Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

3
eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim) code.org da aslında algoritma kurma ve problem çözme becerilerini geliştirirken oyun oynadıklarını sanıyorlar, "Hocam bu oyunu evde de oynayabilir miyiz?" gibi sorular alıyorum :)

code.org un bu haftaya özel bir de etkinliği var, "Hour of Code"... 180'den fazla ülkede, 45 farklı dilde eş zamanlı yapılan bir etkinlik bu. Tamamen ücretsiz ve eğer isim cisim vermek istemezseniz üye olmadan dahi katılabileceğiniz. Tabi isterseniz kendiniz için bir hesap açabilir veya Facebook, Google+ gibi hesaplarınızla da giriş yapabilirsiniz...

Ben 5 dakikada eğlencelik bir oyun yaptım.. Bir Alex değil ama hani bakmak isterseniz: https://studio.code.org/c/291320467

  • Bildiğim kadarıyla okuma öncesi için de yapılan çalışmalar var.

Görüşler

0
solarhalo

Hem son noktaya ekleme olması açısından hemde yerli ve Türkçe içerikte bir site olmasından mütevellit şu siteyi de dikkate almak lazımdır: https://twitter.com/hackercancom || http://www.hackercan.com/ Çocukların gelişimlerinde müthiş bir destek olacağı kesindir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?

butch

2017 kapıya dayandı. Türkiye için ekonomik açıdan sarsıntılı bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Kafalar çok karışık, çoğumuz nasıl hareket etmemiz gerektiğini sorguluyoruz. Kimimiz var olan düzenini korumaya çalışıyor, kimimiz girişim yapmak için en uygun zamanda olduğunu düşünüyor.

Bugün Hacker News'de gördüğüm "2017'de ne öğrenmeyi düşünüyorsunuz?" başlığının burada da yer...

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi

fkoksal

Eğer yazılım ile uğraşan biriyseniz "Programlama öğrenmek için nereden başlamak gerek? Hangi dili öğrenmeliyim?" soruları ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta bazen bu soruyu soran henüz üniversite eğitimi almamış bir lise ya da ortaokul öğrencisi bile olmuş olabilir. Nasıl bir cevap verirdiniz? Sizce üniversite öncesi programlama eğitimi nasıl olmalı?

Bu soruya en iyi cevabı...

Programlama ve Programlama Dillerinin İlkeleri: Açık Ders

tongucyumruk

Chris Stephenson'un Vimeo kanalı'nin bilgisayar bilimlerine meraklı herkes için son derece zengin bir bilgi kaynağı olduğu malumunuz. Her ne kadar bir miktar Türkçe içerik barındırsa da özellikle ileri seviye konulardaki içeriğin Ingilizce olması daha geniş kitlelerin bu içerige erişimi önunde bir engel oluşturuyordu.

Neyse ki Mart 2017 itibariyle bu problem çözülmüşe benziyor. Chris...

Donald Knuth'tan yardım çağrısı

tongucyumruk

Geçtiğimiz günlerde 80. doğumgününü İsveç'in Piteå şehrinde, kendi bestelediği Fantasia Apocalyptica eserinin icrası ile kutlayan Donald E. Knuth, The Art of Computer Programming kitabının yeni fasikülü için problem çözmeyi seven bilgisayar bilimcilerden yardım istedi.

Bilgisayar Bilimlerinin kutsal kitabı olarak görülen The Art of Computer Programming'in 4B cildini yayınlamaya...

Crash Course: Bilgisayar Bilimleri!

tongucyumruk

Green Biraderler'in "eğitim şart" temalı projesi Crash Course'tan herkesin haberi vardır diye tahmin ediyorum. Haberiniz yoksa, şimdi oldu, gidin ve bu müthiş bilgi kaynağının tadını çıkarın.

Evet, daha önceden bilmeyenler John Green'in efsanevi anlatım tarzıyla süslediği Dünya Tarihi videolarına dalmışken biz konumuza devam edelim. Crash Course projesi yeni dersini...