Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

0
FZ
İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.
RIA Novosti haber ajansına göre 20 yaşındaki öğrenci, Iasi kasabasındaki 9 katlı apartmana taşınır taşınmaz bilgisayarların sigortası attı, ampuller titremeye başladı, sigorta kutuları patladı ve asansörler durdu.

Apartman yöneticisinin basın açıklamasına göre öğrenci ile el sıkıştıklarında "Sanki çıplak bir elektrik kablosunu tutuyor gibi oldum."

Elektrikle ilgili problemlere bir tür şeytanın yol açtığını düşünen apartman sakinleri (!) bir papaz çağırdılar ancak olumlu bir sonuca varamadılar.

Sonunda her dairedeki televizyon bozulunca, Internet bağlantısı imkansız hale gelince apartmandakiler mahkemeye başvurup öğrencinin çıkarılmasını talep ettiler.

Romanyalı bilimadamları söz konusu gencin çok güçlü bir biyomanyetik alanı olduğunu ve teknik problemlere de bunun yol açtığını belirttiler.

Görüşler

0
conan
>İlla ki hacker olmaya gerek yok!
>Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına
> geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

hacker bilgisayar bozmaaaaaazzzzz
0
HoLY
Bazen bozuyolar:p
0
FZ
Bozar demedik, bozabilir de, bozmayabilir de, o kadar kurcalarsan bozulabilir tabii, büyüklerimiz böyle öğretti yani.

Vakti zamanında Sundance ile yeterince hacker vs. cracker geyiği yaptığım için aynı şeyleri burada tekrarlamayı abesle iştigal olarak görüp ufaktan kaçıyorum ortamlardan :)
0
conan
hehe ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.