Makers

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

1
butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken - önemli. Peki eski ve tecrübeli markalar bu konuda neler yapıyor? Çocukların dünyasına bu yenilikleri getirebildiler mi?

Bu konuda yaptığım kısa bir araştırma sonucunda aşağıdaki araçları keşfettim:

  • Özel bir okulda 5-6 sınıf öğrencilerine bilgisayar dersine giren bir arkadaşımdan duyduğumda daha önce niye haberim olmadı diye hayıflandığım bir ürün, Lego WeDo. Oldukça pahalı bir ürün olan WeDo, klasik lego ve mindstorms arasında bir yerde duruyor ve hemen her çocuğun ilgi alanına girebilir gibi görünüyor. Bununla birlikte Lego'nun okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim için sunduğu diğer setlere de göz atmakta fayda var.

  • Kontrol edilmesi gerek bir diğer marka da K'NEX elbette. Robotics Building System oldukça etkileyici görünüyor.

  • Bir de hoş karşılaşmadan bahsedeyim. Bir kısmımızın çok iyi hatırlayacağı, elektronik eğitimi için temel bir araç olabilecek TEES Elektronik Deney Setleri gelişmiş olarak hala üretiliyormuş.

Listeyi genişletmek için katkılarınızı bekliyoruz. Burada bilinen markalara odaklandık ama bir başvuru kaynağı oluşturmak için her türlü ürün paylaşım faydalı olacaktır.

Görsel kaynağı

Görüşler

0
FZ

Makey Makey sistemini es geçmek çok ayip olur ;)

0
cadr

Cubelets de baya enteresan bu konuda

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

dijitalimalat.com | Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu

MuharremTuran

dijitalimalat.com, Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu: Eklemeli İmalat, Tersine Mühendislik, Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka, Robotik, Otomasyon, Nesnelerin İnterneti, Enerji, Yazılım kategorilerinde güncel içerik yayınlıyoruz.

https://dijitalimalat.com/

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...

Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim)...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?