SCO hikayesinin sonu

0
sundance
Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.
Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

Görüşler

0
darkhunter
Ahahaha... SC0'da pirince giderken, evdeki bulgurdan olanlar kervanına katıldı. Darısı, mahkeme tehditleri, açtığı davalardan fazla olan M$'in başına...
0
gnnaahh
Mcdomaltta kahve dokme durumu degildir olay. M$ in direk olarak yapamayacagi islerin tetikciligidir. SC0 cuk parasini almistir daha ugrasmasina gerek yoktur.

isin asil ironik tarafi M$ a Linux hizmetlerini satarak para kazanan Novele bir `hediye` daha verilmis olmasi.

Adalet `batI` da da sux galiba. Yok buradan oyle gozukuyorda olabilir. :P
0
simor
Benden çok yaşayacaksınız.
0
sundance
Çok eğlenceli ama, o kadar basit değil, denen bir çok şey aslında çok daha basit.

SCO'nun hisseleri %70 aşağıda ve şu anda batıyorlar. SCO'yu çok iyi bilmem ama MS'u bayağı iyi tanıyorum ve ortada kanıt bile yokken SCO'nun batmayı göze alacağı kadar para vermiş olamazlar.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-investors-bailing-on-sco-stock-scox-plummets.html
0
gnnaahh
Zaten batan bir firmaniz var ve gecmisiniz pek temiz degil birde onceden acgozlu satislar yapmissiniz. Bir sure sonra musterileriniz sizin kazikci oldugunuzu anlamis ve sizi yavas yavas terketmeye baslamis. Sektorde arkanizdan bir tane iyi konusan hatiri sayilir eleman yok. Gider ayak birkac milyon daha almaya karar veriyorsunuz ve sonunda sis perdeleri esliginde 'basit' islemlere basliyorsunuz.

SCO nun tek paragraflik tarihi bu kadar.

Simdi SCO yu M$ dan daha iyi taniyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İzmir Linux Kullanıcıları Grubu Kuruldu

anonim

İzmir'deki penguenleri bir araya getirmek icin DEU öncülüğünde bir organizasyon başlatılıyor. Bu amaçla bir haberleşme listesi kurulmustur. Topluluğun geçici web adresi http://izmirlinux.deu.edu.tr üyelik sayfası ise http://liste.deu.edu.tr’dir.

Topluluğun amacı kısaca şöyle:

-İzmir´deki Linuxçuları bir araya getirmek, iletişimi saglamak.
-DEU bünyesindeki ogrenci topluluklari arasinda izmirlinux toplulugunu da katmak
- Açık kod kullanımı konusunda İzmir'deki diğer üniversitelerle işbirliği sağlamak.

Birkaç ay içerisinde faaliyete geçmesi düşünülen organizasyona desteği DEU rektör yardımcılığı ve DEU bilgi işlem dairesi verecektir. Organizasyon LKD ile işbirligi içinde olacaktır.

Linux tabanlı Müzik Stüdyosu

Soulblighter

Linux tabanlı "Studio To Go!" yazılımı müzik üreticileri, besteciler ve müzikle uğraşan herkes için hazırlanmış bir yazılım. "Studio To Go!" yazılımının en büyük özelliği ise CD'den çalışması...

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Azarbaycan Linuks İstifadaçilari Qrupu!!

larweda

Azerbaycan Linux kullanıcıları grubunun ana sayfası www.linuxaz.com gerçekten zengin içerikli bir linux sayfası. İlk bakışta azarbaycanca`nın (böyle mi deniliyor acaba?) Türkçeden farklılıkları dolayısı ile komik gelse de içeriğe bakılınca gayet zengin ve özenle hazırlanmış olduğu görülüyor. Bir göz atılmasını, ve hatta düzenli olarak ziyaret edilmesi faydalı olur bence.