Nvidia CUDA

0
Tarık
Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.
Bu teknoloji temel olarak grafiksel anlamda yapılacak tüm işlemlerin GPU tarafından devralınmasına ve grafik işlemcinin C gibi bir dille programlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji öncesinde programcılar GPU programlamak için bir takım shader dillerini(örng GLSL, HLSL) öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

Firma, bu teknolojinin Nvidia 8800 ve sonrası tüm ekran kartlarıı için standart haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Oyunyapimi.org

Daha fazla bilgi : http://developer.nvidia.com/object/cuda.html

Görüşler

0
simor
Ati'ye kahve pişiriim ben gidip. Şşşt Ati! Hadi kalk artık ya bak her sene ekran kartı alacak kadar zengin değiliz neolur Ati...
0
Tarık
Şimdi illaki diğer üreticilerinde buna benzer çalışmaları olacaktır. Hatta bir süre sonra Nvidia nın pabucu dama atılacaktır. Bir süre sonra standart hale gelecektir. Herkesin kullanımına açık bir sdk yayınlanır ve sektör tarafından benimsenirse, bazı şeyler artık gerçekten kolaylaşacaktır. Zira gpu tabanlı uygulama geliştirmek ve optimize edebilmek gerçekten bayaa bir maharet gerektiriyordu. Hayırlı olsun...
0
muratdicle
Bu DirectX'e rakip bir şey olabilir gibime geliyor. Ve diğer üreticilerde bu sistemi desteklerse, directX n'olcak? Hatta yakın zaman da açık kaynaklı olarak DirectX gibi yazılımlar türeyebilir.
0
simor
Ati de şöyle bişey önermiş;
http://www.osnews.com/story.php?news_id=16452
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

The Codebreakers: BBC'den Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Belgeseli

FZ

BBC tarafından hazırlanan ve açık kaynak ile özgür yazılım dünyasına ışık tutmayı hedefleyen The Codebreakers Mayıs ayında yayınlanmıştı.

İki bölümlük belgeselin 40 dakikalık bir sürümü OGG (90MB), WMV (60MB), M4V (225MB) veya DVD ISO torrent (1.5GB) olarak indirmek mümkün.

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.