Tekir İle İşler Tıkırında

0
FZ
PC Magazine dergisi, Şubat sayısında Tekir'in 1.1 güncellenmiş sürümünü okurlarına dağıtıyor. CD olarak dağıtılan bu sürüm yine Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta. Dergi sayfalarında ayrıca Tekir'in kurulumu ve temel özellikleri anlatan detaylı bir de yazı bulunmakta.
Tekir Ticari Otomasyon ve Ön Muhasebe Uygulaması, AGPL ile geliştirilmiş, platform bağımsız, sunucu bağımsız, tarayıcı bağımsız ve donanım bağımsız “özgür” bir iş platformudur.

* Özgür
Tekir Ticari otomasyon, GNU AGPL lisansı ile yayınlanan ve tüm haklarınızın korunduğu Özgür bir yazılımdır.

* Platform Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon Java EE teknolojileri kullanılarak geliştirildi. İşletim sisteminden ve donanımdan bağımsızdır.

* Sunucu Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, Java EE 5 standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm sunucularda çalışmaktadır.

* Tarayıcı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, internet standartlarına uyularak geliştirilmektedir. Bu standartları destekleyen tüm tarayıcılarda çalışmaktadır.

* Veri Tabanı Bağımsız
Tekir Ticari otomasyon, veri tabanı yalıtım katmanı ve standartlara uyularak geliştirilmektedir. Güncel veri tabanlarında çalışabilmektedir.

Becerileri:
Cari Hesap Takibi
* Müşteri ve satıcı ilişkilerinizi
* Borç Alacak durumunuzu
* Müşteri Virman Dekontları

Kasa / Hesap Takibi
* İstenildiği Kadar Kasa Tanıtımı
* Kasa Hareketleri
* Döviz Desteği

Stok Takibi
* İstenildiği Kadar Depo Tanıtımı
* Stok Hareketleri
* Depo Hareketleri
* Barkod Desteği

Fatura
* Hizmet ve Stok Faturaları
* İrsaliyeli ve İrsaliyesiz Fatura Desteği

Görüşler

0
afsina
Ben gelistiricilerden degilim ama haberdeki hatalari gormek cok zor degil Duzeltmeler:
"AGPL ile geliştirilmiş" deniyor. hayir AGPL lisans sadece. Sistem JBoss Seam ile gelistirilmis. Muhtemelen en sorunsuz Jboss ve Glassfish uzerinden calisir.

"Windows ve GNU/Linux sistemler üzerinde HSQLDB veri sistemi ile çalışmakta". Bu da eksik. Sistem java 5 olan tum isletim sistemlerinde calisir saniyorum.. Ayrica JPA (hibernate gerceklemesi) kullandigindan asagi yukari tum veri tabanlarinda calisir. Eger hicgi isletim sistemi secmezseniz otomatik olarak gomulu hsqlb kullaniyor gorunuyor.

projeyi gelistirenlere tebrikler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.

CD Player ararken...

conan

Demin monster`ıma CD Player arıyordum (monster benim penguenin adi) console based olmayan, grafik arabirimli, CDDB ozelliği olan ekranda da fazla yer tutmayacak bi program bakınıyordum. grip ile karşılaştım. Çok cici bir arabirimi var. Sonra bir baktım CD-RiP, RiP+Encode gibi özellikleri de varmış. lame, cdparanoia gibi toolları toparlayıp, güzel bir arabirimde sunmuşlar. binary dosya stripped halde 454 K. GUI yaratmak için GTK kullanılmış. İçinde built-in Help menüsü de çıkıyor ki bu beni şaşırttı biraz :) Help`i çalıştırdım şimdi... Nautilus açıldı! Ne alakaysa. :)) [Naklen yayın oldu biraz]

Neyse en sevdiğim yönü ise küçük bir şekilde bi kenara koyup da sakin sakin çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Bence oldukça güzel bir program. Herkeslere tavsiye ediyorum. Özellikle benim gibi CD dinlemeyi seviyorsanız. blackbox menüme hemen ekledim :) Sayfada screenshot`lar var.

Müzikli günler.

Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

Nightwalker

2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.

Ekonomik Krizde ERP

speargun

2008 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Global Ekonomik Kriz’in ardından, kriz ortamından fırsatlarla çıkmaya çalışmak bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri.Birçok ekonomist; krizden çıkabilmenin yolunun, oturup ağıt yakmak yerine, yeni yatırımlar yaparak ve krizi fırsatlara dönüştürerek mümkün olacağı kanaatinde… Krizin getirdiği fırsatlar değerlendirilirse, kriz gerçekten öğrenme ve iyileşme zamanıdır. Bu fırsatı kaçırmayanlar, krizden daha sağlam çıkarlar.

Bununla ilgili olarak guzel bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.erphaber.com/?p=279