Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

0
kosumi
Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Görüşler

0
ecder
Sonuçlar için: http://www.solarsplash.com/splash/results/event07.html#HEADING6

Bu arada Slalom'da da 3.lük almışlar ama artık tevazudan mı unutkanlıktan mı? Atlanmış. :p

Tebrikler.

18.06.2007 tarihli haberi "bir kısım medya" hariç hiçbir yerde görememiş olmak da üzücü.

İşin magazin yönüne gelirsek...
Daha önce Hürriyet'te çıkan haberi bilmeyenler için:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5609219

Bu ödüllerin ne şartlar altında alındığını da gösteriyor sanırım.
0
Zebani
Hürriyet'teki haberden!

....Bunun üzerine Prof. Mergen, Elektrik Makineleri Anabilim Dalı'na ait olan tüm laboratuvarlarda çalışmayı Deniz Yıldırım'a ve ondan ders alan öğrencilere yasakladı. ...

Kendine bilimadamı diyen zavallılardan çok var ülkemizde malesef. Allah ülkesi için bişey yapmak isteyenlerin yardımcısı olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

Ucuz PC Uruguay'da Hayata Geçti

FZ

Fakir ülkelerin çocuklarının bilgisayarla eğitim almasını amaçlayan proje Uruguay'da hayata geçirildi.

ABD'nin teknoloji konusunda uzmanlaşmış üniversitelerinden MIT'nin Medya Laboratuvarı'nın başındaki Nicholas Negroponte tarafından geliştirilen ve ilk çalışan örneği 2005 yılında ortaya çıkan 100 dolarlık dizüstü bilgisayar fakir ülkelerdeki çocukların bilişim destekli eğitim görmesini hedefliyor.

Devamı: Radikal Sanal Alem

Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

pinguary

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.

Bir ücretsiz bilgisayar dergisi daha çıktı!

anonim

www.pdfdergi.com'dan Ücretsiz Bilişim Teknolojileri ve Yaşam konulu dergi.

Her ay yayınlanacak olan dergi pdf formatında olacak. Derginin ilk sayısı (Nisan) beta olarak kullanıma açıldı. Amatör bir ruhla hazırlanan dergi profesyonel bir içerikle dolu.