Sco´ya dur!

0
sundance
Avusturya´lı bir firma, kendisine yasadışı olarak Sco´ya ait kodlar bulunduran Unix versionları kullandığı gerekçesiyle lisans satmak isteyen Sco firmasından detaylı olarak bu iddialarını kanıtlamalarını resmi olarak istedi.

Sözkonusu açıklamada eğer 1 Şubat 2004 tarihine kadar iddialarını ispatlayamazsa, Sco firması hakkında, şirketi karalamaya yönelik, asılsız beyanatta bulunmaktan dava açılacak

Someeebody stop Ally Mc Beal!

Görüşler

0
mentat
slashdot avustralya diyo!
0
bio
Zaten linkli site de Avustralya'da (.au).
0
aRda_
Haberi ne kadar dikkatle okudugun belli oluyor!.
Haberde "Avusturya´lı bir firma" diye sozu edildi.Halbuki au Avusturalya uzantisi diye biliyorum bende...
0
bio
Ben anlamadım senin ne demek istediğini. Ben mentat'ı onaylar bir yanıt yazmıştım.
0
sundance
Yanlışlık yapmışım durun düzelteyim diyecektim, vazgeçtim düzeltmiyorum :)
0
bahadirkandemir
Yanlışlık demişken, yazıda Avusturya Diyor, Avusturalya olması gerekmiyor mu?

Şaka şaka :P
0
aRda_
Söz SCO'dan açılmışken;

"Linux camiası şaşkın"
Bu Radikal gazetesinin internet baskısının bir haber başlığı..
Haberin Devamı: http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=sa&haberno=1479&tarih=20/01/2004&ek_tarihi=19/01/2004

Şimdi!.Bu haberi diyelim ki, yeni Linux kullanmak isteyen birçok bilgisayar kullanıcı okuyor veya okuyacaksa..

Ve haberde belirtildigi uzere "Ücretsiz olarak internetten çekilip kullanılabilen ve bu yüzden birçok firma ve bireysel kullanıcının ilgisini çeken Lİnux işletim sistemi, yasal bir zorunluluk yüzünden kullanıcılarına lisans almaları talebinde bulunuyor. " cumleleri o yeni Linux kulanıcılarına "aa linux ucretli olmus/olucakmis, bende XP kullanayim bari" gibisinden bir "tepki"de bulunmaz mı?..
(Soruyu lutfen sadece bir yeni linux kullanıcı olarak düşünmeyiniz)

Ve ayrıca bu kadar abartılacak (Bkz. Haber başlığı) ne var merak ediyorum.
Ha diyebilirsiniz ki "baksana SCO herkezden Linux icin lisans parası istiyor" diye..
Peki ben lisans parası vermiyorum diye SCO beni yapıcak?..Bana dava mı açıcak?!
Güldürmeyin Allah aşkına .......
0
acemi_
Haberde `Unix işletim sisteminden izinsiz alınan parçalar barındırdığı iddiasıyla SCO firması Linux`u dava etmişti.` diye bir cumle var. Davali taraflar, SCO ve Linux :)



`Peki ben lisans parası vermiyorum diye SCO beni yapıcak?..Bana dava mı açıcak?!
Güldürmeyin Allah aşkına .......
`

Benzer bir mantikla "kopya yazilim kullansam ne olacak" da denilebilir ama birinde hukuki acidan suclu, digerinde haklisin. Durduk yere neden hakkimizi kaybedelim ki..?
0
murat09
Radikal de o habere yer veren plaza gazetecisine bir sormak lazım, belki abuk subuk bir yanıltmaya açıklık getirir..!
Bu kişiye niye kıl olduğumu umarım birkaç arkadaş artık anlamıştır.
0
aRda_
Gerçekten anlamadığım için soruyorum:
Kıl olduğun kişi kimdir?
0
murat09
Gerçekten artık bu tip ASPARAGAS haberlere fazlasıyla sinir olduğumdan yazıyorum:
http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1898&mode=&order=0&thold=0
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows´ta GNU/Linux Çalıştırmak İçin Yeni Bir Yöntem: coLinux

FZ

Cooperative Linux (coLinux), MS Windows 2000/XP üzerinde GNU/Linux çalıştırmak isteyen bilgisayarcılara oldukça etkili ve pratik bir yöntem sunuyor. Bu sistemi çalıştırmak için VMware gibi ticari bir ürüne para vermenize ya da User Mode Linux sistemindeki gibi bir şeyler yapmanıza gerek yok. "Acaba ne kadar yetenekli ki bu sistem?" diye soranlarara kısaca şunu söylemek yeterli olacaktır herhalde: Sistem şu anda MS Windows içindeki bir pencerede KNOPPIX çalıştırabiliyor.

coLinux, modifiye edilmiş bir Linux çekirdeğini MS Windows üzerindeki özel bir sürücü aracılığı ile ayrıcalıklı modda (ring 0 veya supervisor modu olarak da bilinir) çalıştırıyor.

coLinux´un açık kodlu bir MS Windows uyumlu işletim sistemi olan ReactOS´la da uyumlu hale getirilme çalışmaları devam ediyor. Ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Editörün notu: Gidip ofisteki Win2000 Server makinama bir DOS penceresi içinde Debian kurayım, zamanı geldi artık :)

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

XmlLinux--Türkiye nin ilk xml linux haber portalı

ghanthar

XmlLinux sitesini açmış bulunuyorum. Sitenin işleyişi oldukça basit ancak pratik anlamda işlevsel olabileceği kanısındayım. Site nuke sistemleri tarafından yaratılan xml haber dosyalarını yayımlıyor. Pratik anlamda ise bu şu demek: Türkiye deki pek çok linux sitesinin haber başlıklarını (tüm haberler otomatik olarak saat başı güncellenmektedir) tek bir sayfadan okuyabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey başlığa tıklayarak okumak istediğiniz habere doğrudan gitmek ve okumak. Her gün bir dolu siteyi gezmekten kurtarabileceğini düşündüğüm basit bir sistem.
Ziyaret etmek için XmlLinux.ghanthar.net

Acarix: Taşınabilir Türkçe GNU/Linux ve fazlası...

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü sayfalarını gezerken Acarix isimli bir projeye rastladım.

Acarix, GNU/Linux temelli bir işletim sistemi projesi ve anlaşılan üniversitede de aktif olarak kullanılıyor. Proje hakkındaki detayları cs.bilgi.edu.tr/~mgencer/acarix/ adresinde bulabilir, Acarix'i church.cs.bilgi.edu.tr/acarixdownloads/ adresinden indirebilirsiniz.