktop'da küçük bir düzeltme

Bunların haricinde çevirilerin sağlıklı olması için gördüğünüz hataları eren.turkay@gmail.com adresine bildirirseniz sevinirim.

[1] http://svn.xfce.org/svn/xfce/

Görüşler

0
ErenTurkay
Mail adresi düzeltilmesi yanlış yapılmış,

erenturkay@xfce.org olması gerekiyordu :)
0
ess
bence haber böyle yazılmaz.
önce Xfce nedir, ne değildir, yenir mi, içilir mi diye bir bilgi verseniz daha iyi olur...
0
vedat
Hazır başlamışken Linux nedir? vs. anlatsın arkadaş :)

Daha öncekileri boşverelim, sadece bundan önceki 2 haberden pay çıkartarak diyebilirmiyiz ki Google SoC ve Ubuntu nedir? Neden ilk önce ne olduklarından bahsetmeden konuya girmişler.

Arkadaş hayatın sırrını açıklamıyor, sadece Xfce hakkında bir duyuru yapmış.
0
ess
bak kardeşim bir kere dalga geçer gibi mesaj yazma.

EVET başlamışken Xfce diye kısa bir bilgi vermesini isterdim.
Belki herkes seninki kadar ULU(!) bilgi birikimine sahip değildir...
0
masterfake
Arkadaslar bu tarz bir tartismanin sizce yerimi burasi ? Bence cok merak eden acsin baksin
xfce
linux
0
Titus
ben de bu konuda size katılıyorum. Hani ülkemize yeni giren bir kavram olsa Linux ve Xfce , belki açıklama gerek derdim ama hangi devirde yaşıyoruz. Herşey Google ile ayağımıza kadar geliyor artık. Hazırcılık yerine araştırmacı olsak da baksak ne neymiş diye.
0
Titus
Şimdi yeni sürüm notlarına baktım da hala Thunar için ağ eklentisi yok, Samba'daki makinalara erişmek için demekki hala uçbirim ve smbtree komutunu kullanacağım. Ya da internette anlatıldığı gibi smbfs ile binbir taklalar attıracağım Thunar'a. Bu yüzden zaman zaman Xffm'yi aramıyorum değil hani :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

Slackware Türkiye Resmi Yansısı

experience

Slackware Linux Projesi Resmi Türkiye Yansısı hizmete girdi.Siteye buradan, yansıya da buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.slackware.com/getslack/list.php?country=Turkey

Lockheed Martin´den Linux projesi

urxalit

Newsalert´teki habere göre Lockheed Martin tasarım projelerinde Linux kullanmaya başlıyor. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

sundance

New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

Linux yüklü dizüstü!

velista

Bir süre önce bu sayfalarda, Türkiye'deki dizüstü markalarının Windows işletim sistemsiz dizüstü satmamasını tartışıyorduk...

Bugün posta kutuma düşen bir basın bültenini sizinle paylaşmak istedim. Kelimesine dokunmadan aşağı koyuyorum...