SCO hikayesinin sonu

0
sundance
Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.
Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

Görüşler

0
darkhunter
Ahahaha... SC0'da pirince giderken, evdeki bulgurdan olanlar kervanına katıldı. Darısı, mahkeme tehditleri, açtığı davalardan fazla olan M$'in başına...
0
gnnaahh
Mcdomaltta kahve dokme durumu degildir olay. M$ in direk olarak yapamayacagi islerin tetikciligidir. SC0 cuk parasini almistir daha ugrasmasina gerek yoktur.

isin asil ironik tarafi M$ a Linux hizmetlerini satarak para kazanan Novele bir `hediye` daha verilmis olmasi.

Adalet `batI` da da sux galiba. Yok buradan oyle gozukuyorda olabilir. :P
0
simor
Benden çok yaşayacaksınız.
0
sundance
Çok eğlenceli ama, o kadar basit değil, denen bir çok şey aslında çok daha basit.

SCO'nun hisseleri %70 aşağıda ve şu anda batıyorlar. SCO'yu çok iyi bilmem ama MS'u bayağı iyi tanıyorum ve ortada kanıt bile yokken SCO'nun batmayı göze alacağı kadar para vermiş olamazlar.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-investors-bailing-on-sco-stock-scox-plummets.html
0
gnnaahh
Zaten batan bir firmaniz var ve gecmisiniz pek temiz degil birde onceden acgozlu satislar yapmissiniz. Bir sure sonra musterileriniz sizin kazikci oldugunuzu anlamis ve sizi yavas yavas terketmeye baslamis. Sektorde arkanizdan bir tane iyi konusan hatiri sayilir eleman yok. Gider ayak birkac milyon daha almaya karar veriyorsunuz ve sonunda sis perdeleri esliginde 'basit' islemlere basliyorsunuz.

SCO nun tek paragraflik tarihi bu kadar.

Simdi SCO yu M$ dan daha iyi taniyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Reiser4 Gümbür Gümbür Geliyor

Soulblighter

Slackware kullananlar bilir ReiserFS dosya sistemini. (Gentoo, Lindows ve SuSE de kullanılıyor sanırım) ReiserFS, sağladığı performans ile kendini kanıtlamış bir dosya sistemi. Hans Reiser tarafından yazılan ReiserFS dosya sisteminin yeni sürümü olan Reiser4, yakında çıkıyor.

Linux çekirdeğinin 2.6 sürümü ile birlikte gündeme gelen Reiser4, ReiserFS'in bir üst sürümü veya güncellenmiş hali değil. Tamamen yeni bir dosya sistemi. Sağladığı özellikler gerçekten heyecan verici...

Gelecek Linux 1.0

anonim

En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Vector Linux 2.5 Beta hazır...

m1a2

"Well boys and girls the long awaited Vector Linux 2.5 release is just around the corner."
Vector Linux`un beta sürümü böyle duyuruldu.

Final sürüm 2-3 hafta sonra hazır olacak. Bilmeyenler veya bakmaya üşenenler için tanıtalım...

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Mandrake Linux 9.1 RC Hazır

FZ

Kullanım ve kurulum kolaylığı konusunda haklı bir üne sahip olan Mandrake'nin son sürümü karşınızda. Ayrıca burada bazı ekran görüntülerini görebilirsiniz. Benim favorim ise iki monitöre yayılmış (dual monitor) şu görüntü oldu ;-)