Dp5520h 1000x667 980x450

Touch Board ve Elektronik Boya ile içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın

4
butch

Bare Conductive, Touch Board ile 2013 yılı sonunda Kickstarter'dan başarıyla çıkmıştı. Bundan yaklaşık 1 yıl sonra edindiğim bu Arduino uyumlu, kapasitif dokunma, mesafe algılama, MP3 çalar, MIDI özellikleri bulunan cihaz, firmanın bir diğer ürünü elektrik paint ile birlikte oldukça eğlenceli saatler geçirmemi sağlamıştı. Elektronik-Yazılım-Sanat alanında üretime pratik bir zemin sağlayan, aynı zamanda iyi de bir eğitim aracı olan Touch Board ile yapılan çalışmalardan bazı örnekleri ürünün sitesinde, eğitim araçlarını da bu adreste bulabilirsiniz. Özellikle "Animated Wall" cihazın nelere kadir olduğunu göstermek için yeterli olacaktır.

"Electric Paint", elektronik ve robot ürünü satan sitelerde bulunabiliyor ama hemen bir "Touch Board" edinmeliyim diyenler için Türkiye'de RS Online'ı tavsiye edebilirim.

İlgili Yazılar

Rehber: Phoenix API uygulaması #1

murat

Merhabalar, uzun bir süredir yan projelerde kullanarak öğrenmeye çalıştığım Elixir dili için bir rehber niteliğinde notlar paylaşacağım yazı serime hoş geldiniz. Bu yazıya sıklıkla Ruby on Rails ile karşlılaştırılmaları yapılan Phoenix web framework ile API-only bir uygulama yazma rehberi olarak bakabilirsiniz. Hazırsam başlayayım... :)

Yeni bir Phoenix projesi oluşturma

Bu adımda Elixir,...

Bilgisayarınızı Nasıl Alırsınız? Kartondan mı yoksa Domino Taşlarından mı?

tongucyumruk

fazlamesai.net ahalisi ne düşünür bilmiyorum ama ben bilgisayarların iç organlarını fiziksel olarak ifade eden sistemlere bayılıyorum. Ve işte bugün de bu tip sistemlerin iki örneği ile karşınızdayız.

"Bunlar biligsayar değil, Turing complete değiller" gibi itirazlar gelmeden hemen cevaplayayım, bu iki sistem de aslında sadece ikilik sistemde çalışan hesap makinaları. Ancak...

Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?

butch

2017 kapıya dayandı. Türkiye için ekonomik açıdan sarsıntılı bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Kafalar çok karışık, çoğumuz nasıl hareket etmemiz gerektiğini sorguluyoruz. Kimimiz var olan düzenini korumaya çalışıyor, kimimiz girişim yapmak için en uygun zamanda olduğunu düşünüyor.

Bugün Hacker News'de gördüğüm "2017'de ne öğrenmeyi düşünüyorsunuz?" başlığının burada da yer...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...