Makers

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

1
butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken - önemli. Peki eski ve tecrübeli markalar bu konuda neler yapıyor? Çocukların dünyasına bu yenilikleri getirebildiler mi?

Bu konuda yaptığım kısa bir araştırma sonucunda aşağıdaki araçları keşfettim:

  • Özel bir okulda 5-6 sınıf öğrencilerine bilgisayar dersine giren bir arkadaşımdan duyduğumda daha önce niye haberim olmadı diye hayıflandığım bir ürün, Lego WeDo. Oldukça pahalı bir ürün olan WeDo, klasik lego ve mindstorms arasında bir yerde duruyor ve hemen her çocuğun ilgi alanına girebilir gibi görünüyor. Bununla birlikte Lego'nun okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim için sunduğu diğer setlere de göz atmakta fayda var.

  • Kontrol edilmesi gerek bir diğer marka da K'NEX elbette. Robotics Building System oldukça etkileyici görünüyor.

  • Bir de hoş karşılaşmadan bahsedeyim. Bir kısmımızın çok iyi hatırlayacağı, elektronik eğitimi için temel bir araç olabilecek TEES Elektronik Deney Setleri gelişmiş olarak hala üretiliyormuş.

Listeyi genişletmek için katkılarınızı bekliyoruz. Burada bilinen markalara odaklandık ama bir başvuru kaynağı oluşturmak için her türlü ürün paylaşım faydalı olacaktır.

Görsel kaynağı

Görüşler

0
FZ

Makey Makey sistemini es geçmek çok ayip olur ;)

0
cadr

Cubelets de baya enteresan bu konuda

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleneksel üniversiteye mecbur muyuz?

butch

Özellikle ülkemizde, sıkça kulak misafiri olduğumuz konulardır, "Kendime uygun yüksek lisans/doktora programı bulamıyorum", "GPA'm çok düşük beni o programa kabul etmezler", "Yüksek lisansla birlikte götüremiyorum, işi bıraktım" ve türevleri. Acaba bu durumu gerçekten sorguluyor muyuz yoksa hala eski alışkanlıkların kurbanı olmaya devam mı ediyoruz.

Günümüzde...

Rehber: Phoenix API uygulaması #1

murat

Merhabalar, uzun bir süredir yan projelerde kullanarak öğrenmeye çalıştığım Elixir dili için bir rehber niteliğinde notlar paylaşacağım yazı serime hoş geldiniz. Bu yazıya sıklıkla Ruby on Rails ile karşlılaştırılmaları yapılan Phoenix web framework ile API-only bir uygulama yazma rehberi olarak bakabilirsiniz. Hazırsam başlayayım... :)

Yeni bir Phoenix projesi oluşturma

Bu adımda Elixir,...

Touch Board ve Elektronik Boya ile içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın

butch

Bare Conductive, Touch Board ile 2013 yılı sonunda Kickstarter'dan başarıyla çıkmıştı. Bundan yaklaşık 1 yıl sonra edindiğim bu Arduino uyumlu, kapasitif dokunma, mesafe algılama, MP3 çalar, MIDI özellikleri bulunan cihaz, firmanın bir diğer ürünü elektrik paint ile birlikte oldukça eğlenceli saatler geçirmemi sağlamıştı. Elektronik-Yazılım-Sanat alanında üretime pratik bir zemin sağlayan,...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

dijitalimalat.com | Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu

MuharremTuran

dijitalimalat.com, Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu: Eklemeli İmalat, Tersine Mühendislik, Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka, Robotik, Otomasyon, Nesnelerin İnterneti, Enerji, Yazılım kategorilerinde güncel içerik yayınlıyoruz.

https://dijitalimalat.com/