MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

0
acemi_
MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.
İlk aşamada MySQL tarafından iki farklı ürün kullanıcılara sunulacak. MySQL ve MaxDB adıyla SAP DB... Kullanıcılar, aynı arayüzleri kullanarak iki veritabanını da yönetebilecekler. Bunun yanında iki ürünün birlikte uyum içinde çalışabilmesi ve bir üründen diğerine geçişin son derece rahat olması sağlanacak. SAB DB tecrübesinden yararlanacak olan MySQL AB, MySQL veritabanına gelişmiş özellikleri çok daha hızlı bir şekilde ekleyebilecek. Böylelikle MySQL, kritik iş uygulamaları pazarına hızla girmeyi planlıyor. 2003 sonlarına doğru çıkacak olan MaxDB, MySQL gibi GPL ve ticari olmak üzere iki farklı lisansla kullanıcılara sunulacak. Konuyla ilgili linkler:
MySQL'in SAP DB sayfası
Konuyla ilgili FAQ
MySQL AB'nin basın açıklaması
SAP AG'nin basın açıklaması
gnu

İlgili Yazılar

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

Açık Kaynak Atölyesi Başladı

sundance

Istanbul Bilgi Üniversitesi 1. Açık Kaynak Atölyesi başladı ve Fazlamesai.net olarak standımızı açtık.

Güzel canlı bir ortam biz burdayız, siz neredesiniz!

Not: İşim var, yurt dışındayım ve arkadaşımı okula yazdıracam gibi bahaneler kabul edilmemek bir yana en şiddetli şekilde de yaptırım uygulanacaktır biline :)

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com

Açık Kodlu Yazılım Venezuella'da da Gülümsüyor

everestk

Venezüella hükümeti aldığı bir kararla önümüzdeki iki yıl içinde kamu kuruluşlarında açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılmaya başlanacağını açıkladı. Chavez bu konudaki niyetlerini birkaç ay önce açıklamıştı.

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.