SCO hikayesinin sonu

0
sundance
Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.
Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

Görüşler

0
darkhunter
Ahahaha... SC0'da pirince giderken, evdeki bulgurdan olanlar kervanına katıldı. Darısı, mahkeme tehditleri, açtığı davalardan fazla olan M$'in başına...
0
gnnaahh
Mcdomaltta kahve dokme durumu degildir olay. M$ in direk olarak yapamayacagi islerin tetikciligidir. SC0 cuk parasini almistir daha ugrasmasina gerek yoktur.

isin asil ironik tarafi M$ a Linux hizmetlerini satarak para kazanan Novele bir `hediye` daha verilmis olmasi.

Adalet `batI` da da sux galiba. Yok buradan oyle gozukuyorda olabilir. :P
0
simor
Benden çok yaşayacaksınız.
0
sundance
Çok eğlenceli ama, o kadar basit değil, denen bir çok şey aslında çok daha basit.

SCO'nun hisseleri %70 aşağıda ve şu anda batıyorlar. SCO'yu çok iyi bilmem ama MS'u bayağı iyi tanıyorum ve ortada kanıt bile yokken SCO'nun batmayı göze alacağı kadar para vermiş olamazlar.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-investors-bailing-on-sco-stock-scox-plummets.html
0
gnnaahh
Zaten batan bir firmaniz var ve gecmisiniz pek temiz degil birde onceden acgozlu satislar yapmissiniz. Bir sure sonra musterileriniz sizin kazikci oldugunuzu anlamis ve sizi yavas yavas terketmeye baslamis. Sektorde arkanizdan bir tane iyi konusan hatiri sayilir eleman yok. Gider ayak birkac milyon daha almaya karar veriyorsunuz ve sonunda sis perdeleri esliginde 'basit' islemlere basliyorsunuz.

SCO nun tek paragraflik tarihi bu kadar.

Simdi SCO yu M$ dan daha iyi taniyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux 2.5 Beta hazır...

m1a2

"Well boys and girls the long awaited Vector Linux 2.5 release is just around the corner."
Vector Linux`un beta sürümü böyle duyuruldu.

Final sürüm 2-3 hafta sonra hazır olacak. Bilmeyenler veya bakmaya üşenenler için tanıtalım...

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Galatasaray Üniversitesi Linux’a Geçti

charissma

Galatasaray Üniversitesi sessiz sedasız ağ sistemini linux'a çevirdi. Artık 600 adet bilgisayarda fedora core 6 ve fedora core 4 dağıtımları kullanılıyor. Geçiş ihalesini alan Sentim Bilişim Teknolojileri seminerler düzenlemiş ve kullanıcıları linux konusunda bilgilendirmiş. Haberde söylendiğine göre bu Türkiye'nin en büyük linux ağı olmuş.

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.