Ubuntu 6.10 Duyuruldu

0
Titus
Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
simor
Şimdi bu 6.10 edgy eft,
LTS (long term support) olmayacak mı?
0
tejas
hayır
0
tecnop
dağıtım budur... dedirtiyor k/ubuntu 6.10'u her yönüyle tavsiye ederim...
0
simor
Bu sürümün dapper drake kadar iyi(?) olmayacağı söylenmişti doğruymuş. Dapper'a geri döndüm. Her yeni sürümü denemek artık saçma gelmeye başladı benim için ayrıca.
0
Tarık
Hehe ;) bsd sinden, linux una kadar tüm yelpaze aslında aynı. çünkü hepsi gnu yazılımlarıyla donatılmış durumda. örneğin pardus ile ubuntu arasında olsa olsa optimizasyon, paket deposu gibi farklar olacağı zaten belli. Bence pek ince düşünmeden sizi en hızlı ve kararlı bir biçimde gnu yazılımlarına ulaştıracak ve kullanımınıza sunacak bir dağıtım edinin. ubuntu ve debian ın kararlı sürümleri bu iş için biçilmiş kaftan. ben birkaç senedir ubuntu breezy kullanıyordum, şimdi distro update dedim ve dapper e geçtim. Mutluyum... debian da kurabilirdim fakat libwxgtk2.6 nın kararlı paketini 6 aydır yükleyecekler diye bekliyorum, olmadı beceremediler ;) el yordamıyla kendm yükledim göçtü gitti. dediğim gibi şu an için ubuntu dedim ve durdum. gerçekten iyi yaptım. Hani bazılarının dediği olay varya "ya ben makinayla cebelleşmek, problem çözmekle uraşmak değil, işimi halledip çıkmak istiyorum" hah işte ubuntu aynen öyle.
0
oguzhan_
al bendende okadar.dapper drake daha stabil.
birde şunu soylemek istiyorum gnome nereye kadar boyle yerinde sayacak anlamis degilim artik teknolijin gerisinde kalmaya basladi.
0
Titus
Böyle olmadı da doğal, nede olsa Edgy daha RC aşamasında ama Dapper Long Term Support sıfatı taşıyor bu yüzden de kaya gibi ters, ama Edgy şuan için kulak memesi kıvamında. Dapper kullanıyorum çok mesudum şimdilik de Edgy'e geçişi düşünmüyorum. Tek kötü yanı Dapper repolarında Firefox2.0 henüz yok ama olsun Firefox 1.5.07 de işimi görüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu -> İstanbul <- Futbol

talat

Ubuntunun görücüye çıktığını duyunca ilgilendiğim alt projesi edubuntunun sitesine girdim. Edubuntu ile gelen paketlere baktığımda birkaç yerde istanbul adının gectiğini fark ettim. E ne var bunda diyebilirsiniz, devamını okuyun.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.