MySQL GNU/Linux Desteğini Sınırladı

0
vst

Slashdot haberine göre, MySQL yeni destek stratejisi doğrultusunda sadece RedHat ve SuSE Enterprise ürünlerine destek verecek.

Bahsi geçen destek stratejisi önceden "MySQL Network Support Plan" iken, şimdi "MySQL Enterprise Support Plan" ile değiştirilmiş.

Bakalım, bu gelişme PostgreSQL kullanıcılarının sayısını arttıracak mı?

Güncelleme: Bu haber MySQL müşteri temsilcisinin yanlış bilgilendirmesinden kaynaklanıyormuş. hedele'ye bilgilendirdiği için teşekkürler.

Görüşler

0
sadettinpolat2
http://www.firebirdsql.org/index.php ;)
0
hedele
Update: 12/13 20:52 GMT by J : MySQL AB's Director of Architecture (and former Slash programmer) Brian Aker corrects an apparent miscommunication in a blog post: "we are just starting to roll out [Enterprise] binaries... We don't build binaries for Debian in part because the Debian community does a good job themselves... If you call MySQL and you have support we support you if you are running Debian (the same with Suse, RHEL, Fedora, Ubuntu and others)... someone in Sales was left with the wrong information" Türkçe Özeti; satış departmanımızdan biri sizi yanlış bilgilendirmiş, ...
0
vst
Cok tesekkurler... Haberi guncelliyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.

Rakun XML Uygulama Platformu projesi 0.3.1 sürümünü çıkardı

evolution

İTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi'nde 4 kişilik bir ekip tarafından yürütülen proje 0.3.1 sürümüne ulaştı. Web üzerinden uygulama tasarımı için tamamıyla XML kuralları kullanan platform arayüzler konusunda da kurumsal ihtiyaçları karşılayabilmek için AJAX yöntemini benimsemiştir.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Dil Hatası Yapanları Engerek 0.1 Isırıyor Dikkatli Olun!

FZ

Ali Alphan Bayazıt'ın duyurduğuna göre özgür Türkçe yazım denetçisi engerek, Debian GNU/Linux paketiyle beraber piyasaya çıktı. Bu sürüm, muhtemel gelecek sürümler gibi Zemberek kütüphanesinin gcj dostu bir çeşidini kullanıyor.

Kurulum detaylarını buradan öğrenmek mümkün. Alphan Bayazıt, engerek sistemini Emacs, Kate, Kedit, KOffice ve Konqueror ile denediğini, sonuçtan memnun kaldığını belirtiyor.

Kendisine teşekkür ediyor ve yazılımını acımasızca test edip hata raporuna boğmak için hep birlikte kolları sıvıyoruz (yapıyoruz değil mi? ;-)

Bir Açık Yazılım - JmxMonitor

malkocoglu_2

JmxMonitor, Java JMX standartını kullanan ve bir veya daha fazla servisi izlemek (monitoring) için kullanılabilecek bir yazılımdır.

http://jmxmonitor.sourceforge.net

Java JMX standartı, uygulamanızın istatistiklerini MBean temelli basit Java nesneleri üzerinden dısarıya afişe etmenizi sağlıyor. Bu istatistik MBean'leri işleme konulduktan sonra, JmxMonitor genelci bir yaklaşımla (generic) herhangi bir uygulamadaki tüm MBean'leri listeleyip, admin'e "gözlemek istediklerim" adlı bir liste olusturmasına izin vermektedir. Gözlenmesine karar verilen makina/port/obje/attribute dörtlüsü için bir eşik değeri (threshold) girildikten sonra, JmxMonitor arka plan süreci tarafindan periyodik olarak esasa değeri bu eşik değerine karşılık kontrol eder. Eşik değer ihlalleri, ana sayfadan ve e-mail ile sistem yöneticisine bildirilecektir.