SCO hikayesinin sonu

0
sundance
Federal mahkeme, uzun bir süredir devam eden "SCO'nun Unix haklarına sahip olması ve Linux kodunda bu hakların bir kısmının izinsiz olmasına dair (aslına bakarsanız olabileceğine dair, çünkü SCO davanın başından beri bir kanıt sunamamıştı) davada önemli bir karar verdi.

Unix'in hakları hiçbir zaman Novel tarafından SCO'ya devredilmemiş! Dahası SCO bu konuda bugüne kadar yasadışı olarak elde ettiği gelirlerin %95'ini Novel'e devretmek durumunda.
Bence bir sonraki aşamada SCO(undrel) CEO'su Mc Donalds'a gidip üstüne kahve döküp tazminat isteyecektir.

Görüşler

0
darkhunter
Ahahaha... SC0'da pirince giderken, evdeki bulgurdan olanlar kervanına katıldı. Darısı, mahkeme tehditleri, açtığı davalardan fazla olan M$'in başına...
0
gnnaahh
Mcdomaltta kahve dokme durumu degildir olay. M$ in direk olarak yapamayacagi islerin tetikciligidir. SC0 cuk parasini almistir daha ugrasmasina gerek yoktur.

isin asil ironik tarafi M$ a Linux hizmetlerini satarak para kazanan Novele bir `hediye` daha verilmis olmasi.

Adalet `batI` da da sux galiba. Yok buradan oyle gozukuyorda olabilir. :P
0
simor
Benden çok yaşayacaksınız.
0
sundance
Çok eğlenceli ama, o kadar basit değil, denen bir çok şey aslında çok daha basit.

SCO'nun hisseleri %70 aşağıda ve şu anda batıyorlar. SCO'yu çok iyi bilmem ama MS'u bayağı iyi tanıyorum ve ortada kanıt bile yokken SCO'nun batmayı göze alacağı kadar para vermiş olamazlar.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20070813-investors-bailing-on-sco-stock-scox-plummets.html
0
gnnaahh
Zaten batan bir firmaniz var ve gecmisiniz pek temiz degil birde onceden acgozlu satislar yapmissiniz. Bir sure sonra musterileriniz sizin kazikci oldugunuzu anlamis ve sizi yavas yavas terketmeye baslamis. Sektorde arkanizdan bir tane iyi konusan hatiri sayilir eleman yok. Gider ayak birkac milyon daha almaya karar veriyorsunuz ve sonunda sis perdeleri esliginde 'basit' islemlere basliyorsunuz.

SCO nun tek paragraflik tarihi bu kadar.

Simdi SCO yu M$ dan daha iyi taniyorsunuz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Yeni Neler Çıkmış

ebola

Eğer sizde benim gibi acaba kurcalamadığım hangi linux dağıtımı var. Bilmemnenin yeni surumunde şu paketin sürümü nedir diye düşünenlerden bunları takip etmekten yorulanlardansanız size bir haberim var: www.distrowatch.com Bügüne kadar hiç duymadığınız dağıtımlardan haberdar olabilir bunlar hakkındaki incelemeler okur ve karşılaştırmalarda bulunabilirsiniz..
size ilginç dağıtımlar konusunda bir kaç tiyo..
Haydar Linux,
Gentoo Linux,
ve Lesbian Linux.

Linux`la kalın, mutlu kalın...

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

İTÜ GNU/Linux Akademi Başlıyor

anonim

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından açılan 101 linux sistem yöneticiliğine giriş kursu  30.03.2009 pazartesi günü başlıyor, eğitim süresi 40 saat (5 hafta) olup, pazartesi ve çarşamba günleri saat 18:30-22:30 arası verilecektir. Buradan ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kontenjan 15 kişiyle sınırlıdır. Ayrıntılı bilgi için http://ila.itu.edu.tr

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.