VBasic.NET'e geçiş !

0
sundance
Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Görüşler

0
tongucyumruk
hmm... apt-get upgrade


A key theme in this article is breaking down the barriers between VB 6 and VB .NET. There may not be an easy migration solution for many of your projects. Instead, you may need to start over again in .NET, and make heavy use of the COM compatibility layer that is built into .NET, in order to use your existing VB components.
0
FZ
VB.NET´i boşverin. C# öğrenin derim eğer .NET ile uğraşacak iseniz.

Ya da Java öğrenin.

Büyücü olmak isterseniz C, C++, Assembler ve/veya Perl öğrenin.

Ya da boşverin, tatile filan çıkın, bir süre dünyayı ele geçirme düşüncesinden uzaklaşın. Sonra dönün ve dünyayı ele geçirin.
0
sleytr
:) *
0
Teorisyen
Acaba bu arada DELPHI ye de yer varmı ?
Yoksa biletler tükendi de uçak doldu mu ?
0
malkocoglu_2
1999'daki "gozde" MS teknolojisi olan MTS'i hic unutmuyorum. C++ ile derlenen bir DLL'i kaldir/birak hareketi ile alir, MTS Explorer denen bir araca atardik. Ve DLL birden bire yesil bir topa donusurdu. Sonra o DLL cagrilinca, yesil top donmeye baslardi.

Ote yandan, tekrar derlenen DLL'i "yenilemek" icin (ki bu hareket gelistirme sirasinda otomatik olmaliydi, cunku cok yapilmasi gerekiyordu), tek bir komut satiri yontemi bulamamistik. Kagittan ev benzerligi tam burada uygundur saniyorum, o butun (zaten gereksiz) gorselllik, tek bir onemsiz gibi gozuken eksik yuzunden bir nefeste yikiliverdi. Bu adamlar servis tarafi kodlamasini anlamazlar.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Bu XML de neyin nesi ?

darkness

Kısa bir zaman öncesine kadar herhangi bir Veritabanı uygulamasından WEB üzerine bilgi aktarabilmek için ASP (Active Server Pages), OCX, DHTML gibi yöntemleri kullanıyorduk. Bu yöntemlerin her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardı. ASP uygulamalarının geliştirilmesi kolay olmasına rağmen çok büyük kapasiteli sorgulamalarda pek de verimli çalışmadığı biliniyor.

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.