Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?

3
butch

2017 kapıya dayandı. Türkiye için ekonomik açıdan sarsıntılı bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Kafalar çok karışık, çoğumuz nasıl hareket etmemiz gerektiğini sorguluyoruz. Kimimiz var olan düzenini korumaya çalışıyor, kimimiz girişim yapmak için en uygun zamanda olduğunu düşünüyor.

Bugün Hacker News'de gördüğüm "2017'de ne öğrenmeyi düşünüyorsunuz?" başlığının burada da yer alması gerektiğini düşündüm. Özellikle ekonomi açısıdan belirsiz dönemleri, eğer buna uygun bir ortamınız varsa, eğitime yatırım yapmak için uygun zamanlar olarak görmüşümdür. Türkiye, bilişim sektörü çalışanları açısından önemli bir avantaja sahip. Kendinize yapacağınız küçük yatırımlarla, kaliteli insan kaynağının kısıtlı olduğu bu sektörde istediğiniz gibi konumlanmak gibi bir şansınız var.

Kişisel olarak, önümüzdeki ayları son birkaç yıldır yoğunluk yüzünden takip edemediğim bazı (Docker, Go ...) konulara zaman ayırmak için uygun zamanlar olarak görüyorum.

Şimdi soralım, 2017'den beklentileriniz nedir? Eğitime zaman ayıracak mısınız? Hangi konulara eğileceksiniz?

Görüşler

0
hb

Docker, kubernetes, Rust ve Almanca.

0
tongucyumruk

Go, Rust ve İsveççe. Tabi bunların yanında Java ve genel tasarım yetilerini biraz ilerletme (bkz: Ekmek kapısı) ve paslanmaya yüz tutan Data Structures & Algorithms gibi temel bilgilere de bir refresh çekme.

0
aren

Yazının girizgahına bakarak sektörde avantajlı olmak veya sektöre giriş yapmak isteyenlere tavsiyelerim sırası ile JavaScript, ReactJs, ReactNative.

0
kakkoyun

Elixir, CQRS ve GraphQL, daha da zaman olursa Rust, Go, Docker.

0
hb

Elixir icin su kitabi oneririm: The Little Elixir & OTP Guidebook

0
dasgin

Sen onu arama, duyduğun ihtiyaca göre o seni bulur..

0
simendiferlerin

Kendi listem değil, ama önerebileceğim bir liste:

0
FZ

Bakalim "Type-Driven Development with Idris" kitabini 1 senede bitirebilecek miyim :)

0
mascix

AI ve machine learning e daha fazla egilmek istiyorum bakalim kismet :)

0
Betelgeuse

İstanbul trafiğinden bezdim. Motosiklet kullanmayı öğrenmek ilk planım.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Touch Board ve Elektronik Boya ile içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın

butch

Bare Conductive, Touch Board ile 2013 yılı sonunda Kickstarter'dan başarıyla çıkmıştı. Bundan yaklaşık 1 yıl sonra edindiğim bu Arduino uyumlu, kapasitif dokunma, mesafe algılama, MP3 çalar, MIDI özellikleri bulunan cihaz, firmanın bir diğer ürünü elektrik paint ile birlikte oldukça eğlenceli saatler geçirmemi sağlamıştı. Elektronik-Yazılım-Sanat alanında üretime pratik bir zemin sağlayan,...

Rehber: Phoenix API uygulaması #1

murat

Merhabalar, uzun bir süredir yan projelerde kullanarak öğrenmeye çalıştığım Elixir dili için bir rehber niteliğinde notlar paylaşacağım yazı serime hoş geldiniz. Bu yazıya sıklıkla Ruby on Rails ile karşlılaştırılmaları yapılan Phoenix web framework ile API-only bir uygulama yazma rehberi olarak bakabilirsiniz. Hazırsam başlayayım... :)

Yeni bir Phoenix projesi oluşturma

Bu adımda Elixir,...

Fazlamesai'ye soralım: Türkçe Soru/Cevap sitesi bir ihtiyaç mı?

butch

Stack Overflow'un, soru / cevap konusunda dünyayı ele geçirme macerası, çokça itiraz eşliğinde devam ediyor. Hemen her teknik sorumuza karşılık bir tartışma ve olası cevaplar bulmak mümkün. Ama soruyu doğru biçimde ve tercihen İngilizce olarak sormanız gerekiyor. Bu da probleminizi Ingilizce ifade edecek derecede dile hakim olmanızı gerektiriyor. Ülkemiz yabancı dil anlamında ciddi bir...

Fazlamesai'ye soralım: "Hızlı Paylaş"ı nasıl sıralamalı?

butch

"Hızlı Paylaş" fazlamesai.net’in hayata dönmesi ile denemeye başladığımız bir konsept. Kendisi bir reddit, Hacker News klonu gibi görünse de bunlardan farklı bir amaca hizmet ediyor. Turistik bir bölgede bulunan, kendi dilinizde bir yönlendirme tabelası olarak görebiliriz basitçe. İşaret edilen yerleri ziyaret etmek, ziyaretiniz hakkında değerlendirme yaparak ya da basit bir oy...

Geleneksel üniversiteye mecbur muyuz?

butch

Özellikle ülkemizde, sıkça kulak misafiri olduğumuz konulardır, "Kendime uygun yüksek lisans/doktora programı bulamıyorum", "GPA'm çok düşük beni o programa kabul etmezler", "Yüksek lisansla birlikte götüremiyorum, işi bıraktım" ve türevleri. Acaba bu durumu gerçekten sorguluyor muyuz yoksa hala eski alışkanlıkların kurbanı olmaya devam mı ediyoruz.

Günümüzde...