Nvidia CUDA

0
Tarık
Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.
Bu teknoloji temel olarak grafiksel anlamda yapılacak tüm işlemlerin GPU tarafından devralınmasına ve grafik işlemcinin C gibi bir dille programlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji öncesinde programcılar GPU programlamak için bir takım shader dillerini(örng GLSL, HLSL) öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

Firma, bu teknolojinin Nvidia 8800 ve sonrası tüm ekran kartlarıı için standart haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Oyunyapimi.org

Daha fazla bilgi : http://developer.nvidia.com/object/cuda.html

Görüşler

0
simor
Ati'ye kahve pişiriim ben gidip. Şşşt Ati! Hadi kalk artık ya bak her sene ekran kartı alacak kadar zengin değiliz neolur Ati...
0
Tarık
Şimdi illaki diğer üreticilerinde buna benzer çalışmaları olacaktır. Hatta bir süre sonra Nvidia nın pabucu dama atılacaktır. Bir süre sonra standart hale gelecektir. Herkesin kullanımına açık bir sdk yayınlanır ve sektör tarafından benimsenirse, bazı şeyler artık gerçekten kolaylaşacaktır. Zira gpu tabanlı uygulama geliştirmek ve optimize edebilmek gerçekten bayaa bir maharet gerektiriyordu. Hayırlı olsun...
0
muratdicle
Bu DirectX'e rakip bir şey olabilir gibime geliyor. Ve diğer üreticilerde bu sistemi desteklerse, directX n'olcak? Hatta yakın zaman da açık kaynaklı olarak DirectX gibi yazılımlar türeyebilir.
0
simor
Ati de şöyle bişey önermiş;
http://www.osnews.com/story.php?news_id=16452
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Flash Player 9 Beta hazır!

conan

Adobe, Flash 9'un Linux versiyonunun Betasının hazır olduğunu bildirdi. Versiyonun numarası ise 9.0.21.55. Aynı anda Windows için versiyon 9.0.21.75 de yayınlandi.

Bu versiyonda hepimizi delirten ses, video senkronizasyon probleminin ALSA kütüphaneleri kullanılmak suretiyle çözülmüş olması gerekiyor.

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

parsifal

Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.

Türk Basını Marvin Minsky'yi Keşfediyor

FZ

Radikal gazetesi yazarlarından İsmet Berkan, Marvin Minsky'nin SOCIETY OF MIND isimli sıradışı ve önemli kitabından bahsetmeye başlamış ve bu hafta da devam ediyor.

Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.