Nvidia CUDA

0
Tarık
Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.
Bu teknoloji temel olarak grafiksel anlamda yapılacak tüm işlemlerin GPU tarafından devralınmasına ve grafik işlemcinin C gibi bir dille programlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji öncesinde programcılar GPU programlamak için bir takım shader dillerini(örng GLSL, HLSL) öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

Firma, bu teknolojinin Nvidia 8800 ve sonrası tüm ekran kartlarıı için standart haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Oyunyapimi.org

Daha fazla bilgi : http://developer.nvidia.com/object/cuda.html

Görüşler

0
simor
Ati'ye kahve pişiriim ben gidip. Şşşt Ati! Hadi kalk artık ya bak her sene ekran kartı alacak kadar zengin değiliz neolur Ati...
0
Tarık
Şimdi illaki diğer üreticilerinde buna benzer çalışmaları olacaktır. Hatta bir süre sonra Nvidia nın pabucu dama atılacaktır. Bir süre sonra standart hale gelecektir. Herkesin kullanımına açık bir sdk yayınlanır ve sektör tarafından benimsenirse, bazı şeyler artık gerçekten kolaylaşacaktır. Zira gpu tabanlı uygulama geliştirmek ve optimize edebilmek gerçekten bayaa bir maharet gerektiriyordu. Hayırlı olsun...
0
muratdicle
Bu DirectX'e rakip bir şey olabilir gibime geliyor. Ve diğer üreticilerde bu sistemi desteklerse, directX n'olcak? Hatta yakın zaman da açık kaynaklı olarak DirectX gibi yazılımlar türeyebilir.
0
simor
Ati de şöyle bişey önermiş;
http://www.osnews.com/story.php?news_id=16452
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En son Usenet Haberleri!

anonim

Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

Mısır ve IBM çalışması: Ebedi Mısır

sefalet

Mısır hükümeti ve IBM'in ile ortaklaşa başlattıkları Eternel Egypt adlı proje hayata geçirildi. Ebedi Mısır (Eternal Egypt) projesi kapsamında, Antik Mısır ile ilgili tüm bilgiler, 360 derece açılı görüntüler, tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerin panaromik görünüşleri, 5000 yıllık Mısır tarihinin yeniden canlandırılmış görüntüleri, web kameralardan gerçek zamanlı görüntüler, yüksek çözünürlüklü binlerce resim, üç boyutlu taramalar ve daha pek çok bilgi, belge ve arşiv genelağ ortamına aktarıldı.

Patrick Volkerding işinin başında

mos

Geçtiğimiz günlerde hastalığını öğrendiğimiz Slackware Linux'un babası Patrick Volkerding artık daha iyi.

Bir süredir Slackware GNU/Linux'un ve daha önemlisi Patrick'in akibeti merak konusuydu. Görünüşe göre bir şeyler yoluna girmeye başlamış.

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.