Sabit Sabit Disk

0
FZ
Bilgisayarlarımızdaki hareketli parça sayısı gittikçe azalıyor. SanDisk 2.5"lik ve 32 GB kapasiteli SSD SATA 5000 sabit diskini duyurdu. Bu sabit diskin özellikle dizüstü bilgisayarlarda ve diğerlerinde geleneksel sabit disklerin yerini alması bekleniyor.

Görüşler

0
eu
Samsung'un geçen sene çıkardığı 32GB diskin fiyatı 1000$ civarındaydı (hatta TR'de satanlar/satmaya çalışanlar da var), 350$ kadar düşmüş olması güzel.
0
eu
0
nehuse
Bu disklere katı disk denmiş bir yerde bence güzelde durmuş ileride yaygınlaşacağı için şimdiden güzel bir ad takmak gerek.
0
hankarun
Aslında benzer bir teknoloji atom chip denilen bir sistemle geliştirilmişti. Tek bir çip ile 1 terabyte lık veri saklanabiliyor. Sanırım 5-6 seneye kadar son kullanıcı seviyesine gelir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Intel Centrino İddialı

anonim

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı