Tekir İle İşler Tıkırında

0
FZ
PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.
Tekir Ticari Otomasyon ve Ön Muhasebe Uygulaması, AGPL ile geliştirilmiş, platform bağımsız, sunucu bağımsız, tarayıcı bağımsız ve donanım bağımsız “özgür” bir iş platformudur.

* Özgür
Tekir Ticari otomasyon, GNU AGPL lisansı ile yayınlanan ve tüm haklarınızın korunduğu Özgür bir yazılımdır.

* Platform Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon Java EE teknolojileri kullanılarak geliştirildi. İşletim sisteminden ve donanımdan bağımsızdır.

* Sunucu Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, Java EE 5 standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm sunucularda çalışmaktadır.

* Tarayıcı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, internet standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm tarayıcılarda çalışmaktadır.

* Veri Tabanı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, veri tabanı yalıtım katmanı ve standartlara uyularak geliştirilmektedir. Güncel veri tabanlarında çalışabilmektedir.

Becerileri:
Cari Hesap Takibi
* Müşteri ve satıcı ilişkilerinizi
* Borç Alacak durumunuzu
* Müşteri Virman Dekontları

Kasa / Hesap Takibi
* İstenildiği Kadar Kasa Tanıtımı
* Kasa Hareketleri
* Döviz Desteği

Stok Takibi
* İstenildiği Kadar Depo Tanıtımı
* Stok Hareketleri
* Depo Hareketleri
* Barkod Desteği

Fatura
* Hizmet ve Stok Faturaları
* İrsaliyeli ve İrsaliyesiz Fatura Desteği

Görüşler

0
afsina
Ben gelistiricilerden degilim ama haberdeki hatalari gormek cok zor degil Duzeltmeler:
"AGPL ile geliştirilmiş" deniyor. hayir AGPL lisans sadece. Sistem JBoss Seam ile gelistirilmis. Muhtemelen en sorunsuz Jboss ve Glassfish uzerinden calisir.

"Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta". Bu da eksik. Sistem java 5 olan tum isletim sistemlerinde calisir saniyorum.. Ayrica JPA (hibernate gerceklemesi) kullandigindan asagi yukari tum veri tabanlarinda calisir. Eger hicgi isletim sistemi secmezseniz otomatik olarak gomulu hsqlb kullaniyor gorunuyor.

projeyi gelistirenlere tebrikler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.

Looking Glass 3D LiveCD

halixus

Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Muhasebeci 0.5 Kullanıma Hazır

qorkem

Uzunca bir süreden beri üzerinde çalıştığımız projemizin 0.5 sürümü nihayet bitmiştir. 0.5 sürümünün bu kadar gecikmesinde projenin baştan sona komple elden geçirilmesi, yeni bölümlerin eklenmesi, daha kolay kullanım olanağı sağlanması gibi sebepler neden olmuştur. Yeni sürüm hazıranırken eski sürümlerdeki pek çok hata giderilmiştir. Sorun yaratan kodlar silinip yeniden yazılmıştır. Stabilite için gerekli görünen herşey yapılmıştır. Daha kolay bir kullanım için fonksiyon tuşları, sağ-tıklama menüleri programın her tarafında rahatlıkla görülebilmektedir.

Diğer detaylar icin burayı ziyaret edebilirsiniz.