Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

0
selim
Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:
Merhaba millet, Şu sıralar beta testine çok iyi konsantre olmanın tam sırası, çünkü Slackware 10.2 çıkmak üzere ve çok fazla güncelleme ve ekleme yapılmayacak. Önümüzdeki birkaç hafta çok meşgul olacağım, diğer işlerin yanısıra 10.2 sürümünü de bitirmeye çalışıyorum. Ama bu son sürüm çıkmadan önce çözülmesi gereken birşey varsa söyleyin.

İlgili Yazılar

Unix heryerde

sundance

Microsoft`un başı iyice dertte! Unix ailesi, IT sektöründen sonra diğer alanlarda da ürünler ortaya koymaya başladı.

1996`da Tarlabaşı`nda bir evde `Internet Böcek İlaçlama` diye bir firmanın ilanını gördüğümden beri (hala da çalışıyor bu firma) böyle eğlenceli bir haber görmemiştim. Unix`in babası kabul edilen Brian Kernigan`ın bile tuzu var bu haberde.

Slackware Linux Türkiye Açıldı!

anonim

Resmi Slackware Linux Türkiye temsilciliği www.slackware.org.tr adresinde açılmıştır. Tüm slackware fanatiklerine duyurulur.

Ext4 Dosya Sistemi Geliyor

Guardian

Slahdot'dan gelen rss haberlerinde karşılaştığım linux-watch.com'daki haber göre hard disk'lerinin terabyte sınırlarına ulaşmasıyla ext3 dosya sisteminin 21. yüzyıl hard disklerinin kapasite gereksinimlerini karşılayamayacağına ilişkin açıklamalar çıkmış. Bunun üzerine kernel geliştiricileri ext4 dosya sistemi yapısının deneme sürümünü çıkarmışlar.

İyi bir kernel programcısı olarak bilinen Andrew Morton, 10 Ekim'de Linux kernelleri arasına ext4 dosya sistemini eklemiş.

LINUXnet Dergisini Bulamayanlar Linux34.com´dan Sipariş Verebilir

anonim

Türkiye'nin ilk ve tek Linux Dergisi LinuxNET'i bulamayanlar Linux34.Com adresinden temin edebilir.

Hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Dergimize sahip çıkalım.

http://www.linux34.com/linuxnet/ adresinden geniş bilgi alabilirsiniz.

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.