O´Reilly Kitapları Türkiye´de Türkçe

0
FZ
Efsanevi yayınevlerinden O´Reilly kitapları artık Türkiye´de Türkçe olarak da yayınlanıyor.

Pusula Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan ilk iki kitap Pratik C++ Programlama ve .NET Framework.

Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.

Görüşler

0
mascix
hayatımda henüz güzel bir çeviri kitap rast gelmedi. tavsiyem arkadaşlara ingilizce öğrenmeleri . çünkü bir kaç kitabın çevirilmesi hepsinin çevirileceği anlamına gelmiyor. ayrıca bizim sektörün ingilizcesi tahminim en kolay ingilizceye sahiptir çünkü çok terim var.
0
dionysos
Kitapta gcc ve gdb'a değinilmesi gayet iyi olmuş. Assembly kitabı alıyorsunuz masm geliyor, deitel&deitel'in -o çok kullanılan- kitaplarından alıyorsunuz ms visual c++ 'ın öğrenci sürümü geliyor. Sonra da kitaplarda -tabii ki- ms'in ödediği miktar yazmıyor "micros~'a masm'yi verip cömertlik ettiği için teşekkür ederiz" yazıyor. micros~'un verdiği bir kaç bin lisans ile kaybettiği miktar umurunda bile değil, micros~1 ürünleri üzerine çalışacak kuşaklar elde etmek ellerinden geleni yapıyorlar. Staj yerine sayılabilen ve .net ile geliştirilecek projelerde çalışılacak yaz okulları, .net ile bitirme projesi alanlara kitap yardımları (100 milyonluk açık kitap çeki),.. İş gittikçe tarikata mürit toplamaya doğru gidiyor.
0
SHiBuMi
Adam ticaret yapıyor, bunu da hakkıyla yapıyor. Ben senin eğitimini desteklerim - sen kazanırsın. Karşılığında benim uygulamamı kullanırsın, ben kazanırım. Bu kadar basit bir "Kazan-Kazan" mantığına dahi paranoyakça yaklaşmak neden ?
0
dionysos
Adamın yaptığı ticarete değil yöntemine karşıyım. Sizce gcc bu kadar güçlü bir uygulama olmasına rağmen bir kitapta adı geçip nasıl kullanıldığı anlatılınca neden koyu yazılarak haber oluyor? Tüm sistemi derleyip oluşturduğu ortama verilerimizi ve makinemizi emanet edebildiğimiz bir derleyici için bu neden ilginç? Çünkü bir özgür yazılım için alışılmamış bir şey. Özgür yazılımlar arasında gerçekten kalitelileri olmasına rağmen hala "arayanın ve fazla meraklı olanın" bulduğu uygulamalar bunlar. Çevremizde ms ürünlerinden başka bir şey göremiyoruz. Bilgisayar müh. 3. sınıf öğrencisi bir arkadaşım 1.5 saat Solaris üzerinde çalıştıktan sonra "bu program xp'de çalışır mı?" diye sormuştu. Aslında komik bir durum, ancak dar bir çevreye nasıl sıkıştırılmaya çalışıldığımıza da iyi bir örnek. Son olarak nacizane bir öneri; ticaret ile eğitimi yanyana aynı cümle içinde kullanmayın. Bu ikisinin kardeş olduğu bir okulda okuyorum ve inanın hiç anlaşamıyorlar. Paranoyaklığa gelince :) paranoyak olabilirim, ancak çoğu tehlikeyi de önce paranoyaklar farkeder..
0
FZ
Sadece gcc´yi değil gdb´yi de koyu yazdım. Bunu yapmamın sebeplerinden biri kitabın başında Borland´ın C++ Builder´ına ve MS´nin Visual C++ derleyicisine de değinilmesi idi. Sanırım vurgu benim arzuladığımdan çok farklı yerlere gitti.

Benim vurgulamaya çalıştığım O´Reilly kitaplarından iki tanesinin Türkçe yayınlanmış ve bunlardan bir tanesinin de C++ üzerine hacimli bir kitap olması idi.

Solaris´in XP üzerinde çalışıp çalışmayacağını soran bilgisayar müh. öğrencisine gelince, daha önce bilgisayar bölümünde okuyan muhtelif öğrencilerle ilgili öyle dumur vakaları okudum ve bir kısmına şahit oldum ki artık bunlar şaşırtıcı gelmiyor bana. :(
0
bm
Soyle dusunmek lazim belki, eger MS bir sekilde ogretirken ufuk daraltici calismalar yapiyorsa, bunun farkinda olanlar aslinda rekabet ortaminda cok avantajli. Platformdan bagimsiz olarak bilgisini guclendirenler sonunda karli cikabilirler. Eger universiteler aktif olarak insanlari MS'dan baska birsey ogrenmemeye itiyorlarsa bu da onlarin gunahi, akli calisan ogrenciler olarak hocalariniza ve bagli olduklari kurumlara kayitsiz sartsiz biat etmek durumunda degilsiniz.

Net var, bedava kaynak var, bedava derleyiciler var, duzgun sorulan sorulara dunyada az bulunur cinsten bilgili insanlarin zaman harcayip cevap verdigi forumlar herkese acik. Caninizi sIkmayin, MS paralari harcasin. O yoldan ne kadar insan giderse gitmeyenler o kadar kiymetli olurlar.
0
Armish
O'Reilly kitaplarının İngilizce sürümlerini ``sorunsuzca´´ Türkiye'ye ulaştırabilen firmalar var mıdır? Hiç tecrübe eden oldu mu acaba?
0
bm
Ulastirmaktan ne anliyoruz? Amazon filan biraz tuzlu da olsa TR'ye yolluyor. Fatura degeri 100 euro'nun altinda olanlar kapiya kadar geliyor. Onun ustu icin Istanbul'da Cevizlibag posta gumrugunde KDV verip 10-15 imza toplamaniz lazim (1 ile 3 saat arasina patliyor, bariz rusvet isteyen olmadi ben de vermedim, ama tahminim 'halledin sunu yaa' denip bir yirmi milyon atilsa, cok cabuk olur cunku orada bir takim insanlar 'biraz ugrasacaksin' filan gibi o tarafa cekilecek laflar ediyorlar.). Bir de icinden CD filan cikan seylere baska musgulat cikartildigini duydum ama benim tecrubem yukardaki gibi.

Cevizlibag'dan kitap kurtaran kurye sirketleri de varmis ama ben boyle bir sirket bulamadim.

Bir baska metod, birisinin kitaplari disarida temin edip Ups veya FedEx'le yollamasi. Kullanilmis kitap filan yazilinca birsey olmuyor. Yine biraz tuzlu, ama hem buyukce bir koli bile olsa ama kapiya kadar problemsiz geliyor hem disarida temin ederken kullanilmis almak mumkun oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılımla ilgili bir Özgür Kitap :)

dfisek

M. Ali Vardar, yazdığı üçüncü programlama kitabı "Açık Kodlu Yazılım Geliştirme Araçları"nı yayınevlerine vermek yerine, özgür yazılım meraklılarına özgürce kullanabilecekleri bir elektronik kitap olarak PDF formatında sunmakta ve "eğer kitabı beğendiyseniz bizi destekleyin" diyerek Linux Kullanıcıları Derneği hesabına bağışta bulunmaya davet etmektedir.

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

LinuxFocus; Türkçe Linux Kaynağı Arayanlara

sundance

Linux hakkında Türkçe kaynak bulamayanlara, devamlı yabancı dilde sitelerde dolaşanların derdine deva bir site var.
www.linuxfocus.org Dahası bu site 1997 yılından beri yayında. Ağır aksak da olsa, yayınını sürdürüyor. Hem de aralarında Türkçe'nin de olduğu 7 dilde.

Ben şahsen çok hoşlandım. Sizleri de bekleriz.

http://www.linuxfocus.org/Turkce/