MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

0
acemi_
MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.
İlk aşamada MySQL tarafından iki farklı ürün kullanıcılara sunulacak. MySQL ve MaxDB adıyla SAP DB... Kullanıcılar, aynı arayüzleri kullanarak iki veritabanını da yönetebilecekler. Bunun yanında iki ürünün birlikte uyum içinde çalışabilmesi ve bir üründen diğerine geçişin son derece rahat olması sağlanacak. SAB DB tecrübesinden yararlanacak olan MySQL AB, MySQL veritabanına gelişmiş özellikleri çok daha hızlı bir şekilde ekleyebilecek. Böylelikle MySQL, kritik iş uygulamaları pazarına hızla girmeyi planlıyor. 2003 sonlarına doğru çıkacak olan MaxDB, MySQL gibi GPL ve ticari olmak üzere iki farklı lisansla kullanıcılara sunulacak. Konuyla ilgili linkler:
MySQL'in SAP DB sayfası
Konuyla ilgili FAQ
MySQL AB'nin basın açıklaması
SAP AG'nin basın açıklaması
gnu

İlgili Yazılar

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

.Net ve Shared Source

elrond

Bu haberi gün içinde verip Türkiye` de hep beraber bir ilk olmak isterdim ama malesef zaman bulamadım mecburen fazlamesai`ye kaldı.
Microsoft .Net ürün yelpazesinden bazılarının kaynak kodlarını açıklıyor. Konseptin adı `Microsoft shared Code CLI implementation`

Apache arayı açmaya başladı

sundance

Her ay olduğu gibi bu ay da Netcraft Web Sunucuları Raporu açıklandı.

28,669,939 Web Sunucusu`nun istemlere cevap vermesi şeklinde yapılan araştırmada Apache`nin %60.25 olan popülaritesini %62.55`e taşıdığı, bunun yanında Microsoft IIS'in %0.89luk bir artışla %20.64`e, Iplanet(Sun&Netscape)`inse %6.7`e ulaştığı gözlemlendi.

Bu arada oldukça yetenekli Apache 2.0 Beta'nın da lansmanı yapıldı.

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.