Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

3
eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim) code.org da aslında algoritma kurma ve problem çözme becerilerini geliştirirken oyun oynadıklarını sanıyorlar, "Hocam bu oyunu evde de oynayabilir miyiz?" gibi sorular alıyorum :)

code.org un bu haftaya özel bir de etkinliği var, "Hour of Code"... 180'den fazla ülkede, 45 farklı dilde eş zamanlı yapılan bir etkinlik bu. Tamamen ücretsiz ve eğer isim cisim vermek istemezseniz üye olmadan dahi katılabileceğiniz. Tabi isterseniz kendiniz için bir hesap açabilir veya Facebook, Google+ gibi hesaplarınızla da giriş yapabilirsiniz...

Ben 5 dakikada eğlencelik bir oyun yaptım.. Bir Alex değil ama hani bakmak isterseniz: https://studio.code.org/c/291320467

  • Bildiğim kadarıyla okuma öncesi için de yapılan çalışmalar var.

Görüşler

0
solarhalo

Hem son noktaya ekleme olması açısından hemde yerli ve Türkçe içerikte bir site olmasından mütevellit şu siteyi de dikkate almak lazımdır: https://twitter.com/hackercancom || http://www.hackercan.com/ Çocukların gelişimlerinde müthiş bir destek olacağı kesindir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Donald Knuth'tan yardım çağrısı

tongucyumruk

Geçtiğimiz günlerde 80. doğumgününü İsveç'in Piteå şehrinde, kendi bestelediği Fantasia Apocalyptica eserinin icrası ile kutlayan Donald E. Knuth, The Art of Computer Programming kitabının yeni fasikülü için problem çözmeyi seven bilgisayar bilimcilerden yardım istedi.

Bilgisayar Bilimlerinin kutsal kitabı olarak görülen The Art of Computer Programming'in 4B cildini yayınlamaya...

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken...

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi

fkoksal

Eğer yazılım ile uğraşan biriyseniz "Programlama öğrenmek için nereden başlamak gerek? Hangi dili öğrenmeliyim?" soruları ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Hatta bazen bu soruyu soran henüz üniversite eğitimi almamış bir lise ya da ortaokul öğrencisi bile olmuş olabilir. Nasıl bir cevap verirdiniz? Sizce üniversite öncesi programlama eğitimi nasıl olmalı?

Bu soruya en iyi cevabı...

Rehber: Phoenix API uygulaması #1

murat

Merhabalar, uzun bir süredir yan projelerde kullanarak öğrenmeye çalıştığım Elixir dili için bir rehber niteliğinde notlar paylaşacağım yazı serime hoş geldiniz. Bu yazıya sıklıkla Ruby on Rails ile karşlılaştırılmaları yapılan Phoenix web framework ile API-only bir uygulama yazma rehberi olarak bakabilirsiniz. Hazırsam başlayayım... :)

Yeni bir Phoenix projesi oluşturma

Bu adımda Elixir,...

Crash Course: Bilgisayar Bilimleri!

tongucyumruk

Green Biraderler'in "eğitim şart" temalı projesi Crash Course'tan herkesin haberi vardır diye tahmin ediyorum. Haberiniz yoksa, şimdi oldu, gidin ve bu müthiş bilgi kaynağının tadını çıkarın.

Evet, daha önceden bilmeyenler John Green'in efsanevi anlatım tarzıyla süslediği Dünya Tarihi videolarına dalmışken biz konumuza devam edelim. Crash Course projesi yeni dersini...