Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

0
FZ
İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.
RIA Novosti haber ajansına göre 20 yaşındaki öğrenci, Iasi kasabasındaki 9 katlı apartmana taşınır taşınmaz bilgisayarların sigortası attı, ampuller titremeye başladı, sigorta kutuları patladı ve asansörler durdu.

Apartman yöneticisinin basın açıklamasına göre öğrenci ile el sıkıştıklarında "Sanki çıplak bir elektrik kablosunu tutuyor gibi oldum."

Elektrikle ilgili problemlere bir tür şeytanın yol açtığını düşünen apartman sakinleri (!) bir papaz çağırdılar ancak olumlu bir sonuca varamadılar.

Sonunda her dairedeki televizyon bozulunca, Internet bağlantısı imkansız hale gelince apartmandakiler mahkemeye başvurup öğrencinin çıkarılmasını talep ettiler.

Romanyalı bilimadamları söz konusu gencin çok güçlü bir biyomanyetik alanı olduğunu ve teknik problemlere de bunun yol açtığını belirttiler.

Görüşler

0
conan
>İlla ki hacker olmaya gerek yok!
>Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına
> geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

hacker bilgisayar bozmaaaaaazzzzz
0
HoLY
Bazen bozuyolar:p
0
FZ
Bozar demedik, bozabilir de, bozmayabilir de, o kadar kurcalarsan bozulabilir tabii, büyüklerimiz böyle öğretti yani.

Vakti zamanında Sundance ile yeterince hacker vs. cracker geyiği yaptığım için aynı şeyleri burada tekrarlamayı abesle iştigal olarak görüp ufaktan kaçıyorum ortamlardan :)
0
conan
hehe ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

While My Guitar Gently Beeps

FZ

Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.