Python, Google'ın da desteği ile ilerlemeye devam ediyor

0
FZ
Google'ın Python programlama diline olan ilgisi dikkat çekmeye devam ediyor. Eğer SOA (Service Oriented Architecture) tarzı uygulamalar için hızlı prototip geliştirmek istiyorsanız istediğiniz işlevselliği büyük ihtimalle Python 3.0'da bulacaksınız.
Hızlı yazılım geliştirme için uygun dillerden olan ve pek çok sistemde kurulu olarak gelen Python'la ilgilenen tek firma Google değil, Sun Microsystem de Jython ile Python programlarını Java Virtual Machine üzerinde daha performanslı çalıştırmak için çaba sarf ediyor ve böylece Python ile Java fonksiyon kitaplıklarına kolay erişim mümkün oluyor. Pek çok geliştirici Python projelerinde çok hızlı şekilde çalışan ürün aşamasına gelebildiklerini belirtiyor.

Geriye uyumluluğu bozan Python 3.0 ile ilgili çalışmalar sürerken yumuşak geçiş için Python 2.6 da geliştiricilere sunuluyor. Temel hedeflerden biri geliştiricileri Google App Engine'i Python 3.0 ile programlamaya yönlendirmek (Google App Engine altyapısı sayesinde kendi geliştirdiğiniz web uygulamalarını Google platformu üzerinde ölçeklenebilir şekilde çalıştırabiliyorsunuz).

Python'un ana geliştiricisi ve lideri Guido van Rossum'un Google'da çalıştığı gerçeği göz önünde bulundurulursa 3.0'a geçişin hızlı olması bekleniyor.

Devamı: http://searchsoa.techtarget.com

Editörün notu: Google App Engine'i Python ile programlamak isterseniz 'Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın' başlıklı Fazla Mesai makalesini okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mbayer
Web konusunda birşey diyemiyeceğim ama masaüstü uygulamalarda .net uygulamaları kadar çabuk ui oluşturulamıyor gibi duruyor daha çok win32 c programlamayı andırıyor.. Google ne kadar destekliyor acaba/kendi ne kadar kullanıyor?
0
FZ
Google App Engine ortamı için Python'un desteklenmesinin yanısıra kendi işleri için de epey Python kullanıyor diye biliyorum (en azından geçen sene Zürih'teki Google ofisinden birileri ile konuştuğumda pek çok monitoring, administration, testing, vs. işleri için epey Python kullandıklarını söylemişlerdi).
0
redmoonstar
epeyden kası nedir? iki defa da epey kelimesini kullanmışınız da ...
" bu program epey işlevsel " gibi bir cümle kursam,
size ne ifade eder?bana bişey ifade etmez :)
0
rushenaly
Python, hmmm. Biraz geçmişe dönüp kararlarımı gözden geçiriyorum da aklıma python hakkında pek iç açıcı şeyler gelmiyor. O zaman Java mı Python mu diye çok düşünüp tercihimi javadan yana kullanmıştım pythonun müthiş kolay söz dizimine hayran kalarak. Ama şu GIL (Global Interpreter Lock yok mu!...). Bence pythonun önündeki en büyük engel. Jython ya da Ironpython asla bir Cpython değil. PyPy ise yakın zamanda GIL'ı kaldırmayı planlamıyor. Şimdi GIL ile python çoklu işlemciler çağını nasıl yakalayacak? Python camiası çözüm olarak Multi Processing'ı öneriyor ama o da asla bir threading alternatifi değil. IPC'nin zorlukları ve processlerin ihtiyaç duyduğu kaynaklar multi processing'ı tam anlamıyla bir alternatif yapmıyor. O yüzden python google da sadece testing, prototip geliştirme vb gibi görevlerde kullanılır ama gerçek anlamda ciddi bir uygulamada hele ki threading gerektiren uygulamalarda tercih edilmeyecektir. Kendi ayağına kurşun sıkmak bu olsa gerek.
0
rushenaly
Python'a google tarafından verilen desteği iyi irdelemek lazım. Sadece testing ve scripting dili olarak ele almak pythona yapılacak büyük bir haksızlıktır. Bence python geliştiricileri google desteğiyle cpython'dan kaynaklanan GIL sorununa çözüm bulmalılar. Çoklu işlemciler çağında pythonun multithreading'i desteklememesi çözüm olarak multiprocessing'i önermesi çok komik. Ayrıca jython ya da Ironpython asla bir cpython değil. İnşallah PyPy bu özlemi giderir.
0
mbayer
Görüşleriniz için teşekkürler en azından .net'e devam anlaşıldığı kadarıyla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PISI Geliştirme Deposu

exa

PISI'nın yeniden canlandırılan geliştirilme dalına ait kaynak kodunu github'da bulabilirsiniz. Kaynakların şu andaki revizyonu 1.1_beta12'dir. Bu revizyonu yerel subversion çalışma kopyalarımdan yükledim, Pardus projesindeki en son idare ettiğim geliştirme dalı deposuna aittir. Dalla ilgili bilgileri aşağıda kendiniz görebilirsiniz.

$ svn info . Path: . Working Copy Root Path:...

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 3

zekzekus

IronPython: dot Net üzerinde Python - 1
IronPython: dot Net üzerinde Python - 2
Yazının özgün haline bu adresten ulaşabilirsiniz.

IronPython içinde bir sınıf oluşturup bunu "System.Object" sınıfından türettiğinizde, IronPython .NET sistemine bir çağrı yapar ve dinamik olarak yeni bir CLR sınıfı oluşturur. IronPython sınıfınıza bir isim atar ve sınıfı kendi "IronPython.NetTypes.System" sınıfına yerleştirir. (Tabii ki Beta versiyon üzerinde çalıştığımızı gözününde bulundurmalısınız. IronPython'ı geliştirenler bu isimuzayı adlarını değiştirebilirler.) Sanırım Poe "Rüya içinde Rüya" gibi bir şeyler yazmıştı. Bu durumda bizde .NET içinde .NET uyguluyoruz. Ya da öyle bir şey işte.

IronPython: .Net üzerinde Python - Bölüm - 1

zekzekus

Bu metin Jeff Cogswell'in bu adreste bulunan makalesinin çevirisidir.

IronPython'a ilk bakış: .Net ile Python'un buluştuğu yer.

Bir itirafta bulunuyorum. C++ hakkında bir sürü kitap ve makale yazmış olmama rağmen bir sırrım var: C++ benim en sevdiğim programlama dili değil. Değişik amaçlar için kullandığım bir sürü programlama dili var. Ama her zaman en sevdiğim dil Python olmuştur.

Keyif Modellemesi: Yapay Zekâ mı Makina Öğrenmesi mi? Peki Ya Televizyon?

FZ

Fakirin TV Film Tavsiyecisi

GÜNCELLEME: Debian ve Ubuntu kullanıcıları lütfen 32333 numaralı yoruma baksınlar!

Bu makalede bilgisayarın basit bir keyif modellemesi için nasıl kullanılabileceği anlatılacaktır. Modellenecek keyif yazarın yani benim keyfim olup ortaya çıkmış olan yazılım kolayca bir başkasının keyfinin modellenmesi için de kullanılabilir.

Django Girls etkinliklerinden öğrendiklerimiz

elifkus

Kodlama saati yazısını görünce ben de Django Girls’ü ve İstanbul’daki etkinliklerimizden ve öğrendiklerimizden bahsedeyim dedim.

Amerika’da ve Dünya’da yazılımcıların kadın oranını arttırmak için birçok organizasyon ve etkinlik var. Django Girls, bunlardan biri. Ola Sitarska and Ola Sendecka adında iki Polonyalı kadın yazılımcı tarafından başlatılmış, 1 veya 2 günlük bir programlama etkinliği....