Dijital imalat com site image

dijitalimalat.com | Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu

1
MuharremTuran

dijitalimalat.com, Türkiye'nin Dijital İmalat Platformu: Eklemeli İmalat, Tersine Mühendislik, Sanal Gerçeklik, Yapay Zeka, Robotik, Otomasyon, Nesnelerin İnterneti, Enerji, Yazılım kategorilerinde güncel içerik yayınlıyoruz.

https://dijitalimalat.com/

İlgili Yazılar

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Fazlamesai'ye soralım: Yeniden yazmak ya da yazmamak

tongucyumruk

Geçtiğimiz günlerde Joel Spolsky'nin Asla Yapmamanız Gereken Şeyler, Bölüm 1 başlıklı yazısına denk geldim. Oldukça eski tarihli bu yazı, Netscape 6 örneğinden başlayarak halihazırda varolan bir yazılımı sıfırdan yeniden yazmanın ne kadar yanlış bir hareket olduğundan bahsediyordu.

Profesyonel yazılım geliştirme ortamlarında her daim bir tartışma konusu olan bu soruyu, herkesin "abi...

Eclipse Che: Devrim mi yoksa boşa çaba mı?

tongucyumruk

Her şey /r/MechanicalKeyboards'da gezerken bu fotoğrafa denk gelmemle başladı. Tabi ki kurulumun kime, ne kadar hitap edeceği ayrı bir konu ama vaktiyle "acaba bir tablet alıp üzerinde geliştirme yapabilir miyim" sorusuna ciddi vakit ayırmış biri olarak dikkatim hemen fotoğraf sahibinin nasıl bir ortamda geliştirme yaptığına kaydı.

Görüntüyü büyütüp tabletin ekranına baktığım zaman...

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken...