Ubuntu 6.10 Duyuruldu

0
Titus
Ubuntu Edgy Eft (6.10) son dakika değişikliğine uğramadan daha önce belirlenen tarih olan 26 Ekim 2006'da duyruldu. Eğer 6.06 kullanıyor ve 6.10'a sisteminizi yükseltmek istiyorsanız burayı, daha detaylı açıklamalar ve indirme yansıları için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
simor
Şimdi bu 6.10 edgy eft,
LTS (long term support) olmayacak mı?
0
tejas
hayır
0
tecnop
dağıtım budur... dedirtiyor k/ubuntu 6.10'u her yönüyle tavsiye ederim...
0
simor
Bu sürümün dapper drake kadar iyi(?) olmayacağı söylenmişti doğruymuş. Dapper'a geri döndüm. Her yeni sürümü denemek artık saçma gelmeye başladı benim için ayrıca.
0
Tarık
Hehe ;) bsd sinden, linux una kadar tüm yelpaze aslında aynı. çünkü hepsi gnu yazılımlarıyla donatılmış durumda. örneğin pardus ile ubuntu arasında olsa olsa optimizasyon, paket deposu gibi farklar olacağı zaten belli. Bence pek ince düşünmeden sizi en hızlı ve kararlı bir biçimde gnu yazılımlarına ulaştıracak ve kullanımınıza sunacak bir dağıtım edinin. ubuntu ve debian ın kararlı sürümleri bu iş için biçilmiş kaftan. ben birkaç senedir ubuntu breezy kullanıyordum, şimdi distro update dedim ve dapper e geçtim. Mutluyum... debian da kurabilirdim fakat libwxgtk2.6 nın kararlı paketini 6 aydır yükleyecekler diye bekliyorum, olmadı beceremediler ;) el yordamıyla kendm yükledim göçtü gitti. dediğim gibi şu an için ubuntu dedim ve durdum. gerçekten iyi yaptım. Hani bazılarının dediği olay varya "ya ben makinayla cebelleşmek, problem çözmekle uraşmak değil, işimi halledip çıkmak istiyorum" hah işte ubuntu aynen öyle.
0
oguzhan_
al bendende okadar.dapper drake daha stabil.
birde şunu soylemek istiyorum gnome nereye kadar boyle yerinde sayacak anlamis degilim artik teknolijin gerisinde kalmaya basladi.
0
Titus
Böyle olmadı da doğal, nede olsa Edgy daha RC aşamasında ama Dapper Long Term Support sıfatı taşıyor bu yüzden de kaya gibi ters, ama Edgy şuan için kulak memesi kıvamında. Dapper kullanıyorum çok mesudum şimdilik de Edgy'e geçişi düşünmüyorum. Tek kötü yanı Dapper repolarında Firefox2.0 henüz yok ama olsun Firefox 1.5.07 de işimi görüyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bedava Ubuntu Etiketleri

anonim

System76 sitesi başlattığı kampanya ile isteyenlere ücretsiz "Powered Ubuntu" yazılı etiketler dağıtıyor.Dağıtımı birçok ülkedeki Ubuntu takımları ile gerçekleştiriyorlar.Dağıtım yapılacak ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor.

Ultra taşınabilir dizüstüler için Ubuntu

sundance

Günümüzün en gözde trendi, palmdan büyük, laptoptan küçük sistemler. Başta Asus'un EEE PC'si olmak üzere, Acer Aspire One ve Samsung'un Q1 Ultra'sı bu alanda sivrilen örnekler.

Bu gelişmelerde şaşırtıcı olan belki de bu bilgisayarların işletim sistem seçimleri. Asus gibi bazıları Linux ile başlayıp daha sonra şirketin genel politikaları yüzünden olsa gerek "Better with Windows" mottosuyla devam etmekte, bazıları ise çeşitli Linux versiyonları denemekte.

Buradan yola çıkan Canonical ise Ubuntu ailesinin en yeni üyesi Netbook Remix'i bizle tanıştırdı.

Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

Betelgeuse

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Ubuntu Breezy Badger Geliyor!

darkhunter

Yakın bir taihte Tux Award kazanan, hepimizin sevgilisi Ubuntu Breezy Badger (5.10) ile görücüye çıktı (Preview Release).

Ubuntu Kernel update hatası...

Betelgeuse

Ubuntu kullananlar bugün otomatik güncellemelerde yeni kernel güncellemesi görmüş ama yüklerken hata ile karşılaşmış olabilirler...