Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

0
selim
Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:
Merhaba millet, Şu sıralar beta testine çok iyi konsantre olmanın tam sırası, çünkü Slackware 10.2 çıkmak üzere ve çok fazla güncelleme ve ekleme yapılmayacak. Önümüzdeki birkaç hafta çok meşgul olacağım, diğer işlerin yanısıra 10.2 sürümünü de bitirmeye çalışıyorum. Ama bu son sürüm çıkmadan önce çözülmesi gereken birşey varsa söyleyin.

İlgili Yazılar

Penguence 2. sayı PDF olarak yayınlandı

resilence

Penguence Sayı 2 PDF formatında çıktı.

Penguence Dergisi, Linux Kullanıcıları Derneği bünyesinde sürekli bir yayın çıkartmak amaciyla oluşturulmuş bir topluluk projesidir. Şubat 2005 tarihinde ilk sayısı çıkan dergi 2. sayısı ile okuyucuların karşısında. PDF formatında hazırlanan dergiyi http://penguence.linux.org.tr sitesinden indirebilirsiniz.

2.sayıda yer alan konulardan bazıları:

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.