Tekir İle İşler Tıkırında

0
FZ
PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.
Tekir Ticari Otomasyon ve Ön Muhasebe Uygulaması, AGPL ile geliştirilmiş, platform bağımsız, sunucu bağımsız, tarayıcı bağımsız ve donanım bağımsız “özgür” bir iş platformudur.

* Özgür
Tekir Ticari otomasyon, GNU AGPL lisansı ile yayınlanan ve tüm haklarınızın korunduğu Özgür bir yazılımdır.

* Platform Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon Java EE teknolojileri kullanılarak geliştirildi. İşletim sisteminden ve donanımdan bağımsızdır.

* Sunucu Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, Java EE 5 standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm sunucularda çalışmaktadır.

* Tarayıcı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, internet standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm tarayıcılarda çalışmaktadır.

* Veri Tabanı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, veri tabanı yalıtım katmanı ve standartlara uyularak geliştirilmektedir. Güncel veri tabanlarında çalışabilmektedir.

Becerileri:
Cari Hesap Takibi
* Müşteri ve satıcı ilişkilerinizi
* Borç Alacak durumunuzu
* Müşteri Virman Dekontları

Kasa / Hesap Takibi
* İstenildiği Kadar Kasa Tanıtımı
* Kasa Hareketleri
* Döviz Desteği

Stok Takibi
* İstenildiği Kadar Depo Tanıtımı
* Stok Hareketleri
* Depo Hareketleri
* Barkod Desteği

Fatura
* Hizmet ve Stok Faturaları
* İrsaliyeli ve İrsaliyesiz Fatura Desteği

Görüşler

0
afsina
Ben gelistiricilerden degilim ama haberdeki hatalari gormek cok zor degil Duzeltmeler:
"AGPL ile geliştirilmiş" deniyor. hayir AGPL lisans sadece. Sistem JBoss Seam ile gelistirilmis. Muhtemelen en sorunsuz Jboss ve Glassfish uzerinden calisir.

"Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta". Bu da eksik. Sistem java 5 olan tum isletim sistemlerinde calisir saniyorum.. Ayrica JPA (hibernate gerceklemesi) kullandigindan asagi yukari tum veri tabanlarinda calisir. Eger hicgi isletim sistemi secmezseniz otomatik olarak gomulu hsqlb kullaniyor gorunuyor.

projeyi gelistirenlere tebrikler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.

OpenBSD Çekirdeği Artık SMP Destekliyor

Challenger

8 yıl boyunca ön tanımlı kurulum ile sadece 1 adet uzaktan erişim açığı çıkmış olan, dünyanın en güvenli işletim sistemlerinden birisi OpenBSD' nin bu zamana kadarki en büyük eksikliklerinden birisi SMP desteğinin olmayışı idi. OpenBSD Journal' da yer alan bu habere göre artık OpenBSD çekirdeğinde SMP destekleniyor.

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

YazBoz API'nin İlk Sürümü Çıktı

FZ

Daha önce bahsettiğimiz yazboz.com ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyoruz: sistemi kendi uygulamalarında kullanmak isteyen araştırmacılar için bir API hazırlandı.

yazboz.com geliştiricileri Can Altıneller ve Özgür Oktay'ın hazırladığı API belgesinin ilk sürümünü FM takipçisi bilgisayarcılarla paylaşmak istiyoruz:

YazBoz.com'da biriktirdiğiz verileri bilim insanları ve uygulama geliştirmek isteyen herkesle paylaşabilmek için bir API geliştirdik. Bugüne kadar Yazboz'u inceleyen yapay zekâ araştırmacıları, dilbilimciler ve bilişsel bilimciler yazboz verilerinin kendi çalışmalarına önemli katkılarda bulunabileceğini düşündüler. YAZBOZ API’nin bu ilk sürümü ile bilim insanları ve geliştiriciler yeni uygulamalar yapabilecekler. Uygulamalar çoğaldıkça ve geliştikçe biz de YAZBOZ API yi geliştireceğiz.