VBasic.NET'e geçiş !

0
sundance
Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Görüşler

0
tongucyumruk
hmm... apt-get upgrade


A key theme in this article is breaking down the barriers between VB 6 and VB .NET. There may not be an easy migration solution for many of your projects. Instead, you may need to start over again in .NET, and make heavy use of the COM compatibility layer that is built into .NET, in order to use your existing VB components.
0
FZ
VB.NET´i boşverin. C# öğrenin derim eğer .NET ile uğraşacak iseniz.

Ya da Java öğrenin.

Büyücü olmak isterseniz C, C++, Assembler ve/veya Perl öğrenin.

Ya da boşverin, tatile filan çıkın, bir süre dünyayı ele geçirme düşüncesinden uzaklaşın. Sonra dönün ve dünyayı ele geçirin.
0
sleytr
:) *
0
Teorisyen
Acaba bu arada DELPHI ye de yer varmı ?
Yoksa biletler tükendi de uçak doldu mu ?
0
malkocoglu_2
1999'daki "gozde" MS teknolojisi olan MTS'i hic unutmuyorum. C++ ile derlenen bir DLL'i kaldir/birak hareketi ile alir, MTS Explorer denen bir araca atardik. Ve DLL birden bire yesil bir topa donusurdu. Sonra o DLL cagrilinca, yesil top donmeye baslardi.

Ote yandan, tekrar derlenen DLL'i "yenilemek" icin (ki bu hareket gelistirme sirasinda otomatik olmaliydi, cunku cok yapilmasi gerekiyordu), tek bir komut satiri yontemi bulamamistik. Kagittan ev benzerligi tam burada uygundur saniyorum, o butun (zaten gereksiz) gorselllik, tek bir onemsiz gibi gozuken eksik yuzunden bir nefeste yikiliverdi. Bu adamlar servis tarafi kodlamasini anlamazlar.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm