Ubuntu Kurulum Portu (Ubuntu Sebili?)

0
Betelgeuse
Bu adreste gördüğüm şey bilgisayarı bağlayıp networkten açıp ubuntu kurulabilecek bir network portu. Bilgisayara network üzerinden Ubuntu GNU/Linux kurulabilecek bir sunucu ayarlamışlar ve duvara monte bir network prizine bir bağlantı yapmışlar.
Bilgisayarınızı buraya bağlayıp CD ile falan uğraşmadan rahatça Ubuntu Linux kuruluyormuş. Fikir olarak hoşuma gitti. Okullarda, fuarlarda, şenliklerde falan böyle bir uygulama yapılsa, üzerine de "Ubuntu Sebili" ya da "Ubuntu Hayratı" yazılsa çok hoş bir uygulama olur. Tabi yan yana birkaç network bağlantısı kurulup Ubuntu, Debian, Pardus, Fedora vb. dağıtım isimleri yazılıp değişik seçeneklisi de hoş olur.

Görüşler

0
majesty
Paylaşmak iyidir.
0
koraypeksayar
Hehe güzel fikiiiir :)

TFTP ve netboot...

Biz de yapalım abi :)
0
Tarık
hüleyn ben interneti, cd-rom u olmayan etherneti bulunan 233 mmx ibm notebokk um için düşünmüştüm de teknik alt yapım el vermemişti desem ne kadar manalı olur. Demekki düşünüldüğü anda icraata geçmek gerekiyor.
0
gaborjin
Cidden bu durumu MEB ile paylaşmak lazım. Okullar için çok süper lab ortamı.
Birde öğretmen arkadaslar bu konuya biraz daha ciddi bakabilseler olay tam süper olacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Yeni Mepis Ubuntu Tabanlı Olacak!

ghanthar

Mepis Linux dünyasındaki sayısız dağıtımdan biri. Ancak hem CD den çalışma hem de kolayca HDD ye kurulma işini kolayca yapan bldiğim kadarı ile ilk dağıtım. Bugüne kadar Mepis fanatikleri dağıtımlarının Debian ile tam uyumlu olduğu ile övünüp durudular. Öyleki Mepis Debian Sid kaynaklarını kullanıyordu yazılım yüklemek için. Artık bu durum değişiyor.

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.