Özgür Yazılım Dergisi

0
wetware
Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.
gnu

Görüşler

0
tongucyumruk
Bildiğim kadarıyla ne yazık ki durum bu kadar iyimser değil. Free Software Magazine bir süredir kağıda basılı sayılarını çıkartmak konusunda ekonomik zorluklar yaşıyordu. Sanıyorum sonunda kağıt kullanmak yerine tamamen dijital bir dergi çıkartmanın daha mantıklı olduğuna karar verdiler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Orange - Açık Lisanslı 3d Kısa Film Projesi

anonim

www.blender.org da yapılan açıklamaya göre, Blender Derneği[1] ve Hollanda Medya Sanat enstitüsü[2] açık kaynak uygulamalar ile hazırlanacak, Açık kaynak bir kısa animasyon film çalışması için anlaştılar.

Açık Kodlu Yazılım Venezuella'da da Gülümsüyor

everestk

Venezüella hükümeti aldığı bir kararla önümüzdeki iki yıl içinde kamu kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Chavez bu konudaki niyetlerini birkaç ay önce açıklamıştı.

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

İyi ki Doğdun GNU

tongucyumruk

Richard Stallman'ın biricik evladı GNU 20 yaşında. Bir Xerox yazıcının sorun çıkartmasıyla başlayıp bugün dünya tekellerine meydan okuyan GNU/Linux'un ortaya çıkmasına kadar uzanacak yolda atılan ilk adımın 20. yıldönümü. Sanıyorum Richard Stallman'ın GNU'yu insanlara ilk defa duyurduğu mesajını okumak için daha iyi bir gün olamaz.