Nvidia CUDA

0
Tarık
Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.
Bu teknoloji temel olarak grafiksel anlamda yapılacak tüm işlemlerin GPU tarafından devralınmasına ve grafik işlemcinin C gibi bir dille programlanabilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji öncesinde programcılar GPU programlamak için bir takım shader dillerini(örng GLSL, HLSL) öğrenmek zorunda kalıyorlardı.

Firma, bu teknolojinin Nvidia 8800 ve sonrası tüm ekran kartlarıı için standart haline geleceğini bildirdi.

Kaynak : Oyunyapimi.org

Daha fazla bilgi : http://developer.nvidia.com/object/cuda.html

Görüşler

0
simor
Ati'ye kahve pişiriim ben gidip. Şşşt Ati! Hadi kalk artık ya bak her sene ekran kartı alacak kadar zengin değiliz neolur Ati...
0
Tarık
Şimdi illaki diğer üreticilerinde buna benzer çalışmaları olacaktır. Hatta bir süre sonra Nvidia nın pabucu dama atılacaktır. Bir süre sonra standart hale gelecektir. Herkesin kullanımına açık bir sdk yayınlanır ve sektör tarafından benimsenirse, bazı şeyler artık gerçekten kolaylaşacaktır. Zira gpu tabanlı uygulama geliştirmek ve optimize edebilmek gerçekten bayaa bir maharet gerektiriyordu. Hayırlı olsun...
0
muratdicle
Bu DirectX'e rakip bir şey olabilir gibime geliyor. Ve diğer üreticilerde bu sistemi desteklerse, directX n'olcak? Hatta yakın zaman da açık kaynaklı olarak DirectX gibi yazılımlar türeyebilir.
0
simor
Ati de şöyle bişey önermiş;
http://www.osnews.com/story.php?news_id=16452
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Plazma #2 Çıktı

anonim

Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

Inkscape 0.44 Sürümü Çıktı

DemensMagnet

Açık kaynak vektörel grafik editörü Inkscape'in 0.44 sürümü çıktı. Halen 1.0 sürümüne ulaşmasa da barındırdığı özellikler ile oldukça beğenilen Inkscape'e ulaşmak için:

http://www.inkscape.org

Çağrı: Inkscape'in Türkçe çevirisinin ilerleme düzeyi bu haber yazılırken %42'deydi. Duyarlı arkadaşların bilgisine.

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Zor Bir Soruya Boğaziçi Üniversitesi´nden Yanıt

zahter

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Yalçın Yıldırım ve ABD´li matematikçi Dan Goldston, ortak çalısmalarının sonucunda "sayılar teorisi" alanında dunya çapında bir başarıya imza attılar. Doç.Dr. Cem Yalçın ile kısa bir süre önce gerçekleştirilmiş söyleşiyi aşağıda okuyabilirsiniz:

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.