BİLGİ’DE ALAN TURING GÜNLERİ, “KLASİK ve KUANTUM HESAPLAMA”

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üç yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 29-30 Mayıs tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirecek. II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın şifrelerini çözen ve matematikle savaş kazanan adam olarak da tanınan İngiliz matematikçi ve şifrebilimci Alan Turing adına düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirecek.
Alan Turing Günleri’nin bu yılki konusu: “Klasik ve Kuantum Hesaplama”. Kuantum bilgisayarların çalışma ilkeleri, geleceği ve uygulamalarının tartışılacağı konferanslar, bilişim dünyasının dikkatini hesaplama kuramında ve bilgisayar teknolojisinde çok önemli bir gelişme olan kuantum bilgisayarlarına çekmeyi amaçlıyor.

Kuantum bilgisayarları ve hesaplama kuramının gelişimi, tüm dünyada iletişimden ulusal güvenliğe kadar pek çok alanı da yakından ilgilendiriyor. Peter Shor’un sözleriyle açıklarsak: “Eğer kuantum bilgisayarları inşa edilirse, bütün casuslar bunlardan edinmek isteyecekler. Bütün kodlarımız çözülecek ve e-postalarımızı okuyabilecekler. Ta ki biz kuantum şifreleri yazana ve onların gözlerini korkutana dek."

Son yılların en önemli bulguları arasında sayılan Shor Kuantum Algoritması, kuantum bilgisayarları kullanılarak, var olan tüm güvenlik şifrelerinin saniyeler içinde kırılmasının hiç de zor olmayacağını gösteriyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin düzenlediği ve tüm bu gelişmelerin ele alınacağı iki günlük etkinlik, kuantum hesaplamaları alanının önde gelen bilim adamlarını konuk edecek.

Konferanslar ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.

Etkinlik detayları ve kayıt için:
http://cs.bilgi.edu.tr/pages/turing_days/
29-30 Mayıs 2004
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Dolapdere Kampüsü, BS1
Kurtuluşderesi Cad. No.47
Dolapdere

İlgili Yazılar

Bilgisayarda bir insan yüzü ne kadar gerçekçi çizilebilir?

redogre

Cevabı burada! Driver 4 oyunu için hazırlanmış bir karakter çizimi.

Askerliği Gelenlere Duyurulur...

musshani

Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

ixir kapandı :)

anonim

ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

OpenGL 2.0

mentat

OpenGL 2.0! Nihayet! Siggraph 2004'de resmi olarak duyuruldu. Destekleyen kart sürücüleri ne zaman çıkar bilinmez.

Beyond3D'den resmi basın açıklamasına ulaşabilirsiniz.